bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-12-2022

B-log: 24 t/m 31 december 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:57Zaterdag 31 december:
Zeven uur op. Koffie. Begin van de morgen wandel ik de gebruikelijke zaterdagochtendronde naar de super. Koffie met De Vrouw. Ik loop het centrum in en bezoek nog een super en de Syrische winkel. Dan gaan De Vrouw en ik nogmaals het centrum in; De Vrouw wil op jacht naar een nieuwe jas, want haar oude is haar nu heel veel maten te groot. Na een klerenwinkel of wat gaan we terug naar de eerste en daar kopen we de eerste die we daar zagen. U begrijpt. Thuis meer koffie. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwas. Plee poetsen. Ik wandel door lichte regen naar de locatie waar ik zonder afspraak mijn herhaalvaccinatie kan halen. In tegenstelling tot het bericht op de webstek is de locatie gesloten. Nou ja. Ik loop via parken terug en koop bij Gigant nog twee kaarten voor De verjaardag van Anja (kosten: nul euro – aanrader). Thuis nog een klein uur lezen en dan ga ik avondeten maken. Ik mik aardappel in de braadslede en schuif die de oven in. Ondertussen kook ik spruiten. Dan vul ik de aardappel bij met bataat, pastinaak, puntpaprika en rode ui. Vervolgens maak ik een salade van bosui, komkommer, miniromatomaat en kaki. Ook vul ik een portabello met bosui en verse geitenkaas. Die portabello schuif ik naast de braadslede en de braadslede vul ik aan met spruiten en parmesan. Ten slotte bak ik een kalfschnitzel voor De Vrouw. We eten er fiks van. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen. Om twaalf uur wensen we elkaar een gelukkig, gezond en liefdevol nieuw jaar toe. Er is veel geknal en vuurwerk in de buurt, ondanks afsteekverbod. Na half een is het rustiger en iets voor een uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Bordeaux Concert (Keith Jarrett), Moonflower (Santana), G3 Live In Concert (Joe Satriani, Eric Johnson & Steve Vai), Greasy Love Songs (Frank Zappa), Shockwave Supernova (Joe Satriani), The Turning Year (Roger Eno)Vrijdag 30 december:
Pas wakker om half zeven. Ik ga een ronde hardlopen. Er staat fikse wind dus niet gemakkelijk, maar ik red het goed zonder pauzes. Ik maak een soep van wortel en prei. Koffie met De Vrouw. Tegen elf uur is De Zoon er en we halen Onze Vader op. Koffie met z’n vieren, dan uitgebreid lunch. We praten aardig bij en de middag is zeer aangenaam. Drie uur brengen we hem weer terug. Krant. Eind van de middag warm ik de soep en het eiergerecht van gisterenavond op. We eten alles op. Even na zeven wandelen we naar de schouwburg. De schreef is een bijzonder fraaie voorstelling. Aan de hand van overpeinzingen en in vele zijpaden vertelt Freek de Jonge zijn gedachtenspinsels, die bij vlagen zeer geestig en bij andere vlagen uiterst poëtisch zijn. Mooi dat ik hem een keer in levenden lijve heb zien spelen. We zitten op het balkon en bijna achteraan, maar hebben toch zeer goed zicht; de oude rode pluche zaal blijft mooi. Na afloop koop ik bij hem en Hella het eerste deel van zijn memoires en Hella’s roman. We wandelen weer terug naar huis en ver na elf uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Now We Have Light (Sanguine Hum), Abraxas (Santana)Donderdag 29 december:
Zeer vroeg op weer. Zes uur de deur uit. Als ik net in de bus zit, ontdek ik dat ik een en ander ben vergeten. Bij de eerstvolgende halte stap ik alweer uit en loop terug naar huis. Half uur later op de werkplek, dus. Dat is om half acht. Geen ramp. Gelijk vol aan de bak. Gigaklus. Die wordt gedurende de ochtend alleen nog maar gigaër. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. En verder. Kwart voor vier is het klaar voor dit jaar. Anderhalf uur later ben ik thuis. Krant. De Vrouw serveert een ovenschotel van ui, zoete bataat, paprika en ei uit de oven met een salade van komkommer, wortel en blauwe bes. Smakelijk. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Seeing Through Sound – Pentimento Volume Two (Jon Hassell), Binaural In Boston (Jon Anderson), The Turning Year (Roger Eno)Woensdag 28 december:
Pas om half zeven wakker en op. Ik loop een ronde hard. Die gaat redelijk. Erna wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor elf en hij rijdt mij en een boel afval naar de stort, alwaar we die boel afval dumpen. Twaalf uur weer thuis. Ik ontdek dat er nog veel kaarten zijn voor de voorstelling van Freek de Jonge overmorgen en binnen tien minuten heeft De Vrouw kaarten geboekt. Lunch met De Vrouw. Afwas en ander huishoudelijks. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal en buiten het centrum. De Vrouw is naar het werk. Allerlei. Ank belt. We praten fiks bij en spreken over Kunst-Zinnig-Brein en over ontmoeten en over feest en over van alles. Dan maak ik avondeten. Ik kook spaghetti en vervolgens bak ik kastanjechampignon, bosui en paprika en daar roer ik de pasta en pesto doorheen. Ten slotte rasp ik parmesan. Ik eet het op. Daarna was ik af en breng ik afval naar containers. Krant. Webstek. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: Tucson-Habana (Amparo Sánchez), Two Way Mirror (Sand Snowman), Moonage Daydream (David Bowie), Lightwork (Devin Townsend)Dinsdag 27 december:
Kijk aan. Redelijk geslapen. Vroeg op. Om zeven uur ben ik op de werkplek. Daar is veel werk. Geen leuk werk, maar eind van de morgen overleg ik met de leidinggevende en dat geeft veel overzicht en duidelijkheid. Ik wandel door bos. In de middag nog veel verder met de gigaklus en ik krijg veel af. Kwart voor zes thuis. Krant. De Zoon is er een half uurtje later en De Vrouw serveert een schotel van koolraap, ui en paprika met een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en blauwe bes. Smakelijk. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Lightwork (Devin Townsend), The Turning Year (Roger Eno)Maandag 26 december:
Half zeven op. Mijn ronde hardlopen gaat met moeite, want veel tegenwind. Koud is het gelukkig niet. Verder alles oké. Thuis nog terug in bed. Om negen uur dan echt op. Koffie met De Vrouw. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Later lunch. Afwasje. Ik wandel een ronde langs kanaal, door park en om centrum. Het is droog en bij vlagen zelfs zonnig. De Vrouw is naar het werk. Allerlei. Eind van de middag maak ik avondeten voor mijzelf. Eerst kook ik noedels. Dan bak ik currytofu, ui en daar roer ik postelein doorheen en later ook de noedels. Klein scheutje sojasaus en opeten maar. Smakelijk. Afwasje. Ondertussen heb ik de muziekbluray gezien. Webstek. Lezen. Slapen. Einde kerst 2022.
Muziek vandaag: Christmas Cover Up (allerlei), Basta Records Presents: A Catchy Christmas (allerlei), Listening To Pictures – Pentimento Volume One (Jon Hassell), de bluray Live At Hyde Park (Electric Light Orchestra), async (Ryuichi Sakamoto), het achtste plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Zondag 25 december:
Wakker en op om kwart over zeven. Koffie. Restje krant. Meer koffie met De Vrouw. Notentaart. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Er is van alles aan lekkers. Afwasje. Stofzuig. Te stortregen om een rondje buiten te lopen. De Zoon en De Vrouw kijken film. Ik lees. Eind van de middag ga ik het kerstdiner klaarmaken. Eerst leg ik aardappelen in een braadslede en die gaat een half uur in de oven. Dan maak ik een compote van cranberry’s. Ook monteer ik een fruitsalade van mandarijn, appel, kaki en blauwe bes. Na het halve uur gaat er nog pompoen en rode ui bij de aardappel in de braadslede en dat gaat nog eens vijfentwintig minuten de oven in. Ik vul een portabello met bosui en geitenkaas. Die gaat het laatste kwartier ook de oven in. Ten slotte bak ik reeënbiefstuk voor De Vrouw en De Zoon. We eten bijna alles op; De Vrouw gaat een restant morgen meenemen naar het werk. Toe is er ijstaart met de fruitsalade en stoofpeer en de cranberrycompote. We ruimen de tafel af en delen cadeaus uit. Voor ieder van alles van het wensenlijstje. Zo ontvang ik de bluray Live In Hyde Park (Electric Light Orchestra) en het album Beyond The Stars (Keith Emerson met Academy Of St. Martin In The Fields, Terje Mikelson, Rachel Flowers, Marc Bonilla en Ethan Emerson, met een programma zoals we dat zagen tijdens het Emerson-eerbetoonconcert in juli 2017 in Birmingham). Ben benieuwd. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Christmas Variations (Rick Wakeman), Christmas Portraits (Rick Wakeman), Merry Christmas (cd single) (Big Big Train), All You Wish Yourself (cd single) (Kaprekar’s Constant), A Christmas Album (California Guitar Trio), Chris Squire’s Swiss Choir (Chris Squire), Putumayo Presents: Christmas Around The World (allerlei), Christmas Album (Jethro Tull), 3 Ships (Jon Anderson), Eldorado (Electric Light Orchestra), Beyond The Stars (Keith Emerson), I Believe In Father Christmas EP (Emerson Lake & Palmer)Zaterdag 24 december:
Half zeven wakker. Ik loop een ronde hard en die gaat uitstekend. Wat later dan gebruikelijk loop ik mijn wel gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Thuis huishoudelijks en koffie. Ik loop nog het centrum in voor een kleinigheid en bij de Syrische winkel haal ik brood. Koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Dan komt het bericht dat Sven (BowTieDad) is overleden. Wat? De omstandigheden zijn nog niet duidelijk, maar ik merk dat het het me bezighoudt. Sven was altijd gastvrij, gul, vriendelijk en behulpzaam, zeker in de beginjaren dat ik hem leerde kennen bij de Zappa-community Zappateers. Hij is slechts eenenzestig jaar oud geworden. Ik loop een rondje en haal bij de super nog een vergeten kleinigheid. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik vul het heel kleine restant salade van gisteren aan met komkommer en kaki. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, bindsla en blokjes pompoen en daar roer ik risottorijst en bouillon doorheen. Dit laat ik een half uur pruttelen. Voor De Vrouw bak ik kippendijfilet. We eten alles op. Afwas. Ik lees De laatste skilift (John Irving) uit en besluit dat Irving met deze roman een waardige afsluiter van zijn romanciercarrière heeft afgeleverd. Wat een boek. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Christmas Album (Keith Emerson), de eerste twee plaatjes uit de doos Waka/Wazoo (Frank Zappa), het zevende plaatje uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment