bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

09-12-2022

B-log: 10 t/m 16 december 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:55Vrijdag 16 december:
Niet heel goed geslapen. Redelijk tot een uur of twee, daarna wat wakker en de laatste uren weer diep. Pas om kwart voor zeven op. Ronde hardlopen gaat goed; het is koud, maar niet zo erg als eergisteren en eigenlijk valt het allemaal mee. De Vrouw gaat de deur uit. Koffie. Allerlei. De Vrouw is weer terug en gaat opnieuw de deur uit. Meer koffie. Meer allerlei. En lunch. Afwasje. Dan wandel ik een rondje (door de waterkou) en haal het groentepakket op. De Vrouw is weer thuis. We lopen het centrum in en winkelen zo wat. Krant. Ik maak avondeten. Eerst kook ik kwarten witte kool (vier stuks). Dan leg ik kastanjechampignon, rode ui, courgette en kerstomaat in een braadslede en die zet ik tien minuten in de oven (190C). Ondertussen maak ik een vispakketje voor De Vrouw. Ik bestrijk de parten witte kool met ene mengsel van tomatenpuree, olijfolie, peper en zout en die parten leg ik bij de groente in de braadslede. Dit gaat nog eens twintig minuten de oven in. Na vijf minuten leg ik het vispakketje er ook bij (in een ander schaaltje, vrees niet). Ten slotte leg ik blaadjes witlof op een bord en bestrooi dat met blokjes rode paprika en blauwe schapenkaas en om het allemaal af te ronden met toefjes mayonaise. We eten er fiks van. Natafelen. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen. https://twitter.com/balangereis/status/1603715069992488960?s=20&t=XgjZa68148_likahl_pN-Q
Muziek vandaag: Theory Of Forms (Neil Sadler), Thousand Knives Of (Ryuichi Sakamoto), Merry Christmas, Mr. Lawrence (Ryuichi Sakamoto), het merendeel (het concert) van Live In Sheffield 1980 (Jon Anderson with The New Life Band), Philly ’76 (Frank Zappa)Donderdag 15 december:
Zeer koud vanmorgen vroeg. Niet erg. Ik ben weer om zeven uur op de werkplek. Volle dag. Overleg, uitschrijfwerk, geregel, enzovoorts. Tussen de middag wandel ik door veld, bos, zon en koude. In de middag nog meer overleg, uitschrijfwerk, geregel, enzovoorts. Om vier uur sta ik met mijn collega’s op een grote kerstmarkt voor alle medewerkers van onze organisatie. Het is aardig om mee te maken en velen te spreken, maar na een klein uurtje ben ik moe en ga ik weg. Ik pak een bus naar het station in Arnhem; daar moet ik nog wat wachten en om half zeven ben ik thuis. Ik warm de restanten van eergisteren en gisteren op in een pan en eet dat op. Afwas. Webstek. Lezen. De Vrouw is thuis om half tien. Bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: Dream Theory In Malaya – Fourth World Volume Two (Jon Hassell), de eerste twee plaatjes uit het doosje v1 tones (Bass Communion & Freiband)Woensdag 14 december:
Zes uur wakker. Het is fiks koud, maar ik ga mijn ronde hardlopen. Dat lukt ook nog. Vervolgens wandel ik naar de super. Het is nog altijd min zes, dus heel aangenaam is het niet, maar heel veel last heb ik er ook niet van. Thuis koffie. Dan loop ik naar Gigant voor de laatste repetitie van Wirwar in dit jaar. We kijken de foto’s op het grote scherm, er zijn voorleesverhalen en Anne is er om het proefresultaat van het documentaireproject te laten zien. Elf januari gaan we verder. Thuis nog koffie, dan lunch. De Vrouw komt terug van weg. Huishoudelijks en krant. Allerlei. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik stronken witlof. Ondertussen warmt de oven op en vul ik het kleine restant salade van gisteren aan met komkommer en kerstomaat. In een grote braadslede leg ik kastanjechampignon, rode ui, paprika, courgette en repen knolselderij. Dat gaat een half uur de oven (190C) in. De gekookte stronken witlof bedek ik met kaas (en voor De Vrouw ook met kiprollade) en die gaat in een aparte schaal het laatste kwartier bij de groente de oven in. Ten slotte bak ik runderschnitzel voor De Vrouw. We eten er goed van; er blijft ook nog wat over voor De Vrouw op het werk morgen en het restant geroosterde groente doe ik bij het restant spaghetti van gisteren (om morgen te gebruiken). Napraten. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de doos In The Court Of The Crimson King – King Crimson At 50 (King Crimson), ELO 2 (Electric Light Orchestra), Aphelion (Leprous), The Turning Year (Roger Eno)Dinsdag 13 december:
Even voor half zeven wakker en op. Een half uur later ben ik aan het werk. Halverwege de ochtend koffie met De Vrouw. Diezelfde Vrouw gaat even de deur uit. Er is veel overleg en tussendoor te regelen. Meer koffie en later lunch. Afwasje. Geen gelegenheid om naar buiten te gaan, helaas. Om half vijf is het klaar. Krant. Ik ga avondeten maken. De Vrouw komt thuis. Eerst kook ik spaghetti. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, tomaat en peer. Dan bak ik prei, paprika, courgette en zoete aardappel. Ernaast bak ik kippendijblokjes voor De Vrouw en De Zoon (die even na zes uur er is). Ten slotte roer ik de spaghetti en veel kruidenroomkaas door de groenten. We eten er goed van. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Bordeaux Concert (Keith Jarrett), Thick As A Brick (Jethro Tull), de eerste twee plaatjes uit de doos In The Court Of The Crimson King – King Crimson At 50 (King Crimson), Searching For The Songs (Jon Anderson), The Best Of The Private Tapes (Ash Ra Tempel)Maandag 12 december:
Een nieuwe dienstregeling voor de bus, dus nog wat eerder op en de deur uit. Maar wel om zeven uur al op de werkplek. Daar ligt van alles. Geen superurgente zaken, dus in alle rust doe ik het alles. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Vanmiddag niet vroeg naar huis, want pas om half vijf nog een overleg. Half zes is het klaar. Nieuwe dienstregeling voor de bus, maar de chauffeur rijdt nog volgens de oude dienstregeling, dus al om zeven uur thuis in plaats van pas om kwart over zeven. Nou ja. Mazzelaar. Krant. De Vrouw serveert de klieken van gisteren en die eten we op. Afwas. Webstek. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: Fourth World Vol. 1: Possible Musics (Jon Hassell & Brian Eno), Stories Across Borders (Steve Jansen & Richard Barbieri)Zondag 11 december:
Pas om negen uur zijn we op. Koffie. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. We zetten de kerstboom op z’n plek. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Stofzuig. Inmiddels is de meeste kerstversiering aangebracht. Ik breng wat lege dozen terug naar de kelder en ga dan een klein rondje langs het kanaal wandelen. Het is waterkoud. Eind van de middag schuif ik aan bij de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Headless Chickens vandaag). Na vijven maak ik avondeten. Eerst maak ik een salade van bosui, komkommer en tomaat. Dan bak ik ui, paprika, boerenkool en pompoen en roer daar wat bouillon doorheen. Dit pruttelt een tijdje. Ten slotte bak ik reepjes kipfilet voor De Vrouw. Natafelen. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Bordeaux Concert (Keith Jarrett), het tweede plaatje uit Lumpy Money Project/Object (Frank Zappa), Electric Light Orchestra (Electric Light Orchestra), het vierde cd’tje uit de doos In The Court Of The Crimson King – King Crimson At 50 (King Crimson), The Turning Year (Roger Eno)Zaterdag 10 december:
Al om zes uur ben ik wakker en op. Buiten is het fiks koud en het vriest. Mijn ronde hardlopen gaat bijzonder aardig, misschien wel daardoor. Begin van de morgen maak ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs de slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan opnieuw het centrum in voor een paar kleine boodschappen, waaronder de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. We stappen op de fiets en rijden naar Onze Vader. Het gaat goed met hem, hij zit weer vol met allerlei verhalen en we spreken af dat we hem tussen kerst en nieuwjaar een keer ophalen om bij ons thuis te komen lunchen. Na afloop bezoeken we nog een super in de buurt en dan rijden we door de koude naar huis. Ik maak avondeten. Het heel kleine restant salade van gisteren vul ik aan met komkommer, tomaat en kaki. Dan leg ik ui, knolselderij, zoete aardappel, paprika en kastanjechampignon in een braadslede en dat gaat een half uur de oven (190C) in. Ten slotte bak ik runderschnitzel voor De Vrouw. Natafelen. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Bridge Of Light (Keith Jarrett), het eerste en derde plaatje uit Lumpy Money Project/Object (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment