bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-11-2022

B-log: 26 november t/m 2 december 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:36Vrijdag 2 december:
Wakker om zes uur. Ik ga een ronde hardlopen, die redelijk soepel gaat. Het is koud, maar goed te doen. Dan zet ik de laptob aan en doe ik klussen voor werk en Wirwar. De Vrouw gaat even de deur uit. Tien uur is Eugenie van Wirwar er even. Ik heb gisterenmorgen haar laptob uit Gigant opgehaald en nu haalt ze ‘m op. We drinken thee, praten nog wat na en dan ga ik weer aan het werk. Koffie met De Vrouw. Eind van de ochtend zijn mijn klussen klaar. Er is een pakketje bezorgd: het docudoosje In The Court Of The Crimson King – King Crimson At 50 (King Crimson) is er! Meer koffie en later lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan loop ik een rondje en haal het groentepakket op. Zwager is er kort voor een kop thee. Krant. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik vul twee wraps met de bonenschotel van gisteren, leg deze in een ovenschaal, bedek ze met geraspte kaas en zet ze in de oven. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, courgette en blauwe bes. Ten slotte bak ik een runderschnitzel voor De Vrouw. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Dan zie ik de docu en lees ik.
Muziek vandaag: Soil Festivities (Vangelis), Blade Runner (Vangelis), Dark Fables (Clive Nolan & Oliver Wakeman), Private Collection (Jon & Vangelis), de docu In The Court Of The Crimson King – King Crimson At 50 (King Crimson), The Turning Year (Roger Eno)Donderdag 1 december:
Ik ben pas om kwart voor acht wakker. Drie kwartier later ben ik aan het werk voor het eerste overleg. Erna ren ik nog een keer naar Gigant, want een van de spelers heeft een laptob achtergelaten; al snel heb ik hem en neem ik hem mee naar huis. Ondertussen ontploft de appgroep van de spelers: ze kijken terug op een grandioze voorstelling. Langzaam vind ik de rust en krijg ik het overzicht over wat er vandaag en morgen nog te doen staat. Koffie met De Vrouw. Later lunch. Afwasje. Nog wat verder werken en om kwart over drie is het klaar. Ik pak een bus naar Arnhem en even na vieren ben ik in een gelegenheid voor het afscheid van een collega. Met een flink deel van ons team drinken we iets en zwaaien we hem uit. Met een collega rijd ik mee terug en even na zeven ben ik weer thuis. De Vrouw staat net op het punt om aan tafel te gaan. Ze serveert een schotel van ui, spitskool, rode boon en ananas. Zeer smakelijk. Natafelen. Afwas. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Bridge Of Light (Keith Jarrett), New Conception Of Jazz: Moving (Bugge Wesseltoft), Inviolate (Steve Vai), Earth (Vangelis), Chariots Of Fire (Vangelis)Woensdag 30 november: première van Ik pas!, de nieuwe voorstelling van Theater Wirwar
Vanmorgen probeer ik rustig aan te doen. Ik ben om half zeven op en ga een ronde hardlopen. Dat gaat aardig, al moet ik een korte wandelpauze houden. Erna wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit. Ik loop voor mijzelf nog een keer alle techniek van de voorstelling van Wirwar door. Meer koffie. En lunch. Afwasje. Plee poetsen. Iets voor twee loop ik naar Gigant. Aad en ik maken het podium en de coulissen klaar in de theaterzaal. Het wachten is nogal op de jongens van de techniek om de technische doorloop te doen. Als we tegen vijf uur zover zijn, is er eerst eten. Dan blijkt dat het licht nog helemaal ingeprogrammeerd moet en als de spelers er tegen zes uur zijn, is het allemaal nog lang niet klaar. Nogal stress, maar uiteindelijk komt het goed. De zaal is om zeven uur open en om half acht gaan we van start. Uitverkocht! Veel maak ik niet mee van de voorstelling; ik bevind mij helemaal bovenin achteraan en bedien de muziek en de geprojecteerde beelden. Op iets rustiger momenten zie ik dat de spelers het er uitstekend afbrengen. Na een uur is er een uitzinnig applaus; het heeft indruk gemaakt. Ik loop naar voren, beklim het podium en leid het gesprek tussen de spelers en het publiek. Dat verloopt uitstekend, zelfs zonder de handmicrofoons die niet blijken te werken. Nadat uiteindelijk het slotapplaus klinkt, bestormen vrienden en familieleden het podium en is het feest compleet. Mooi succes. Pas om half elf hebben we (Aad en ik) alles opgeruimd en ik ben om elf uur thuis. Nog heel even zitten en iets voor middernacht lig ik in bed.
Muziek vandaag: Pitfalls (Leprous), Gate To Infinity (Earth And Fire)Dinsdag 29 november:
Zes uur op. Koffie. Drie kwartier later ben ik aan het werk. Er is nog altijd van alles. De Vrouw gaat de deur uit. Ik heb een kort overleg en om tien uur ga ik naar Gigant voor een ingelaste laatste repetitie van Wirwar voor de première morgen. En die repetitie gaat mooi. Dat komt helemaal goed morgenavond. Wel is er nog wat extra werk voor de techniek (mij). Ik ben voor één uur thuis en lunch. Dan weer aan het werk. Er komt nog wat urgents binnen en om half vijf is het klaar voor vandaag. Krant. Half zes ga ik avondeten maken. De Vrouw heeft alles voorbereid en is er zelf om vijf voor en De Zoon tien minuten later. Er stond een pan met aardappelen en boerenkool en rookworst en die heeft dan een half uur gekookt. Ik giet het af en stamp alles door elkaar. Ook heb ik een salade gemaakt van bosui, komkommer, kerstomaat en ananas. We eten alles op. Afwasje. Ik bel Onze Vader. Hij heeft weer allerlei verhalen en we spreken af dat ik zaterdagmiddag bij hem langs fiets. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Bridge Of Light (Keith Jarrett), Neon (Nits), Pitfalls (Leprous), Dark Fables (Clive Nolan & Oliver Wakeman), Amarok (Mike Oldfield), Use And Ornament (Regal Worm), The Friends Of Mr. Cairo (Jon & Vangelis), de rest van het zevende en het volledige achtste plaatje (het zesde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), Eberhard (Lyle Mays)Maandag 28 november:
Nu wel redelijk geslapen. Vroeg weer op. Op tijd op de werkplek. Daar loopt de dag plots anders. Collega afwezig, urgente zaken, overleg uitgevallen, allerlei geregel en voorbereiding. Tussen de middag wandel ik door bos en lichte regen. In de middag ook weer veel. Prima dag. Half zes thuis. De Vrouw serveert spitskook en rode biet. Bijpraten. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: New Conception Of Jazz – Live (Bugge Wesseltoft), Use Or Ornament (Regal Worm), Orange Synthetic (Cobalt Chapel)Zondag 27 november: van MOSAE Zappa festival naar huis
Acht uur weer op . Niet zo heel goed geslapen maar het is niet erg. Uitgebreid ontbijt. We hebben de trein van iets voor elf. De reis verloopt voorspoedig en om kwart over twee staan we op het station in Apeldoorn. Thuis pakken we de koffer uit en zetten we de was aan. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal en buiten het centrum en doe een klein boodschapje in een super. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik heb nog dikke speltwraps die op moeten en daarvan maak ik minipizza die ik beleg met tomatensaus, kastanjechampignon, rode ui, bosui, paprika, kazen en voor De Vrouw salami. Afwasje. Meer krant. Webstek. Foto’s van de afgelopen twee dagen ordenen. Lezen. Foto’s volgen.
Muziek vandaag: (Keith Jarrett), To The World Of The Future (Earth And Fire), Pitfalls (Leprous), Dark Fables (Clive Nolan & Oliver Wakeman), Amarok (Mike Oldfield)Zaterdag 26 november: MOSAE Zappa festival
Half acht wakker en op. Uitgebreid ontbijt. We wandelen een rondje door het centrum van Heerlen en bezoeken enkele winkels, waaronder de plaatselijke platenwinkel. Ik doe nog aankopen ook, waaronder spul dat ik lastig te vinden vind en hier in de winkel dus gewoon wel vind. We drinken koffie in De Kromme Toeter. Om een zijn we in het Betahuis, daar geeft Tim een alleraardigste lezing Zappa voor beginners. Aansluitend speelt Remko (voor ons beter bekend als petjep) een paar liedjes. Dan vertrekt de minimeute vaar café Tess. Op het terras speelt de aloude bekende Jeff Silvertrust. Aansluitend is er in het buurcafé een optreden van Mr.Hendrixson. Ondertussen is het tijd om iets te gaan eten en met Inge en Peter bezoeken we een Indiaas restaurant. Curry van aardappel en bloemkool met peshwarinaan. We rijden met Inge en Peter mee naar de Oefenbunker. Sugar Plum Fairy speelt een voor deze avond speciaal voorbereide Zappaset in stonerrockstijl. Het is gaaf, maar het geluid is heel hard en doet pijn in mijn oren, dus ik zoek een veilige plek aan de zijkant van het podium achter de speakers. Na dit concertje is het geluid gelukkig zeer veel beter te doen. Eak bestaat uit oude bekenden uit Noorwegen, Zweden, Duitsland en de VS. Dit is het eerste optreden ooit, de bandleden hebben elkaar pas gisteren ontmoet en het klinkt gaaf. The Others Of Invention is een negenkoppige band en brengen sterke vertolkingen van het Zappawerk. Mooie avond. Inge en Peter zetten ons in het centrum af en om twee uur liggen we in bed. Foto’s volgen.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment