bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-12-2022

B-log: 17 t/m 23 december 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:57Vrijdag 23 december:
Toch om half zeven wakker en op. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Die gaat om elf uur de deur uit. Ik wandel het centrum in voor een boodschapje of wat. Meer koffie. Lunch. Afwasje. Ik wandel door de regen een rondje en haal het kerstgroentepakket op. Krant. De Vrouw is er om half vier. Ik maak avondeten. Eerst snijd en schil ik plakken knolselderij. Die bak ik in een pan en daar voeg ik water, sojasaus, knoflook, paprikapoeder, rozemarijn en tijm aan toe. Dit laat ik pruttelen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en kaki. Ik schep de knolselderij uit de pan en vang de saus op. Dan bak ik kastanjechampignons, ui, paprika en courgette en daar roer ik een boel postelein doorheen. In een koekenpan bak ik de knolselderij die ik nogmaals met saus heb bestreken. Ten slotte bak ik een kalfsschnitzel voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het vijfde plaatje uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp), BTTB (Ryuichi Sakamoto), Cinemage (Ryuichi Sakamoto), Rage (Original Motion Picture Soundtrack) (Ryuichi Sakamoto), Born (Birth), Welcome To The Planet (Big Big Train), The Lost Tapes Of Opio (Jon Anderson), de bluray (de surroundversies van de albums Waka/Jawaka en The Grand Wazoo) die mee kwam met de doos Waka/Wazoo (Frank Zappa), het zesde plaatje uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Donderdag 22 december:
Wederom vroeg naar de werkplek. Ik ben gespannen; het liefst wil ik morgen niet werken, zodat ik een wat langer weekend heb en even op adem kan komen, maar er ligt een gigaklus met een scherpe deadline, dus ik ben bang. Als ik om zeven uur wil starten is er allemaal technische tegenslag, waarmee ik een uur kwijt raak en dan nog loopt het niet soepel zoals ik wil. Eind van de ochtend ben ik dan ook ten einde raad. Ik wandel door bos en veld. In de middag blijkt er wat ruimte te komen en zowaar: ik weet in te schatten dat ik die gigaklus ook volgende week in de twee dagen dat ik werk kan klaren, dus is er ook meer rust in het hoofd. Kwart over vijf ben ik thuis. De Vrouw is naar het werk. Ik bak currytofu en bindsla en roer daar wat soyasaus doorheen. Gebakken uitjes erover en dan eet ik het op. Afwasje. Webstek. Krant. Lezen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de doos Waka/Wazoo (Frank Zappa), Night Airs (Rick Wakeman)Woensdag 21 december:
Zes uur op. Koffie. Allerlei voor De verjaardag van Anja. Afval. Dan wandel ik naar de super. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Ik loop een klein rondje langs het kanaal. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Niet moeilijk; het is het restant van de bamisoep van gisteren. Ik vul bouillon aan met kastanjechampignon en noedels en snijd nog meer prei. We eten nu alles op. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), 1996 (Ryuichi Sakamoto), de eerste twee plaatjes uit de doos Waka/Wazoo (Frank Zappa), The Night The Light Went On In Long Beach (Electric Light Orchestra), Last Night The Moon Came Dropping Its Clothes In The Street (Jon Hassell), The Turning Year (Roger Eno)Dinsdag 20 december:
Opnieuw een zeer volle dag op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en regen. Kwart over vijf thuis. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert bamisoep. Afwas. Half acht ben ik in het café van Gigant voor een preventieve vergadering ter voorbereiding van De verjaardag van Anja. Aad is er helaas niet bij, maar toch weten we het programma voor 29 januari grotendeels vast te stellen. Kwart voor tien thuis. Even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen.Maandag 19 december:
Niet meer zo koud als ik vanmorgen vroeg de deur uit ga. Wel nat. Het is nog donker in het gebouw als ik op de werkplek binnen kom; ik lijk de eerste. Het is zeven uur. Vandaag weer een volle dag met veel te doen en uit te puzzelen. Tussen de middag wandel ik door bos. Dan nog wat verder en om kwart voor vier ga ik weg. In het centrum van Arnhem bezoek ik de muziekzaak en daar haal ik mijn bestelde doos Waka/Wazoo (Frank Zappa). Kwart voor zes thuis. De Vrouw serveert mijn wortelsoep die ik gisteren maakte, plus een schotel van ui, zoete aardappel, boerenkool en kikkererwt. Smakelijk. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Flash Of The Spirit (Jon Hassell & Farafina), Watching The Flags That Fly (Jon Anderson)Zondag 18 december:
Ik ben rond zes uur wakker en sta op om een ronde te gaan hardlopen. Het is heel koud buiten (later lees ik dat het -8C is) en lopen gaat nog goed ook. Thuis nog terug in bed en uiteindelijk zijn we er pas na negen uur uit. Koffie. Allerlei, inclusief huishoudelijks. Ook maak ik een soep van ui en wortel voor De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Stofzuig. De Vrouw gaat naar het werk. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Thuis ruim ik wat op en dan is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche Vrienden (Mardi Gras). Erna schrijf ik kerstkaarten zodat De Vrouw die morgen op de post kan doen. Dan maak ik het restant van vrijdag warm in de oven en dat eet ik allemaal op. Afwasje. Webstek. Lezen. De Vrouw is er weer om half tien. Even bijpraten. Slapen.
Muziek vandaag: Piano Portraits (Rick Wakeman), Heartbeat (cd single) (David Sylvian & Ryuichi Sakamoto), Sayonara (cd single) (Ryuichi Sakamoto), Peachboy (Ryuichi Sakamoto), On The Third Day (Electric Light Orchestra), de surroundmix van Thick As A Brick (40th Anniversary Edition) (Jethro Tull), de eerste twee plaatjes uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Zaterdag 17 december:
Half zeven op. Koffie. Niet veel later is De Vrouw ook op. Ik wandel mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs de slager en super. Koffie met De Vrouw. We wandelen het centrum in naar een super, de markt en de Syrische winkel. Meer koffie. Dit keer is De Zoon er niet voor lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. Vijf uur staan we buiten en haalt De Zoon ons op. We rijden (via omweg) naar Radio Kootwijk. In het dorpshuis vieren Marja en Robert hun huwelijksfeest en de zestigste verjaardag van Robert en allerlei andere redenen. Er zijn familieleden en vrienden en het is aardig om iedereen (na drie pandemiejaren) weer te zien. Ook is er eten en uiteindelijk is het een prima avond. Iets na tienen brengt De Zoon ons weer naar huis.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de box vl tones (Bass Communion & Freiband), het bonusmateriaal op het tweede plaatje van Live In Sheffield 1980 (Jon Anderson with The New Life Band), Beauty (Ryuichi Sakamoto), Heartbeat (Ryuichi Sakamoto)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment