bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-11-2022

B-log: 12 t/m 18 november 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:21Vrijdag 18 november:
Lopen gaat lekker. Aanvankelijk is het droog, maar gaandeweg begint het te druppen. Niet dat ik het merk, overigens. Geen idee waarom ik er dan over begin. Zeven uur ben ik aan het werk. Vandaag werk ik, zodat ik volgende week op vrijdag vrij kan zijn. In alle rust ga ik verder met de klussen van gisteren en andere werkzaamheden. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat even de deur uit. Ik kook paprikasoep voor haar, maak hummus voor vanavond, lunch, was af en ga naar buiten om een rondje te lopen en het groentepakket op te halen. Thuis weer even aan het werk en om half vijf is het klaar. Krant. Ik maak avondeten. Eerst leg ik kastanjechampignons en rode ui en courgette in een braadslede en die zet ik twintig minuten in de oven. Ondertussen vul ik het restant salade van gisteren aan met kaki. Dan doe ik het restant van de groenten van gisteren ook in de braadslede en dit gaat nog twintig minuten de oven in. Na tien minuten bak ik een stuk kipfilet voor De Vrouw. Dit keer eten we alles op. Afwas. Webstek. Half negen is mijn jongste broer er met mijn schoonzus. Mooi om bij te praten en van alles uit te wisselen. Het is een prima avond. Om half twaalf zijn we weer alleen en dertig minuten later lig ik in bed.
Muziek vandaag: Warp (Jon Balke), Permanent Waves (Rush), Lunar Mist (Virgil Howe & Steve Howe), Sylva (Snarky Puppy), het tweede plaatje uit Permanent Waves (40th Anniversary Deluxe Edition) (Rush), 1000 Hands (Jon Anderson), One Shot Deal (Frank Zappa), Deus Arrakis (Klaus Schulze)Donderdag 17 november:
Zeven uur aan het werk. Geen hoge werkdruk. In alle rust kan ik wat dingen doen. Koffie met De Vrouw, die daarna even de deur uit gaat. Er is nog overleg om twaalf uur en dan is er lunch, afwas en een rondje wandelen buiten het centrum. Nog heel even verder werken en om half vijf is het klaar. Krant. Ik maak avondeten. Eerst leg ik aardappel in een braadslede twintig minuten in de oven. Ondertussen kook ik bimi en venkelschijven kort. Dan leg ik kastanjechampignon en rode ui bij de aardappel en dat gaat nog eens vijftien minuten de oven in. Ik maak een salade van bosui, radijs, komkommer, kerstomaat en kaki. Na het kwartier leg ik de bimi bovenop de groente in de braadslede en de venkel in een aparte schaal met balsamico-olidressing en wat geraspte geitenkaas en beide gerechten gaan nog eens een kwartier de oven in. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten er fiks van, al blijft er genoeg over voor morgen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Siwan – Hafla (Jon Balke), de drie plaatjes uit de Oxygene Trilogy (Jean-Michel Jarre), het tweede plaatje van Hemispheres (40th Anniversary Deluxe Edition) (Rush), Solid Ether (Nils Petter Molvaer), de rest van het derde en een groot deel van het vierde plaatje (het derde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), Culcha Vulcha (Snarky Puppy), Archeology (Montparnasse Musique)Woensdag 16 november:
Negen jaar. Het regent stort als ik opsta. Mijn ronde hardlopen vanmorgen vroeg gaat heel aardig, maar moeizaam. Gelukkig is het droog. Begin van de morgen wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. Dan naar Gigant voor een intensieve repetitie van Wirwar. Over twee weken is de première; er is nog veel te doen en te repeteren, maar het gaat goed komen. Aan het eind is Ernst er, voor een bijzonder fotoklusje waarvan het resultaat in de voorstelling is terug te zien. Pas om half twee thuis. Nog een kop koffie en kleine lunch. De Vrouw gaat naar het werk. Ik was af en doe allerlei klussen voor Wirwar en De verjaardag van Anja. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik verse tortellini, vervolgens bak ik kastanjechampignon, bosui, courgette en een restje bindsla. Daar roer ik rode pesto en de tortellini doorheen. Parmesan erover en klaar om alles op te eten. Dat doe ik. Afwasje. Webstek. Krant. De Vrouw is er om half negen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje van Hemispheres (40th Anniversary Deluxe Edition) (Rush), Earth & Fire (Earth & Fire), het tweede en een deel van het derde plaatje (het tweede concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), Silhouettes (Klaus Schulze)

_

Dinsdag 15 november:
Niet zo heel goed geslapen, maar het is niet erg. Opgewekt, merk ik. Ik ben weer vroeg op de werkplek. Daar doe ik weer allerlei en veel. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon. De laatste paar uren verder met allerlei. Half zes thuis. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een ovenschotel van diverse groente met aardappelschijven en kaas. Ernaast een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en blauwe bes. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Invention Of Knowledge (Anderson/Stolt), Live At WOMAD 1982 (allerlei)Maandag 14 november:
Redelijk geslapen en op tijd op en weer vroeg bevind ik mij op de werkplek. Daar doe ik in alle rust van alles en nog wat. Het is er stil. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag zelf doe ik in alle rust eveneens van alles en nog wat. Kwart over vier is het klaar. Half zes ben ik thuis. Krant. De Vrouw serveert het restant groente uit de oven van gisteren en heeft het restant van de salade van gisteren aangevuld. We eten alles op. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Khmer (Nils Petter Molvaer), Septober Energy (Keith Tippett’s Centipede), Emerson Enigma (Thierry Eliez)Zondag 13 november:
Pas om half negen op. Koffie. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw. Allerlei. En nog meer koffie. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Het is zeer zonnig en ongekend zacht. Onderweg kom ik Auke en Heidi tegen en ik neem een tijdje plaats naast ze op de bank om leuk bij te praten. Half vier thuis en kleine voorbereiding voor het avondeten (spruiten koken). Vier uur is het weer de zondagmiddagluistersessie (Oxbow en Kobe). Dan maak ik avondeten. Ik leg aardappel in een braadslede en zet die twintig minuten in de oven (190C). Ondertussen maak ik salade van bosui, komkommer, radijs en kaki. Dan leg ik rode ui, pastinaak en paprika bij de aardappel in de braadslede en dat gaat nog eens vijftien minuten de oven in. Vervolgens schep ik de groenten om en doe de spruiten erbij. Ten slotte bak ik een runderschnitzel voor De Vrouw. We eten er goed van, maar er blijft voldoende in de braadslede achter voor morgen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Siwan – Nahnou Houm (Jon Balke), het eerste plaatje van A Farewell To Kings (40th Anniversary Deluxe Edition) (Rush), Love Is (Steve Howe), het tweede en derde plaatje van A Farewell To Kings (40th Anniversary Deluxe Edition) (Rush), Kãrtëhl (Magma)Zaterdag 12 november:
De wekker van De Vrouw gaat om half zeven. Niet lang erna ben ik ook op. De Vrouw gaat vandaag de deur uit; ik ga een rondje hardlopen en dat lukt weer als vanouds. Huishoudelijks. Dan de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super en na koffie langs andere super en Syrische winkel. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik doe werk voor De verjaardag van Anja. De Vrouw is er weer om vijf uur. Even bijpraten. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, rode kool, komkommer, kaki en blauwe bes. Dan bak ik kastanjechampignon en ui en voeg daar pompoenblokjes en risottorijst aan toe. Even doorroeren en vervolgens giet ik er een afgepaste hoeveelheid bouillon overheen. Dit laat ik een half uur pruttelen. Aan het eind bak ik een runderschnitzel (een halve, hoor) voor De Vrouw. We eten alles op, want het smaakt voortreffelijk. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Something/Anything? (Todd Rundgren), 2112 (Rush), Summer Shall Not Fade – Live At Loreley (Big Big Train), Immigrance (Snarky Puppy), Wazoo (Frank Zappa), Moondawn (Klaus Schulze)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment