bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

04-11-2022

B-log: 5 t/m 11 november 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:26Vrijdag 11 november:
Half zeven op. Een half uur later ben ik aan het werk. Er ligt een fikse (concentratie)klus en die weet ik eind van de ochtend af te ronden. Tussendoor koffie met De Vrouw. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan stap ik op de fiets en rijd naar een winkelcentrum buiten het centrum. Op de terugweg pak ik nog meer winkeltjes mee. De Vrouw is naar het werk. Ik ga verder met eigen werk en om half vijf is het klaar. Goede dag, veel werk verzet en mooi resultaat. Nog wat dingen voor Wirwar. Dan maak ik avondeten voor mijzelve. Spaghetti koken. Ondertussen groente snijden. Dan champignon bakken, prei, paprika, rode pesto erbij en de pasta erdoorheen. Parmesan eroverheen. Opeten, samen met het restant salade van gisteren. Afwasje. Webstek. Krant. Lezen. De Vrouw is om half tien thuis. Even bijpraten. Slapen.
Muziek vandaag: Siwan (Jon Balke), Tender Extinction (Steve Jansen), The Road Home (Jordan Rudess), Septober Energy (Keith Tippett’s Centipede), Better Late Than Never (Anderson Ponty Band), het eerste concert (het eerste plaatje) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), Amazonia (Jean-Michel Jarre)Donderdag 10 november:
Op tijd op de werkplek. Er is lekker van alles te doen. Ik doe ook van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Eind van de middag ontvang ik een app van De Vrouw: het liet haar niet los en ze heeft kaarten voor Peter Gabriel in Köln op 10 juni. Vááát? Half zes thuis. De Vrouw serveert nasi met broccoli. Zeer smakelijk. Ernaast een salade van bosui, rode kool, komkommer en kerstomaat. Ook zeer smakelijk. Afwas. Ik bel Onze Vader. Het gaat nog altijd goed en z’n gangetje met hem. Als ik iets wil afspreken om bij hem op bezoek te gaan, blijkt dat hij de komende weekenden de deur uit is voor leuke dingen. Mooi! Over twee weken hebben we weer contact. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Summer Shall Not Fade (Big Big Train), Sum Of Erda (Guranfoe)Woensdag 9 november:
Zes uur weer op. Ik doe van alles, ook aan de techniek voor Wirwar. Iets na achten wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. Dan naar de repetitie van Wirwar. Er valt nog veel te schaven, maar het gaat goedkomen met de nieuwe voorstelling. Kwart over twaalf thuis. De Vrouw is even de deur uit. In huis is de monteur van de infraroodpanelen. Hij heeft voor elkaar dat het exemplaar in de eetkamer hangt en gaat volop aan de slag in de slaapkamers en keuken. Tussendoor lunch ik en lees ik en doe ik werkzaamheden voor Wirwar. De Vrouw is rond vier uur thuis. Tegen die tijd is de monteur klaar en om vijf uur is alles opgeruimd en al. Ik maak avondeten. Niet moeilijk. In de oven leg ik een braadslede met ui, courgette en paprika. Ik monteer een salade van bosui, rode kool, komkommer en blauwe bes. Na een kwartier leg ik een met feta gevulde portabello bij de groente en dan gaat de schotel nog een kwartier in de oven. De pastaschotel van maandag warm ik op en voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. We eten alles op. Afwas en afval. Lezen, webstek en lezen.
Muziek vandaag: The Extinction Suite (Steve Jansen), Corridor (Steve Jansen), Con Safos (Ruben And The Jets), The Optimist (Anathema), Live At The Royal Albert Hall (Snarky Puppy), Tascam Tapes (DeWolff)Dinsdag 8 november:
De wekker gaat op de gebruikelijke werkdagtijd. Ik loop een ronde hard in wintertenue. Vreemd, ik moet op tweederde een wandelpauze houden, dat is een tijdje niet geweest. Zeven uur ben ik aan het werk. De Twee uur later staat de monteur voor de infraroodpanelen op de stoep. Ik help met spullen van beneden naar boven sjouwen; dan gaat hij aan de slag. Vrouw is afwisselend de deur uit. Tegen elf uur hangen de eerste twee in de woonkamer. Ik lunch en ga dan een klein rondje wandelen langs het kanaal. Als ik terug ben, kijk ik met De Vrouw of we kaarten kunnen bemachtigen voor de net aangekondigde tour van Peter Gabriel in 2023. Bemachtigen gaat wel lukken; kaarten kosten honderdtachtig pleuro per stuk. Vááát? Dat gaan we niet doen, het is te gek. In de middag, bij het boren van gaten in het plafond in de eetkamer, is er een probleem. Het beton brokkelt af en er valt een groot gat, waarin het geen bevestigingsmateriaal meer monteren is. Oeps. Waarschijnlijk is dit een zaak voor de vereniging, hetgeen betekent een aannemer erbij en vervolgens maanden voordat er iets gebeurt. We besluiten er even over na te denken; de monteur moet sowieso morgen terug komen. Half vijf is hij weg, maar niet nadat hij al zijn gereedschap heeft gestald. We maken snel het hoognodige schoon. Ik maak avondeten: eerst aardappelen twintig minuten in de oven (190C), dan pompoen, pastinaak, paprika en rode ui erbij en dit twee keer een kwartier terug in de oven. Ondertussen vul ik het restant van de salade van gisteren aan en bak ik runderschnitzels. De Zoon is er iets na zes uur. We eten alles op. Afwas. Foto’s en webstek. Krant.
Muziek vandaag: Souvenance (Anouar Brahem), Survival And Other Stories (Jon Anderson), For Real (Ruben And The Jets), Slope (Steve Jansen)Maandag 7 november: van Oberhausen nach Hause
Nog voor half acht op. Uitgebreid ontbijt tot tien uur. Dan snel koffers klaar en hotel verlaten. Nog heel even shopping mall in en vervolgens tram pakken. Op station de drogisterij in en trein van kwart voor twaalf. Anderhalf uur later in Arnhem. Bus van kwart voor twee; in Beekbergen maakt hij vanwege een omleiding een onhandige bocht en rijdt zijn rechterspiegel er finaal af. Wachten op de volgende bus. Drie uur thuis. Uitpakken en opruimen. Kranten. Avondeten maken. Linzenpasta koken. Ondrtussen salade van bosui, rode kool en komkommer. Dan ui bakken, paprika, courgette, veldsla. Tomatenstukjes toevoegen en in laten koken. Mengen met pasta. Serveren met geraspte kaas. Voor De Vrouw verschillende vleeswaren erbij die op moeten. We eten er goed van. Afwas. Ik loop nog naar een super voor kleinigheid. Dan naar nabijgelegen gelegenheid voor vergadering van de vereniging van eigenaren. Eigenaardig. Half tien thuis, even zitten, slapen. Meer tekst volgtZondag 6 november: Oberhausen + Porcupine Tree
Pas om acht uur wakker en op. Negen aan het ontbijt. Uitgebreid en we nemen de tijd. Eind van de ochtend wandelen we langs de Gasometer en kanaal naar de Kaisergarten en Schloss Oberhausen. Brug over kanaal, minidierentuin, thee met Käse-Sahne-Torte in het Schloss. Dan terug naar hotel. Uitrusten en thee in lobby. Vervolgens naar Centro. Lijkt rustiger. Eten in burgertent. Vegaburger met geitenkaas en walnoten en zoeteaardappelfrieten. Toe frozen yoghurt met bessen. Tegen zeven staan we voor de Arena. Redelijke plaatsen. Acht uur PT. Eerste twee stukken geluid heel slecht, een dikke brei herrie, daarna veel beter in balans. Setlijst prima, complete nieuwe album, veel van FOABP, zelfs ook wat ouder werk (even less, buying new soul, last chance). Over het algemeen een uitstekend concert, blij dat we dit hebben gedaan. Elf uur klaar, naar hotel en slapen. Meer tekst volgtZaterdag 5 november: van Apeldoorn naar Oberhausen
Hardlopen ok. Naar super. Koffie. koffer inpakken. Lunchen. Bus half een naar Arnhem. Kwart voor twee regionalbahn en kwart over drie in Oberhausen. Even zoeken hoe we met de tram naar het hotel komen. Neue Mitte. Hotel is 100m van halte. En vlakbij zaal en Centro. Inchecken iets drinken en naar Centro. Onvoorstelbaar druk shopping center. Na uurtje eruit, inmiddels donker. buitenom zijn restaurant. Italiaan pizza Italia (paprika, ui, spinazie). Half negen terug in het hotel.even iets drinken en slapen. Meer tekst volgt
Muziek vandaag: Closure/Continuation (Porcupine Tree)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment