bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

21-10-2022

B-log: 22 t/m 28 oktober 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:23Vrijdag 28 oktober:
Korter maar ook goed geslapen. Gefeliciteerd, Hans. De ronde hardlopen gaat opnieuw zeer soepel, misschien komt het doordat het nog altijd heel zacht is buiten. Zeven uur ben ik weer aan het werk en al snel heb ik het meeste (geplande) werk van vandaag erop zitten en kan ik allerlei achterstallige zaken wegwerken. De Vrouw is vanmorgen vroeg even de deur uit. Eind van de ochtend samen koffie. Dan staat de monteur van de keukenwinkel voor de deur. De Vrouw gaat de deur uit. De monteur doet van alles en op het moment dat we – om te testen – de perilexstekker in de net aangelegde wandcontactdoos steken, gaat er iets mis. Geen spanning in de derde fase. Er is wat heen en weer gebel met de elektricien. De bovenbuurman is er ook; hij zit helemaal zonder stroom omdat hij alles op de derde fase heeft zitten. De keukenman laat het even staan zoals het is en vertrekt. Tien minuten later is de elektricien in huis; die controleert de wandcontactdoos en stekker en opent het verzegelde kastje van de netwerkbeheerder om een zekering te vervangen. De netwerkbeheerder moet nog ergens een schakelaar omzetten en daar is het wachten op. De soap is compleet als er iemand voor de deur staat die ik aanzie voor iemand van het installatiebedrijf, maar van de netwerkbeheerder blijkt te zijn. Hij loopt alles na, reageert ontzet op het verbroken zegel en weet uiteindelijk in het souterrain een zekering te vervangen, waardoor alles weer in orde is. Ik heb contact met de keuken man, die vandaag niet meer komt, nog laat weten of er morgen iemand kan en anders wordt het woensdag. Wel ja. We kunnen in ieder geval koken. Ik lunch (het is drie uur), was af, poets, stofzuig en zet alle meubels weer terug. De Vrouw is er om vijf uur. We praten bij. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, rode kool, komkommer en vijg. Dan warm ik de wittekoolpastinaakschotel van gisteren op. Voor De Vrouw bak ik kipfilet en in een koekenpan maak ik roerei. We eten alles op; alleen van de salade blijft over. Afwas. Webstek. Lezen. Zeer moe; niet gek na een stressvolle en intensieve dag.
Muziek vandaag: Evening Star (Fripp & Eno), Eye Of The Soundscape (Riverside), Wasteland (Riverside), Live From La La Land (Jon Anderson), The Dub Room Special! (Frank Zappa), Inviolate (Steve Vai), Born (Birth)Donderdag 27 oktober:
Zeer goed geslapen. Ik ben zelfs laat wakker en op, voor mijn doen. Toch om zeven uur aan het werk. In alle rust werk ik veel zaken weg. Tussendoor koffie. Begin van de middag lunch met De Vrouw. Afwasje. Na een kort overleg wandel ik een rondje (de tekening van Robert afgeven bij De Kap) buiten het centrum. En weer verder. Vijf uur is het klaar. Krant. De Vrouw serveert een schotel van witte kool en pastinaak in een knoflookkruidenroomkaassaus met erbij het restant van de knolselderij-boerenkoolschotel van gisteren aangevuld met witte bonen. Zeer smakelijk. Afwasje. De Zoon is er om zeven uur; we sjouwen het fornuis (maar weer) van z’n plek, dit keer naar de galerij (hopelijk woensdag opgehaald/verkocht). Afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Le Pas Du Chat Noir (Anouar Brahem), Shrine Of New Generation Slaves (Riverside), Love, Fear And The Time Machine (Riverside), het eerste plaatje (de First Edition) van Exposure (Robert Fripp), From Conception To Birth (het veertiende album uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), Door One (David Longdon), het tweede plaatje (de Third Edition) van Exposure (Robert Fripp), Jacob’s Ladder (Brad Mehldau),Woensdag 26 oktober:
Het is zacht buiten. Ik loop mijn ronde hard en die gaat soepel. Kwart over acht loop ik naar de super. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit naar het werk; ik loop naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. De nieuwe voorstelling Ik pas! krijgt steeds meer vorm. Er is nog veel te repeteren en ik heb een belangrijke taak in de beelden op de achtergrond; dat wordt nog wat. Iets na twaalf thuis. Koffie. Erna maak ik lunch. Afwasje. Dan wandel ik een rondje buiten het centrum. Als ik thuis kom, is De Vrouw ook thuis. Krant. Ik loop naar de hoek van de straat en bij Robert haal ik zijn tekening op voor het decembernummer van het tijdschrift van de Kap. Thuis maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, rode kool, komkommer en vijg. Ik bak shiitake, ui, knolselderij, paprika en boerenkool, doe daar wat bouillon en kerrie bij en laat het even pruttelen. Voor De Vrouw bak ik een kalfsschnitzel. We eten er goed van. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Archeology (Montparnasse Musique), Memories In My Head (Riverside), Universal (Anathema), Empire Central (Snarky Puppy), het tweede plaatje uit No Pussyfooting (Fripp & Eno)Dinsdag 25 oktober:
Wederom op tijd op de werkplek. Ook vandaag veel te doen en ik schiet veel op. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. Vijf uur thuis. Ik maak avondeten. Twee pizzabodems beleg ik met tomatensaus, bosui, courgette, paprika, shiitake, kipfilet, salami en kaas. De Zoon is er om zes uur en dan schuif ik beide pizza’s de oven in. We eten alles op. Afwas. Iets na zevenen loop ik naar het gesloten terras van Gigant. Het terras is open, dus gaan Willem, Aad en ik maar binnen zitten. We vergaderen preventief ter voorbereiding op De verjaardag van Anja op 20 november. Het belooft weer een afwisselend programma te worden. Daarnaast praten we bij en wisselen we veel onzin allerlei uit. Half elf thuis. Even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geenMaandag 24 oktober:
Op tijd op de werkplek. Van alles. Niet alles even fijn, maar met de naaste collega is het wel even fijn. Veel overleg, veel gedoe, veel afgehandeld. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. Half zes thuis. De Vrouw heeft een goede dag gehad; vanmorgen de technicus van het bedrijf dat infraroodpanelen gaat plaatsen over de vloer en de rest van de dag gewerkt. Ik maak avondeten. Eerst warm ik de soep op die De Vrouw tussendoor (ook nog) heeft gefabriceerd: linzen met witte bonen. Dan zet ik de schaal met restant groente van gisteren in de oven. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Anno Domine High Definition (Riverside), Archeology (Montparnasse Musique), het eerste plaatje van No Pussyfooting (limited edition) (Fripp & Eno)Zondag 23 oktober:
Ik slaap lang. Zeven uur ben ik even op en ga even later ook weer terug naar bed. Pas om half tien zijn we echt op. Koffie. Rest krant. Meer koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. We wandelen een kort rondje langs het kanaal. Het is zacht herfstweer. Lezen. Vier uur is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden en dit keer is het weer mijn beurt. Erna maak ik avondeten. Eerst kook ik spruiten. Ondertussen schuif ik een schaal met kipdrumsticks de oven in voor De Vrouw. Ik doe shiitake, rode ui, pompoen en paprika in een braadslede en zet deze dan vijftien minuten in de oven (190C). Na een kwartier gaan daar de gekookte spruiten bij in en dan gaat alles nogmaals vijftien minuten de oven in. We eten er zeer goed van. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Astrakan Café (Anouar Brahem Trio), Rapid Eye Movement (Riverside), Nayda! (Bab’l Bluz), Weather Systems (Anathema), de bonusdocumentaire en clips van de bluray die mee kwam met Genesis Revisited Live: Seconds Out & More (Steve Hackett), Rapid Eye Movement II (Riverside), Lunar Mist (Virgil Howe & Steve Howe)Zaterdag 22 oktober:
Het is voorbij. Ik sta uitzonderlijk goed op iets na zes uur en mijn ronde hardlopen gaat zeer soepel. Ik loop daarna mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super en ben opgewekt en opgeruimd. Koffie met De Vrouw. Dan nog het centrum in langs een super en de Syrische winkel. De Vrouw gaat even de deur uit. Koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Dan stappen De Vrouw en ik op de fiets en we rijden naar een winkelstraat een stukje buiten het centrum. Daar bezoeken we een paar winkels (goh). Thuis krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Dit keer twee verschillende versies van de boerenkoolstamppot zonder aardappelen. In de ene gaat mager rundergehakt, rode ui, peper, knolselderij en boerenkool (goh). In de andere shiitake, rode ui, peper, knolselderij en boerenkool. Ernaast heb ik een salade van bosui, rode kool, komkommer en mandarijn. Ik eet mijn versie van de stoemp op; die van De Vrouw blijft grotendeels over en dat gaat de vriezer in voor later. Afwas. Dan zie ik een muziekfilm. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Second Life Syndrome (Riverside), Second Live Syndrome (Riverside), de bluray die mee kwam met Genesis Revisited Live: Seconds Out & More (Steve Hackett)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment