bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

03-02-2023

B-log: 4 t/m 10 februari 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 20:36Vrijdag 10 januari:
Pas om half zeven wakker. Mijn ronde hardlopen gaat moeizaam. Tegenwind, kou. Niet erg. De Vrouw gaat even de deur uit. Lezen. Hoofd lijkt leger. Ik maak een leuke lunch: erwtentahinpasta met een topping van tomaat en pesto. De Vrouw eet snel mee, want moet opnieuw de deur uit. Afwasje. Dan wandel ik door de kou en de zon een rondje en haal het groentepakket op. Lezen. Het script voor het toneelstuk van theatergroep Hoop Gedoe, waarvan ik de komende tijd deel ga uitmaken. Dat u het even weet. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, bleekselderij, rode kool, mandarijn en blauwe bes. Vervolgens bak ik oesterzwam, ui, knoflook, pastinaak en paprika en daar roer ik wat bouillon doorheen. Aan het eind meng ik het met knoflookkruidenkaas. De Vrouw is er om half zeven weer. Zij heeft die middag al gegeten, dus eet slechts een klein hapje mee. Met uitzondering van de salade maken we alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Continuum (Bass Communion), Sylva (Snarky Puppy), Culcha Vulcha (Snarky Puppy), Understanding America (Frank Zappa), van grammofoonplaat Feel (George Duke) en The Continuum Recyclings – Volume 1 (Bass Communion & Vidnaobmana)Donderdag 9 februari:
Nog voor zes uur wakker en dat zonder wekker. Nog geen uur later ben ik aan het werk. Intensief, want overleg en complexe klus. Tussendoor koffie. Twaalf uur wandelen De Vrouw en ik naar een lunchgelegenheid in de buurt van het station. Dan weer terug en half twee ben ik ook weer terug aan het werk. Half vijf klaar. Ik ga avondeten maken. Niet heel moeilijk. Eerst blancheer ik broccoliroosjes. In een braadslede leg ik kastanjechampignon en rode ui en dat gaat een kwartier de oven in (190C). Ondertussen maak ik voor De Vrouw een kabeljauwpakketje. Na het kwartier leg ik de broccoliroosjes en het van gisteren overgebleven kwart groene kool in de braadslede en bestrooi het met parmesan. Ook het vispakketje gaat ernaast. De braadslede gaat nogmaals een kwartier de oven in. Met het restant salade van gisteren hebben we een mooie maaltijd en dit keer eten we alles op. Afwas. Ik bel Onze Vader (beloofd!) en spreek met hem af dat we zaterdagmiddag bij hem op verjaardagsvisite komen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de set The Natural World Trilogy (Rick Wakeman), We Like It Here (Snarky Puppy), Offramp (Pat Metheny Group), Door One (David Longdon), Neon (Nits), de derde cd uit de set In The Court Of The Crimson King – King Crimson At 50 (King Crimson), The Turning Year (Roger Eno)Woensdag 8 februari:
Ik word wakker om half zeven. Inslapen was lastig, de laatste uren sliep ik diep. Ik loop een ronde hard. Het is zeer koud, maar lopen gaat redelijk soepel. Begin van de morgen wandel ik naar de super. Koffie. Dan naar de repetitie van Wirwar. Intensief scènes verfijnen en inslijpen voor een voorstelling in mei. Twaalf uur thuis. Koffie. Lunch met De Vrouw. Afwasje en verder huishoudelijks. Dan allerlei, waaronder werkzaamheden voor Wirwar en De verjaardag van Anja. Krant. Zeer vermoeid. Even na vier loop ik naar de tandarts voor een controlebeurt. Hij ziet dat ik weer met mijn mond vol tanden zit en ook dat het er allemaal goed uitziet. Thuis ga ik avondeten maken. Ik had al groene kool in vieren gehakt en geblancheerd. Nu leg ik de kwarten in een braadslede, besmeer ik ze met een saus van tomaat en bestrooi ik ze met parmesan. Ernaast leg ik kastanjechampignon en ui. De braadslede gaat vijfentwintig minuten de oven in (190C). Ondertussen monteer ik een salade van bosui, radijs, rode kool, komkommer en blauwe bes. Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. We eten er fiks van. Afwas. Webstek. Lezen. Weer een Murakami uit.
Muziek vandaag: The Concerts In China (Jean-Michel Jarre), From Out Of Nowhere (Jeff Lynne’s ELO), ID.Entity (Riverside), het tweede plaatje uit de box In The Court Of The Crimson King – King Crimson At 50 (King Crimson)Dinsdag 7 februari:
Pas om half zeven wakker en op. Toch lukt het om zeven uur aan het werk te zijn. Voorts ga ik er goed tegenaan, gedurende de ochtend. Half een lunchen we. Dan valt de elektriciteit weg. Gepland. Werkzaamheden ergens. Ik wandel een rondje om het centrum. De Vrouw moet naar het werk, maar is vergeten haar fiets alvast buiten te zetten. Door de stroomuitval werkt de lift niet. Het licht in het souterrain ook niet. We tillen haar rijwiel in het pikkedonker de trap op naar de begane grond. Ik zwaai haar uit. Als ik terug in huis de krant ga lezen, schakelt de stroom weer in. Nou ja. Ik werk nog even door tot een uur of vijf en ga dan verder met de krant. Ook maak ik avondeten. Ik warm het restant curry van gisterenavond op en nuttig dat, evenals het restant salade, eveneens van gisterenavond. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Corridor (Steve Jansen), The Extinction Suite (Steve Jansen), Afreaka! (Demon Fuzz), Live At The Schauburg Bremen 1987 (Bill Bruford’s Earthworks), Anthem Of The Sun (Grateful Dead), het vierde plaatje uit de doos Waka/Wazoo (Frank Zappa), In C (Terry Riley), A Rainbow In Curved Air (Terry Riley), het eerste plaatje uit de set In The Court Of The Crimson King – King Crimson At 50 (King Crimson)Maandag 6 februari:
De wekker gaat weer vroeg. Dan had ik hem maar niet vroeg moeten zetten. Mijn ronde hardlopen gaat zeker niet onaardig. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Ik werk thuis, want aangekondigde stakingen in het openbaar vervoer, deze week. Eerst wat urgente zaken, dan wat kort overleg (dat ik nauwelijks kan volgen) en vervolgens begin ik aan de grote inhaalslag. De Vrouw gaat de deur uit. Tot half een weet ik veel werk te verzetten. Dan lunch en afwasje. Ik wandel een rondje. En verder. Tot half vijf gaat het redelijk. En dan sluit ik af. Ik probeer de krant te lezen, maar ben te vermoeid. De Vrouw is weer terug om vijf uur. Ik ga avondeten maken. Eerst monteer ik een salade van bosui, rode kool, radijs, komkommer en blauwe bes. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, knoflook, paprika, courgette en zoete aardappel. Daar roer ik wijnazijn, maple syrup, gember, komijn, paprikapoeder, tomatenpuree en tomatenblokjes doorheen. Op het laatst gaat er ook een blik kikkerewten bij. Ten slotte bak ik voor De Vrouw kipfiletblokjes. We eten er fiks van en er blijft voldoende over om morgen nogmaals van te eten. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het vierde plaatje uit de set Bass Communion (Bass Communion), Best… I (The Smiths), … Best II (The Smiths), de eerste twee plaatjes uit de box Waka/Wazoo (Frank Zappa), As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls (Pat Metheny & Lyle Mays), het derde plaatje uit de box Waka/Wazoo (Frank Zappa), The Colours Of Chloë (Eberhard Weber)Zondag 5 februari:
We zijn pas om half negen uit bed. Koffie. Restje krant. Regen. Meer koffie met De Vrouw. Allerlei. Meer koffie. Lunch voorbereiden. Het hoofd wil nog niet zo, maar ik red het. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwas. Ik wandel een rondje langs kanaal en super. De Vrouw gaat de deur uit. Er is de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Roland Bühlmann, onthouden). En dan maak ik avondeten voor mijzelve. Eerst mie koken, dan champignon bakken, bosui erbij, restjes bindsla, scheutje sojasaus, wijnazijn, tomatenpuree, maple syrup erdoorheen roeren en ten slotte de mie. Zeer smakelijk, ja? Het restant salade van gisteren maak ik ook op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Country Airs (Rick Wakeman), Hommage à Piazzolla (Gidon Kremer), het eerste plaatje van Horses/Horses (Patti Smith), Wembley Or Bust (Jeff Lynne’s ELO), het tweede plaatje van Horses/Horses (Patti Smith), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)Zaterdag 4 februari:
Pas om kwart voor zeven wakker en op. Ik loop een ronde hard en die gaat gezien de omstandigheden niet eens onaardig. Slechts één korte wandelpauze nodig. Vanmorgen wandel ik naar de super. Daarna koffie met De Vrouw. We wandelen het centrum in, halen brood bij de Syrische winkel, bezoeken de markt, enzovoorts. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. De Vrouw gaat de deur uit. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik aardappel. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, rode kool, komkommer, kerstomaat en noot. Dan bak ik de aardappel en aan het eind voeg ik ui, courgette en paprika toe. Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje uit de set Bass Communion (Bass Communion), Road Tapes Venue #1 (Frank Zappa), Kãrtëhl (Magma), Beyond The Stars (Keith Emerson), het derde plaatje uit de set Bass Communion (Bass Communion)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment