bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

07-01-2023

B-log: 7 t/m 13 januari 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 20:40Vrijdag 13 januari:
Mijn ronde hardlopen gaat – ondanks twee korte stops vanwege losse veters, nou ja – lekker soepel. Om zeven uur ben ik aan het werk en twee uur later heb ik al fiks wat afgewerkt. Koffie. Weer heel veel verder. De Vrouw gaat even de deur uit. Meer koffie. Na twaalf uur is het mooi geweest voor vandaag. De uren van gisteren zijn ingehaald. We lunchen. Afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. De Vrouw is volop aan het voorbereiden voor vanavond. Ik maak een soep van pastinaak. Krant. We zetten wat spullen klaar. Tegen half zes druppelt het bezoek binnen. Met de Schoonfamilie ‘vieren’ we een verlate kerst, iedereen heeft hapjes en drankjes mee en het is goed om weer eens bij te praten. Elf uur is iedereen ook weer foetsie en een half uur later lig ik in bed.
Muziek vandaag: de eerste drie plaatjes uit de doos Music For Installations (Brian Eno), The Way I Feel (promo sampler) (Remy Shand), Touch Me There (Shankar)Donderdag 12 januari:
Zonder wekker om zes uur op. Ontbijt. Om zeven uur ben ik aan het werk. Eigenlijk zou ik morgen werken in plaats van vandaag, maar er komt een urgent interview begin van de ochtend. Als we er klaar voor zitten, komt de geïnterviewde niet opdagen. Nou, dan niet. Ik doe nog een en ander en om tien uur ga ik de deur uit. Bus naar Zwolle. De implantatoloog worstelt om een afdruk van mijn gebit te maken en na een boel gepiel met moderne technieken gebruikt hij uiteindelijk een klassieke gipsafdruk of dergelijke. Ik wandel met een container met daarin mijn afdruk naar het station, pak een bus naar een buitenwijk van Zwolle en bij ‘het laboratorium’ (lees: bungalow waar tandtechnicus woont en werkt) laat ik de kleur van de kronen bepalen. Vijf minuten later ben ik weer buiten, wandel ik naar de dijk en stap ik in een bus terug naar huis. Daar ben ik even voor drie uur. Snel iets eten en dan allerlei werkzaamheden voor Kunst-Zinnig-Brein, Wirwar en De verjaardag van Anja. Krant. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, komkommer, kaki en blauwe bes. Dan kook ik spelttagliatelle. Ondertussen snijd ik groente. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, paprika, courgette, restje bindsla en daar roer ik een blik tomatenstukjes doorheen. Dit laat ik inkoken en ten slotte roer ik er de pasta plus een bekertje crème fraîche doorheen. We eten er fiks van. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Contrapasso (Seven Impale), Carved In Stone (Shadow Gallery), Bright Size Life (Pat Metheny), The Lost Tapes (sampler) (Jon Anderson), Mixing Colours (Brian Eno & Roger Eno)Woensdag 11 januari:
Ik slaap aardig, maar ben toch voor zes uur wakker en op. Ik ga een ronde hardlopen en die lukt niet onaardig. Ook op tijd ben ik in de super. Koffie. Dan wandel ik naar Gigant voor de eerste repetitie van Wirwar dit jaar. De groep zit vol energie en heeft zin in nieuwe dingen, maar wil ook de scènes uit de afgelopen twee voorstellingen blijven oefenen en perfectioneren. Na afloop spreek ik Aad over De verjaardag van Anja en we hebben mooie ideeën voor de komende verjaardag op 29 januari. Kwart over twaalf thuis en daar nog koffie. Lunch met De Vrouw. Afwasje en huishoudelijks. We lopen met de fiets van De Vrouw naar de fietsenmaker; gelukkig blijkt de fiets verzekerd, maar is ze hem wel een weekje kwijt. Dan door naar de opticien om de schade aan de bril te laten herstellen. Thuis doe ik wat werkzaamheden voor De verjaardag van Anja. Krant. Dan maak ik avondeten. Ik leg kastanjechampignon, rode ui, pastinaak, zoete aardappel, courgette en paprika in een braadslede en schuif die een kwartier de oven in (190C). Vervolgens maak ik een kabeljauwpakketje en dat gaat na het kwartier een kwartier naast de groente in de oven. Het kleine restant salade van gisteren gaat ook op tafel en dit keer eten we alles op. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Discovery (Electric Light Orchestra), het derde en vierde plaatje (het tweede concert) uit de box Zappa/Erie (Frank Zappa)Dinsdag 10 januari:
En weer zeer op tijd op de werkplek. Er is weer een berg werk. Niet erg. Tussen de middag wandel ik door bos. En in de middag weer berg. Kwart voor zes thuis. De Zoon is er een half uurtje later en De Vrouw serveert een schotel van koolraap, ui en ei. Zeer smakelijk. Ernaast een salade. Ook smakelijk. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen. Moe.
Muziek vandaag: The Colours Of Chloë (Eberhard Weber), Sleepwalking (Mariana Semkina), Film Music 1974-2020 (Brian Eno)Maandag 9 januari:
Vanmorgen eerst maar eens een ronde hardlopen. Die gaat alleraardigst, ondanks tegenwind. Zeven uur ben ik aan het werk. Vandaag thuis; De Vrouw probeert een afspraak bij de tandarts te regelen om te kijken of er wat gespalkt of aangepast moet. Ze kan pas vanmiddag terecht. Ik werk heel veel urgents af. Tussendoor koffie. En lunch. En afwas. Rond drie uur zijn we bij die tandarts en die beoordeelt de toestand als gunstig; het geneest goed en verdere restauratie is niet nodig. Thuis werk ik nog een klein uurtje en dan is het klaar. Krant. Het klaarmaken van avondeten is gemakkelijk: ik schuif de schaal met het restant van de Johansons Fretselsjen de oven in. Ondertussen maak ik een vispakketje voor De Vrouw en dat gaat ook de oven in. Ten slotte zet ik ook het restant salade van gisteren op tafel en nu eten we alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Fall (Se Delan), The Sea Within (The Sea WIthin), Sleepwalking (Mariana Semkina), de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de box Zappa/Erie (Frank Zappa), As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls (Pat Metheny & Lyle Mays)Zondag 8 januari:
Half acht pas wakker en op. Koffie en allerlei. De Vrouw is pas om tien uur uit bed. Meer koffie. Ik wandel naar een locatie in het centrum. Daar is zowaar een platenbeurs gaande en een nog goed bezochte ook. Het is er stampdruk. Veel meuk en woeker en eigenlijk heb ik niet veel trek om veel te kopen want ga het toch nooit meer dan een keer beluisteren, maar uiteindelijk schaf ik toch een redelijk nette Feel (George Duke) aan. Thuis meer koffie. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwas en stofzuig. Dan wandel ik een heel klein rondje langs het kanaal en bezoek ik nog een super voor een kleinigheid. Tijd voor de zondagmiddagluistersessie met Duitsche vrienden. Ik presenteer ze een van de eerste albums van Earth And Fire en dat kennen ze niet, dus mooi. Eind van de middag maak ik avondeten. Johansons Fretselsjen (Johans Verleiding), maar dan met een twist. Ik had al uien gebakken en wortel gekookt. In een ovenschaal leg ik plakken aardappel en daaroverheen ui en wortel en dan weer een laag aardappel. Veel peper en zout op iedere laag. Dan giet ik slagroom eroverheen en broodkruim (ik verpulver een stuk of wat crackers) en toeven boter en hop: vijftig minuten de oven in. Zie op deze webstek ergens in het hoofdstuk Gastronomie (zoek ze). Ik maak een salade van bosui, komkommer, miniromatomaat en kaki. Voor De Vrouw bak ik een rundertartaar. De Vrouw heeft de hele middag in bed gelegen. We eten er goed van, maar houden ook over voor morgen. Morgen zal ik thuis werken, om haar eventueel naar de tandarts te ondersteunen en gewoon om in de buurt te zijn. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Deus Arrakis (Klaus Schulze), Colin Scot (Colin Scot), Song Of The Marching Children (Earth And Fire), Out Of The Blue (Electric Light Orchestra), In Between (Erik Truffaz), American Garage (Pat Metheny Group)Zaterdag 6 januari:
De Vrouw maakt me wakker. Het is net middernacht. Ze is gevallen met de fiets onderweg terug naar huis. Gezicht en gebit kapot, maar er lijkt niets gebroken. Ze is ook helder en reageert adequaat op vragen, dus lijkt het letsel gelukkig alleen lichamelijk. We maken de wonden zo goed als kan schoon en gaan dan slapen. Pas om kwart voor acht wakker. Ik ga een ronde hardlopen. Dat gaat moeizaam, want een paar keer overgeslagen. Toch goed om mijn hoofd leeg te maken, al lukt dat natuurlijk niet. De Vrouw is op; het gezicht ziet er niet uit, maar alles lijkt verder redelijk. Ik wandel mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. De Vrouw heeft voor vanmiddag afspraken bij de spoedpost van de huisartsen in het ziekenhuis en later nog bij een spoedtandarts in Deventer. Ik loop nog naar de Syrische winkel voor brood. Koffie. De Zoon is er om twaalf uur voor lunch. Afwasje. Erna rijdt De Zoon ons naar het ziekenhuis. Daar ziet een verpleegkundige de verwondingen. Inderdaad, gelukkig niets gebroken, maar rust en een tetanusinjectie zijn nodig. Thuis even rust. Krant. Vier uur is De Zoon er weer en hij rijdt ons naar het centrum van Deventer, alwaar we de spoedtandarts bezoeken. Hij maakt een foto, constateert geen heel ernstige breuken en kan ter plekke twee afgebroken tanden opvullen. Kwart over zes zijn we thuis. Ik maak avondeten: ik bak kastanjechampignon, ui, sweet dumpling pompoenblokjes, risottorijst en giet daar bouillon overheen. Dit pruttelt een half uurtje. In de tussentijd vul ik het kleine restant van de salade van gisteren aan met kaki, rasp ik parmesan en bak ik voor De Vrouw een rundertartaar. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Silhouettes (Klaus Schulze), “Congress Shall Make Me No Law…” (Frank Zappa), Hommage à Eberhard Weber (allerlei)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment