bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

03-12-2022

B-log: 3 t/m 9 december 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 08:11Vrijdag 9 december:
Toch vroeg op en naar de werkplek. Daar is het stil, maar er is veel te doen. Ik doe het. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en koude. In de middag nog meer te doen wat ik doe. Op tijd weg en half vijf thuis. Krant. Ik maak avondeten. Kliekendag. Eerst maak ik een nieuwe salade (dus niks klieken) van bosui, komkommer, courgette en kaki. Dan leg ik een pakketje kabeljauw in de oven voor De Vrouw. Ik bak bosui en een restje bindsla en daar roer ik het restant spliterwtenpastaschotel van eergisteren en gekookte romanesco van een paar dagen terug doorheen. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Mother’s Day Concert (Jon Anderson), het derde cd’tje uit de doos In The Court Of The Crimson King – King Crimson At 50 (King Crimson)Donderdag 8 december:
Kwart over zes wakker en op. Harlopen door lichte regen. Kleine wandelpauze nodig. Koffie met De Vrouw en lezen in Irving. Ik loop naar de super voor een kleinigheid. Meer koffie. Half elf maak ik me klaar voor vertrek naar werk. Ik pak een bus naar Epe en om half twaalf ben ik daar in een zalencentrum. Allerlei collega’s uit de regio komen er vanmiddag en vanavond om elkaar te ontmoeten en een kerstpakket samen te stellen. Ik heet iedereen persoonlijk welkom bij de deur en zie en spreek zo bijzonder veel mensen. Ik heb twintig jaar in deze regio op de werkvloer gestaan, dus is het leuk om oude en nieuwe collega’s te begroeten. Pas om acht uur is het klaar en heb ik een bus terug. Kwartier voor negen thuis. Er was vandaag volop te eten, maar ik mis mijn groente, dus eet ik het restant salade van gisteren. Lezen. De Vrouw is om half tien terug van haar werk. Heel even bijpraten en dan ben ik toch echt doodmoe.
Muziek vandaag: Bordeaux Concert (Keith Jarrett), The Turning Year (Roger Eno)Woensdag 7 december:
Half zeven op. Koffie. Anderhalf uur later wandel ik naar de super. De Vrouw is de deur uit. Meer koffie. Dan loop ik naar Gigant. De spelersgroep van Wirwar zit nog helemaal vol met de première van de voorstelling van vorige week. Begrijpelijk, want het was een groot succes. Spelers delen gedichten en cadeautjes uit, er zijn bloemen en we bekijken de foto’s die Ernst heeft gemaakt (en gisteren heeft verstuurd). Volgende week de laatste bijeenkomst van dit jaar. Thuis koffie met De Vrouw. En lunch en afwas en plee poetsen. Ik haal kerstversiering uit de schuur en breng het naar boven. Allerlei, inclusief opruimen. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik maak een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en kaki. Dan kook ik spliterwtenpasta. Vervolgens bak ik kastanjechampignon, ui, veldsla en daar roer ik de pasta en veel kruidenroomkaas doorheen. Ten slotte bak ik een biefstuk voor De Vrouw. We eten er goed van. Afwas. Ik bel Onze Vader en we spreken af dat we zaterdagmiddag bij hem op bezoek komen. Of er moet weer een belangrijke voetbalwedstrijd tussen komen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Bordeaux Concert (Keith Jarrett), Use And Ornament (Regal Worm), Vernal Equinox (Jon Hassell), de eerste twee cd’s uit de doos In The Court Of The Crimson King – King Crimson At 50 (King Crimson)Dinsdag 6 december:
Vroeg op de werkplek en ook vandaag weer veel en overleg en geregel en tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon en in de middag nog veel meer werk en om half zes ben ik thuis en doodmoe. De Zoon is er na zes uur en De Vrouw serveert bamisoep. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Page Of Life (Jon & Vangelis), Thick As A Brick (Jethro Tull), Aphelia (Leprous)Maandag 5 december:
Ik ben weer vroeg op de werkplek. Veel werk. Veel overleg ook. Tussen de middag wandel ik door bos en heel lichte regen. In de middag nog meer werk. Nog meer overleg ook. Als de bus het busstation in Arnhem nadert, is er allerlei oponthoud. Ik kan het station niet in. Een verwarde meneer hangt zwaaiend met een mes in de bovenleiding van de trolleybussen. Al uren, schijnt het. Na drie kwartier loop ik door de lichte regen naar een busplein wat terug, maar ook daar nog geen bus naar Apeldoorn. Nog maar weer terug naar het station. Daar zijn alle hulpdiensten in volle gang, maar na nog een uur is er geen vooruitgang geboekt. Ik loop naar de andere zijde van het station en pak een trein via Zutphen. Kwart voor acht thuis. De Vrouw is naar het werk. Restant eten van gisteren opwarmen, afwasje, webstek. De Vrouw is er om half tien. Even bijpraten en dan ga ik doodmoe slapen.
Muziek vandaag: Bordeaux Concert (Keith Jarrett)Zondag 4 december:
Pas om half zeven wakker en op. Het is fiks koud als ik mijn ronde ga hardlopen, maar het lukt uitstekend. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Vier uur is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden en ik val even in voor De Vrouw. Erna maak ik avondeten. Rode ui bakken, knoflook en peper erbij, knolselderij en boerenkool, beetje bouillon en laten pruttelen. Ondertussen vul ik portabello’s met bosui en feta en dat gaat een kwartiertje de oven in. Voor De Vrouw bak ik een kalfsschnitzel. We eten er goed van en er blijft voldoende over voor De Vrouw om morgen mee naar het werk te nemen én voor mijzelve. Afwasje. Ik zie nog wat van de tweede bluray uit de KingCrimsondoos. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Rosetta (Vangelis), Live At Moers (Arve Henriksen & Bill Frisell), Het concert Rock In Rio en de bonusopnamen van de tweede bluray uit In The Court Of The Crimson King – King Crimson At 50 (King Crimson), het derde plaatje uit New Conceptions Of Jazz: Box (Bugge Wesseltoft)Zaterdag 3 december:
Pas om kwart voor zeven wakker en op. Koffie. Door de koude maak ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs de slager en de super. Koffie met De Vrouw. Erna wandel ik nog het centrum in voor een bezoek aan een andere super en de Syrische winkel. Meer koffie. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje. De Vrouw gaat de deur uit. Ik poets de plee en wandel dan een rondje langs kanaal en buiten het centrum. Koud, toch fijn. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook romanesco en leg vervolgens rode ui, zoete aardappel en paprika een kwartier in de oven (190C). Na dat kwartier gaat de romanesco erbij, samen met een met feta gevulde portabello en dat gaat dan nog eens een kwartier de oven in. Ik vul het kleine restant van de salade van gisteren aan met komkommer en kerstomaat en bak ten slotte voor De Vrouw een biefstuk. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Dan zie ik de tweede bluray uit de Crimsondoos en lees ik nog iets.
Muziek vandaag: 1492 (Vangelis), Portraits – So Long Ago, So Clear (Vangelis), Joe’s Menage (Frank Zappa), het eerste plaatje uit New Conceptions Of Jazz: Box (Bugge Wesseltoft), het eerste concert van de tweede bluray In The Court Of The Crimson King – King Crimson At 50 (King Crimson), het tweede plaatje uit New Conceptions Of Jazz: Box (Bugge Wesseltoft)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment