bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

10-11-2022

Markt (zkv)

Filed under: Publicaties voor FOK! - 2022 — bazbo @ 01:00

Ik zie hem haastig weglopen van de groentekraam. Hij bukt bij de Marktstroom en spoelt iets af in een van de kleine fonteintjes. Als ik iets dichterbij kom, zie ik dat het een trosje blauwe druiven is. Heeft hij ze gekocht, gekregen of gepikt?
De man zie ik vaker rondlopen door de winkelstraten. Zonder acht te slaan op voorbijgangers werpt hij een blik in de afvalbakken. Hij draagt een bevuilde broek, afgetrapte wandelschoenen en een blauwe trui onder een bodywarmer. Zijn kortgeknipte witgrijze haar en baardje steken af bij zijn gebruinde gezicht. Hoe oud zou hij zijn? Laatst was ik in het centrum van een andere provincieplaats en zag ik hem daar bij een bushalte kleingeld tellen.
Ik passeer hem. Vanuit mijn ooghoek zie ik de gretigheid waarmee hij al lopende de ene druif na de andere in zijn mond stopt. Nu maar hopen dat hij mij niet aanspreekt. Dat doet hij niet.
Snel loop ik door, weg van de markt, naar onze uitgebreide zaterdaglunch. Mijn boodschappentas puilt uit.


Apeldoorn, oktober 2022

Hier lees je ‘m op FOK!.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment