bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

14-01-2023

B-log: 14 t/m 20 januari 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 11:42Vrijdag 20 januari:
Zes uur zo’n beetje wakker en op. Koffie en een uur later ben ik volop aan het werk. Er ligt nog veel en ik krijg veel voor elkaar; tegelijkertijd kan ik een paar zaken ook loslaten, omdat anderen het overnemen. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat om elf uur de deur uit. Ik ga verder. Meer koffie. Later lunch. Afwasje. Ik wandel een klein rondje buiten het centrum. En weer voort. Ik krijg heel veel af en geordend. De Vrouw is er weer om vier uur. Een half uur later is het welletjes voor vandaag. Krant. Dan maak ik avondeten. Ik bak champignon en ui en wortel en giet daar bouillon overheen. Dat kookt twintig minuten. Ondertussen snijd ik prei en paprika. Ook kook ik kipdijfiletblokjes voor De Vrouw en zwarte rijstnoedels voor mijzelf. Alles op tafel en we eten er fiks van; er blijft een beetje bouillon over. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de eerste drie plaatjes uit de set The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), Excalibur II – The Celtic Ring (Alan Simon), The Amsterdam EP (Simple Minds), Out Of Sinc (Dave Sinclair), Live At The Schauburg Bremen 1987 (Bill Bruford’s Earthworks), Dream (Kitaro), het vijfde en zesde plaatje (het derde concert) uit de set Zappa/Erie (Frank Zappa), Ends (Giancarlo Erra)Donderdag 19 januari:
En weer op tijd op. De Vrouw ook. Toch ben ik eerder de deur uit. Zowaar, ondanks aankondiging van staking in het streekvervoer rijden mijn bussen vanmorgen volgens dienstregeling en ben ik om zeven uur op de werkplek. Opnieuw propvolle dag met urgente klus. Ik sluit me af en op en ben volop aan de slag. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon. En voort. Kwart voor vier is het klaar en loop ik naar de bushalte. Twee bussen rijden niet, dus pas een uur later rijd ik naar het station. Daar blijkt dat mijn streekbussen ook niet rijden, dus wacht ik niet verder af. Kwart voor zes zit ik in een trein en om kwart voor zeven ben ik thuis. Daar maak ik avondeten. Ik leg een paar naans in de oven en warm de kikkererwtencurry van gisteren op. Voor De Vrouw bak ik kalfsschnitzel en ik zet naast dit alles een bakje hummus (dat ik gisteren maakte). We eten alles (behalve de hummus) op. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Tales Without Words (Van Binsbergen Playstation), The Turning Year (Roger Eno)Woensdag 18 januari:
Slapen gaat veel beter. Half zeven op. Koffie. Dan loop ik naar de super. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit. Ik wandel naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Vandaag spelen we wat oudere scènes en de spelers verfijnen hem verder. Ik ben redelijk op tijd thuis. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit. Ik lunch, was af en doe meer huishoudelijks. Dan wandel ik een klein rondje. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook witlof. Enkele stronkjes omwikkel ik met rookvlees (voor De Vrouw); daarna leg ik ze in een ovenschaal en bedek ik ze met plakken kaas. Vervolgens bak ik kastanjechampignon, ui, paprika, courgette, en een restje bindsla en daar roer ik tomatenpuree en kikkererwten doorheen. Dit laat ik inpruttelen tot een dikke curry. Ten slotte bak ik voor De Vrouw nog een Italiaanse biefstuk. Het restant salade van gisteren zet ik ook op tafel en we eten goed. Alleen van de curry blijft over; voldoende voor morgenavond. Afwas. De Vrouw gaat de deur uit. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de set The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream), Silver Apples / Contact (Silver Apples), Secret Messages (Electric Light Orchestra), The Straight Years (de albums Lucille Has Messed My Mind Up en The Original Soundtrack From Naked Angels) (Jeff Simmons)Dinsdag 17 januari:
Niet goed geslapen. Toch vroeg op. Mijn ronde hardlopen gaat erg soepel en om zeven uur ben ik volop aan het werk. De eerste twee uur weet ik al heel veel werk te verrichten. Dan volgen er twee uur vol overleggen. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat even de deur uit. En dan staat een mannetje van de keukenwinkel voor de deur met deuren voor het nieuwe fornuis. We hadden knalrode deuren erbij besteld en die waren vlak voor de kerst binnengekomen alleen de monteur was uitgevallen, vandaar dat het wat later werd. De beste man is met vijf minuten weer buiten, want de deuren blijken niet knalrood, maar zachtroze. Later komt het bericht dat de aardige man uit de winkel in september al de verkeerde kleurcode heeft genoteerd. Nou ja. Weer even wachten. Ben benieuwd hoe lang Ik lunch en ga verder aan het werk, want er ligt nog veel. De Vrouw is halverwege de middag weer terug. Half vijf sluit ik het werk af voor vandaag. Krant. Dan maak ik avondeten. Ik kook aardappel en knolselderij en stamp dat tot een mooie puree. Dit doe ik in een ovenschaal, samen met het restant van de rode kool van gisteren. Kaas eroverheen en dik een half uur in de oven. Ook gaat een schoteltje met het restant knolselderijsteak van eergisteren erbij. Ondertussen maak ik een salade van bosui, radijs, komkommer, kerstomaat, peer en blauwe bes. Ten slotte warm ik het restant hachee van gisteren op voor De Vrouw en De Zoon. De Zoon is er trouwens om zes uur. We eten alles op (behalve de salade). Afwas. De Vrouw gaat de deur uit. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Amazonia (Jean-Michel Jarre), de eerste twee plaatjes uit de set The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream), Inni (Sigur Rós), Thick As A Brick (Jethro Tull), Jacob’s Ladder (Brad Mehldau)Maandag 16 januari:
Weer vroeg op de werkplek. Daar volle dag, maar niet al te stressvol. Ik krijg veel af. Tussen de middag wandel ik door bos en lichte regen. In de middag krijg ik nog meer af, ook niet al te stressvol. Kwart over vijf ben ik thuis. Krant. De Vrouw serveert aardappelpuree en rode kool met appel, vergezeld van gebakken champignon met ui. Zeer smakelijk. Uitgebreid natafelen. Afwas. Webstek. En dan komt via mail plots de vraag van Peter-Jan of ik kom meedoen met een toneelstuk, waarin naast hijzelf nog twee lui die ik ken van Living History spelen. Mag ik daarover nadenken? Mooi dat ze aan mij denken en het lijkt me heel leuk, maar ga ik het redden met mijn beperkte energie en mijn onvermogen om veel uit mijn hoofd te leren? Puzzel, hoor. Lezen.
Muziek vandaag: Live At The Schauburg Bremen 1987 (Bill Bruford’s Earthworks), Tales Without Words (VanBinsbergen Playstation)Zondag 15 januari:
Kwart over zeven wakker en op. De Vrouw gaat naar het werk; ik ga een ronde hardlopen. Vanmorgen van alles: huishoudelijk, werk voor De verjaardag van Anja en koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Dan wandel ik een klein rondje langs het kanaal. Om vier uur is er de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Gnidolog) en komt De Vrouw terug van werk. Even bijkletsen. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik leg aardappel in de oven en ondertussen prepareer ik knolselderijsteaks. Het laatste kwartier van de oventijd leg ik het restant groente van gisteren bij de aardappel en ten slotte bak ik voor De Vrouw een Italiaanse biefstuk. We eten alles op, ook het restant salade van gisteren; alleen van de knolselderijsteaks blijft anderhalf exemplaar over (voor morgen). Afwas en afval. Restje krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Citizen (Billy Sherwood), The Shooting Party (The Shooting Party), Ágætis Byrjun (Sigur Rós), Time (Electric Light Orchestra), Emerson Enigma (Thierry Eliez)Zaterdag 14 januari:
Ik ben pas om half acht wakker en op. Dik een uur later loop ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Het regent fiks en het zal de hele dag fiks blijven regenen. Koffie met De Vrouw. Dan nogmaals naar buiten om bij de Syrische winkel brood te halen. Meer koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat even de deur uit. De Zoon meldt zich af voor lunch. Huishoudelijks. De Vrouw is terug na een uur en we lunchen. Afwasje. Ik wandel een rondje door de regen langs het kanaal en door het park. In een boekenwinkel besteed ik een boekenbon aan Hard-boiled wonderland en het einde van de wereld (Haruki Murakami). Krant. Tegen vijf uur maak ik avondeten. Ik maak een laatste sweet-dumplingpompoen schoon en leg de stukken ervan samen met rode ui, kastanjechampignon, paprika en courgette in een braadslede. Die gaat een half uur de oven in. Halverwege de oventijd leg ik een schaaltje met overgebleven kip van gisterenavond erbij voor De Vrouw. Ik maak nog een salade van bosui, rode kool, radijs, komkommer, kerstomaat en rozijn. We eten er fiks van. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de laatste drie plaatjes uit de doos Music For Installations (Brian Eno), The Big Peace (Billy Sherwood), Hammersmith (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment