bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

28-10-2022

B-log: 29 oktober t/m 4 november 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:51Vrijdag 4 november:
Nog voor zes uur op. Een uurtje later ben ik aan het werk. In alle rust weet ik veel te verzetten. Tussendoor koffie en koffie met De Vrouw. Op tijd lunch, want De Vrouw gaat om half een de deur uit naar het werk. Afwasje. Dan wandel ik een klein rondje en haal het groentepakket op. En verder werken weer. Half vijf is het klaar. Krant. Ik bereid vast wat avondeten voor door groente te snijden. Ik leg kastanjechampignon, rode ui, paprika en courgette in een braadslede en laat de oven voorverwarmen op 190C. Rond zes uur appt De Vrouw dat ze onderweg naar huis gaat. Ik schuif de braadslede in de oven en warm langzaam het restant prut van gisterenavond op. De Vrouw is er na half zeven. Voor haar bak ik een kalfsschnitzel. Ook een restant salade van gisteren zet ik op tafel. We eten alles op. (Waarom ook niet? Moeten wij toch weten?) Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Astounding Eyes Of Rita (Anouar Brahem), The Ghosts Of Pripyat (Steve Rothery), de vier plaatjes uit de set The Thrill Of It All (Roxy Music), The Living Tree – In Concert – Part One (Anderson/Wakeman), Life Is Good (RTFACT), Empire Central (Snarky Puppy), Amazonia (Jean-Michel Jarre)Donderdag 3 november:
Het is kil buiten, maar mijn ronde hardlopen gaat uitstekend. Zeven uur ben ik aan het werk. Niet lang, want een uurtje later is de monteur van de keukenboer er. En zowaar, nog weer een uurtje later staat ons fornuis keurig geïnstalleerd en afgekit in de keuken. Dan veel werk. Overleg, uitwerken. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat even de deur uit. Boel werk. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een klein rondje buiten het centrum. En verder met veel werk. Half vijf is het klaar. Krant. Dan maak ik avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, rode kool, komkommer en gekookt ei. Vervolgens bak ik ui, knolselderij, paprika en courgette. We eten er goed van. Afwas. Lezen, webstek, lezen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van Heavenly Bodies (het vijftiende album uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), Live In Rome (Steve Rothery), The Zealot Gene (Jethro Tull), Zappa ’75 – Zagreb/Ljubljana (Frank Zappa), Shimmering Into Nature (Ed Wynne)Woensdag 2 november:
Kwart over zes. Twee uur later wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. De nieuwe voorstelling is zo goed als klaar; nu nog een kwestie van goed inoefenen en ook dat komt goed. Thuis koffie en lunch. De Vrouw gaat de deur uit. Afwasje. Ik wandel een klein rondje langs kanaal. Krant. De Vrouw is weer terug. Heel op tijd maak ik avondeten. Ik kook noedels, bak kastanjechampignons en daaroverheen doe ik de groentebouillon van gisteren. Ik snijd prei. Voor De Vrouw warm ik het restant van de kippenbouillon van gisteren op en die vul ik aan met gekookte kip. Het restant van de rauwe groente van gisteren ook op tafel en opeten maar. Afwas. Zes uur staan er twee mannen voor de deur die de oude oven komen bekijken, kopen en meenemen. Verkocht. Mooi. Afval. De Vrouw gaat de deur uit. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Le Voyage De Sahar (Anouar Brahem), The Turning Year (Roger Eno), A Sort Of Homecoming (Anathema), Of Monsters And Birds (Monika Roscher Bigband), Three Fates Project (Keith Emerson, Marc Bonilla, Terje Mikkelsen),Dinsdag 1 november:
Redelijk geslapen. Opnieuw op tijd op de werkplek. Daar van alles aan overleg en voorbereiden en plannen en weetikveelwat. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. Het is niet meer zo superzacht als de afgelopen dagen, maar nog steeds zeer aangenaam. Vandaag in de loop van de dag veel pogingen om de keukenboer te bereiken om er zeker van te zijn dat de monteur morgenmiddag er is om de klus te klaren. Eind van de middag weet ik dat ik morgen aan het begin van de middag weet of hij er wel of niet is. O. Half zes thuis. Krant. De Zoon is er even na zes. De Vrouw serveert bamisoep en daar eten we goed van. Afwasje. De Vrouw gaat de deur uit. Ik bel Onze Vader. Kort wisselen we uit hoe het gaat en ik ga volgende week nogmaals bellen om af te spreken wanneer ik weer bij hem langs ga. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Living Tree (Anderson/Wakeman), Emerson Enigma (Thierry Eliez)Maandag 31 oktober:
En weer naar de werkplek. Daar ligt werk en ik doe het ook nog. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag werk. Zes uur thuis. De Vrouw heeft het restant van de ovengroente nogmaals in de oven gezet en er een salade van rode ui, komkommer, rode kool, paprika en vijg naast gezet. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Emerson Enigma (Thierry Eliez), Solace (Held By Trees)Zondag 30 oktober: De Zoon 30
5:55. Van harte, Zoon. Buiten is het superzacht. Ik kies een lange ronde hardlopen en het gaat soepel. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. De Zoon is er om half een voor lunch. Nogmaals van harte, Zoon. Afwasje en stofzuig. Dan wandel ik een rondje om het centrum. We hebben vaak op deze dag in oktober buiten gezeten, maar zo zacht als het vandaag is (23C) is ongekend. Lezen. Vier uur is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie (Faith No More) en daarna maak ik avondeten. Eerst leg ik aardappelen in een braadslede en die schuif ik een kwartier in de oven (190C). Die oven produceert eerst wat rook. Ik schrik. Na een tijdje zie ik dat ik het boven- en onderelement heb aangezet en niet de heteluchtfunctie. Als het kwartier voorbij is, leg ik er pompoen, rode ui en paprika bij en na nog een kwartier ook kerstomaat. Voor De Vrouw bak ik een halve runderschnitzel. Op tafel zet ik ook het restant salade van eergisteren. We eten er goed van, maar er blijft nog veel ovenspul over. Morgen weer een dag. Afwasje. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Le Voyage De Sahar (Anouar Brahem), Distant Satellites (Anathema), Failure In Wonderland (Monika Roscher Bigband), het eerste plaatje van Heavenly Bodies (het vijftiende album uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks)Zaterdag 29 oktober:
Zeven uur wakker en op. Ik loop mijn gebruikelijke zondagmorgen langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan nog een ronde langs super en Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw, nu in de zon op de galerij. Het is echt ongekend zacht weer. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje, plee poetsen. Ik wandel een rondje door de zon langs het kanaal. Thuis allerlei. De Zoon is er weer om zes uur. We gaan z’n verjaardag (morgen) vieren door hem mee uit eten te nemen. We wandelen het centrum in en bezoeken het Afghaans restaurant. Daar eten we hummus en kofte, kalfsstoof en kipsaté en aubergine, cheesecake en Afghaanse baklava. Het is lekker, het is leuk, het is gezellig. Kwart over negen thuis. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Blue Maqams (Anouar Brahem), Lost ‘n’ Found – Live In Tilburg (Riverside), Pulsing Signals (Gong), Tumbling Through The Floativerse (Ed Wynne & Gre Vanderloo)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment