bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

20-01-2023

B-log: 21 t/m 27 januari 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 21:05Vrijdag 27 januari:
Redelijk geslapen. Toch om zeven uur op. Ik loop een ronde hard. Die gaat heel aardig, maar mijn hoofd raakt niet leeg. Ik ben gespannen, het hoofd is vol en gedachten springen alle kanten op. Koffie met De Vrouw. Die gaat even de deur uit. Webstek, ook die van Kunst-Zinnig-Brein. Meer koffie. Krant. De Vrouw is terug en we lunchen samen. Afwasje. Dan wandel ik een rondje en haal het groentepakket op. Rest van de krant. Tussendoor kook ik bieten en spitskool. Eind van de middag maak ik het eten af. Eerst monteer ik een salade van bosui, rode kool, komkommer en kerstomaat. Ondertussen kook ik kikker- en spliterwtenpasta. Dan bak ik ui en daar roer ik de spitskool en pasta en kruidenroomkaas doorheen. Voor De Vrouw bak ik kipfilet. We eten er goed van. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: No Har De Laget Skandale Igjen (Det Skandaløse Orkester), Pat Metheny Group (Pat Metheny Group), het derde en vierde plaatje (het tweede concert) uit de set Carnegie Hall (Frank Zappa), The Concerts In China (Jean-Michel Jarre)Donderdag 26 januari:
Lange dag. Heel vroeg weer op de werkplek. Daar zeer veel. Overleg, uitwerken, voorbereiden, ordenen. Ik heb me opgesloten in een klein kamertje om maar weinig prikkels te hebben. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en mist. En voort. Half vijf lijkt het even klaar; een collega neemt afscheid, maar ik maak slechts een heel kort deel van het feest mee, want te vol, te veel prikkels, te lawaai. Er is ook nog een ontmoetingsavond voor cliënten waar ik bij mag/moet zijn en uiteindelijk loop ik iets voor half tien naar een bushalte. Kwart over elf thuis. Even bijpraten en dan snel slapen.
Muziek vandaag: geenWoensdag 25 januari:
De wekker gaat op de ‘normale’ tijd. Nog voor vijf uur dus. Ik start rustig op. Even na zeven ga ik de deur uit en ik pak een bus naar Ede. Daar wandel ik naar een congrescentrum. Niet veel later arriveren daar ook Bob en Ank en kunstenaars van Kunst-Zinnig-Brein. Vandaag staan we weer op het Nursing Congres over NAH. We richten snel een mini-expositie in en zijn nog op tijd in de zaal om het laatste deel van de voordracht door Manu Keirse mee te maken. In de pauzes hebben we veel aanspraak met bezoekers van het congres. Ik hoef niet veel meer te doen; de kunstenaars gaan in gesprek. Kwart over drie, als de theepauze is afgelopen, pakken we alles snel weer in en nemen we afscheid. Ik ben om kwart over vijf thuis. We schuiven het restant plaattaart van gisteren de oven in. De Vrouw heeft nog kaasbroodstengels en er is een restant salade. We eten alles zo goed als op. Afwas. Webstek. Ik loop nog naar Gigant om daar met Aad iets te repeteren voor De verjaardag van Anja zondagmiddag. Met een klein uurtje hebben we het voor elkaar. Thuis nog heel even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: Sylvian/Czukay (David Sylvian & Holger Czukay)Dinsdag 24 januari:
Opnieuw heel op tijd op de werkplek. Ik verstop me weer in een kleine werkkamer en ga fiks aan de bak. Eind van de ochtend is voor mij even de megaklus klaar. Tussen de middag wandel ik een rondje door bos en veld. In de middag veel overleg en kwart voor vier ga ik naar huis. Daar arriveer ik om kwart over vijf. Krant. De Zoon is er om kwart over zes. De Vrouw serveert een plaattaart van rode ui en brie en een salade met linzen en raap. Afwas en afval. Webstek. Lezen. Zeer vermoeid.
Muziek vandaag: Zoom (Electric Light Orchestra), Tales Without Words (Van Binsbergen Playstation), The Turning Year (Roger Eno)

_

Maandag 23 januari:
Niet zo heel goed geslapen, maar het gaat. Ik ben weer vroeg op de werkplek. Opnieuw een hele dag aan de slag met de urgente fikse klus en er komt nog weer nieuw werk bij. Heel veel krijg ik af. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag nog wat meer verder en het einde komt in zicht. Kwart voor vier is het klaar en om kwart over vijf ben ik thuis. De Vrouw is naar het werk. Krant. Dan maak ik avondeten. Ik warm een portie pasta met tomatenroomsaus op die ik vanmorgen uit de vriezer haalde. Kaas raspen en eroverheen en opeten. Afwasje. Dan doe ik allerlei voorbereidend werk voor De verjaardag van Anja van zondag. Webstek. Lezen. De Vrouw is er om half tien. Even bijpraten; dan slapen.
Muziek vandaag: Watercolors (Pat Metheny), Id.Entity (Riverside), The Concerts In China (Jean-Michel Jarre)Zondag 22 januari:
Even voor zeven op. Koffie. Webstek (allerlei zaken bijwerken). Meer koffie met De Vrouw. Lezen. Nog meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Dan wandel ik een kort rondje om het centrum. Zondagmiddagluistersessie. Ik maak avondeten: ik bak kastanjechampignon, ui, courgette, knoflook en bindsla en roer daar tomatenpuree en het restje soep van vrijdag doorheen. Dit laat ik inkoken tot het vocht bijna weg is. Ten slotte roer ik er rode kidneybonen doorheen. Voor De Vrouw bak ik kalfsschnitzel. Ook zet ik het restant salade van gisteren op tafel. We eten alles op, maar we laten een klein restant over voor De Vrouw voor morgen. Afwas. Webstek. Lezen. Rustig weekend, fijn ontspannen. De komende week wordt wat hectisch.
Muziek vandaag: het vierde en vijfde plaatje uit de set The Virgin Years 1978-1983 (Tangerine Dream), Finally Together – Volume 1 (Astor Piazzolla & Osvaldo Pugliese), The Unbendable Sleep (Rikard Sjöblom), Balance Of Power (ELO), de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de set Carnegie Hall (Frank Zappa),Zaterdag 21 januari:
Kwart over zes wakker en op. Ik ga een ronde hardlopen. Het voelt erg koud aan, maar lopen gaat bijzonder soepel. Thuis nog terug in bed. Ik wandel naar de super. Koffie met De Vrouw. Dan nog in het centrum naar een andere super en de Syrische winkel. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en huishoudelijks. Ik wandel een rondje langs het kanaal. De Vrouw is weer thuis. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik leg aardappel in een braadslede en die gaat vijfentwintig minuten in de oven. Dan leg ik er nog rode ui, paprika en courgette bij en dat gaat nog tien minuten de oven in. Na die tien minuten leg ik een pakketje met kabeljauwfilet in een schaaltje ook de oven in en dat alles nog eens vijftien minuten. Ondertussen heb ik ook een salade gemaakt van bosui, radijs, rode kool, komkommer en kerstomaat. We eten bijna alles op; van de salade blijft voldoende over voor morgen. Er is een klein (kokok-sinaasappel-)nagerecht. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Still (Peter Sinfield), Page (Sjako!), Feeding The Monkies At Ma Maison (Frank Zappa), Bitches Brew (Miles Davis)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment