bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-11-2022

B-log: 19 t/m 25 november 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:09Vrijdag 25 november: MOSAE Zappa festival
Zes uur wakker en op. Na koffie en dergelijke nog even de werklaptob aan voor wat korte zaken. Dan sluit ik alles af en wandel ik naar de super voor een paar laatste boodschapjes. Koffie met De Vrouw. We rapen spullen bijeen. Meer koffie. De Vrouw gaat de deur uit. Ik loop naar een postagentschap en op de terugweg koop ik in een boekwinkel De laatste skilift (John Irving). Thuis lunch ik en pak ik de koffer in. Ik heb de bus van iets voor half drie. Nauwelijks ben ik op het station in Arnhem, of daar is De Vrouw. We pakken de trein naar het zuiden. Overstappen in Den Bosch en verder naar het zuiden. Overstap in Sittard en even na zes zijn we in Heerlen. Daar hebben we het aloude hotel geboekt voor twee nachten. We lopen naar de Indonees en eten kip, bonen, aubergine en spruiten met nasi en bami. Dan nog geen honderd meter verderop café Bluff in. Daar treffen we vele vrienden en halverwege de avond speelt The Dog Breath Duo. Alleraardigst en mooi om de mensen weer te zien. Omdat de muziek na afloop zo hard staat en we niets kunnen verstaan, vertrekken we op tijd naar het hotel.
Muziek vandaag: Extinction Suite (Steve Jansen), Corridor (Steve Jansen), Door One (David Longdon), Neon (Nits), Futha (Heilung)Donderdag 24 november:
Slapen gaat weer heel aardig. Vroeg op. Mijn ronde hardlopen gaat voorspoedig, Zeven uur ben ik aan het werk. Ik heb een aantal concentratieklussen ingepland en die kan ik vanmorgen uitstekend uitvoeren. Koffie met De Vrouw. Die gaat de deur uit. We lunchen samen. Afwas. De Vrouw is opnieuw de deur uit. Ik wandel een kort rondje langs kanaal en buiten het centrum. En weer verder. Half vijf is het klaar. Krant. Ik maak avondeten. Ik leg rode ui, zoete aardappel, courgette en paprika een half uur in een braadslede in de oven (190C). Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer en kerstomaat en vul ik twee portabello’s met feta en kaas. Halverwege de oventijd leg ik de portabello’s bij de groente. Voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel en we eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Uma Elmo (Jakob Bro, Arve Henriksen & Jorge Rossy), Hybrid (Michael Brook), Live At The Aquarium (Michael Brook), Emerson Enigma (Thierry Eliez), Bamada (Nils Petter Molvaer), Futha (Heilung), het laatste deel van het zesde en de eerste deel van het zevende plaatje (het vijfde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), Jacob’s Ladder (Brad Mehldau), Solace (Held By Trees)Woensdag 23 november:
Nog aardig geslapen, ook. Zeven uur wakker en op. Koffie. Een uurtje later wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. Dan ga ik naar Gigant voor de laatste grote repetitie van de nieuwe voorstelling van Wirwar vóór de première over een week. We kunnen terecht in de theaterzaal om alvast wat te wennen aan het grote speelvlak. Het gaat al heel goed; mogelijk dat er volgende week nog een extra repetitie is om wat scènes wat in te slijpen. Een uur thuis. Koffie en lunch. De Vrouw gaat naar het werk. Afwasje. Ik doe allerlei (ook voor Wirwar). Tegen vieren wandel ik een rondje buiten het centrum en onderweg doe ik wat klusjes. Thuis maak ik avondeten. Ik kook spaghetti. Vervolgens bak ik bosui, courgette en veldsla. Daar roer ik de spaghetti en kruidenroomkaas doorheen. Het alles bestrooi ik met walnoten. Smakelijk. Afwasje. Ik zie een muziekconcert. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: The Turning Year (Roger Eno), Atlantis (Earth And Fire), We Like It Here (Snarky Puppy), de bluray die mee kwam met Summer Shall Not Fade (Big Big Train), Chamber Music From Hell (Chris Opperman)Dinsdag 22 november:
Slapen gaat redelijk. Weer vroeg op de werkplek. Daar een propvolle dag met overleg, snel regelen, meer overleg, enzovoorts. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. En voort maar weer. Pas kwart voor vijf loop ik weg; op het nippertje aansluiting (dankzij vertraagde bus) en iets na zessen thuis. De Zoon is er niet veel later ook. De Vrouw serveert een schotel van rode ui, spitskool, paprika, witte boon en tomaat met het restant salade van gisteren. Smakelijk. We eten alles op. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Time Machine – Live In Cleveland (Rush)Maandag 21 november:
Goed geslapen. Er is rust in de kop. Vroeg op de werkplek. Daar wat minder rust, want er is veel te doen. Niet erg. Lang overleg vreet energie. Geen tijd om tussen de middag buiten te wandelen. Kwart over vier ga ik weg. Tegenslag met vervoer. Pas na zes uur thuis. Ik bereid avondeten voor. Ik leg kastanjechampignon, rode ui, zoete aardappel, courgette en paprika in een braadslede en zet deze een half uur in de oven. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en peer. De Vrouw komt thuis van het werk. Voor haar bak ik een runderschnitzel. We eten alles op, behalve de salade. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: er (Nils Petter Molvaer), Short Stories (Jon & Vangelis), Book Of Romance And Dust (Exit North)Zondag 20 november: De verjaardag van Anja
Kwart over zes ben ik wakker. Het is koud in huis. Ik loop een ronde hard. Het vriest fiks. Lopen gaat uitstekend. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat halverwege de ochtend de deur uit. Ik bereid me verder voor op De verjaardag van Anja en lunch. Iets voor half een fiets ik naar Gigant. Met Ernst en Aad de zaal inrichten. Dit keer een echt volle bak. Wederom zeer afwisselend programma. Rondje van de zaak, duo Puur Zang, beschouwingen door Guus Essers, een voorproefje van de nieuwe theatervoorstelling door Theater Wirwar, plus een mooie ode aan Keith Jarrett door Guus (op gitaar!) en Aad. Nazit is klein maar gezellig (Aad, Ernst, Heidi, Auke, E). Dan door de regen terug naar huis. Spullen droppen en naar het vegan eethuisje om de hoek. Zeer smakelijk! Half acht thuis. Alles opruimen, toetje macarons. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Jazz Sabbath (Jazz Sabbath), Vol. 2 (Jazz Sabbath), Neon (Nits), Song Of The Marching Children (Earth And Fire), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)Zaterdag 19 november:
Half zeven wakker en op. Koffie. Dan loop ik naar de super. Het is zonnig,maar zeer koud! Koffie met De Vrouw. Nog even naar een andere super en de Syrische winkel. Meer koffie. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwas en stofzuig. De Vrouw gaat naar het werk. Ik loop een rondje langs het kanaal en ga vervolgens naar het ACEC voor de Bijzondere BoekenBeurs, alwaar Willem en Aad aanwezig zijn. Het is een alleraardigste minibeurs en ik koop wat (in mijn collectie ontbrekende) boekjes van Willem en krijg de stadsgedichtenbundel van Aad. Mooi. Dan naar huis. Ik bereid me voor op De verjaardag van Anja van morgen. Vervolgens maak ik avondeten. Ik bak kastanjechampignon, bosui en veldsla, roer daar het restant gekookte tortellini van woensdag doorheen plus een fikse schep kruidenroomkaas. Dit eet ik op. Afwas. Webstek. Krant. De Vrouw is er om half negen.
Muziek vandaag: Discourses (Jon Balke), Moving Pictures (Rush), Neon (Nits), Exit … Stage Left (Rush), de rest van het vierde tot en met de helft van het zesde plaatje (het vierde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment