bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

17-02-2023

B-log: 18 t/m 24 februari 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 19:35Vrijdag 24 februari:
Ik ben pas iets voor zeven uur wakker en op. Koffie en ontbijt, vervolgens een ronde hardlopen. Het gaat niet heel soepel, moet zelfs een paar wandelpauzes houden, maar ach. De Vrouw gaat even de deur uit. Koffie en allerlei, waaronder toneellezen. Meer koffie met De Vrouw. Ik maak een lunch. Die nuttigen we. Afwasje. Dan wandel ik een rondje en haal het groentepakket op. Krant. Toneellezen. Eind van de middag maak ik avondmuziek. Ik heb een restje aardappel en bloemkool gekookt en vul daarmee het restant van de ovenschotel van gisterenavond aan. Ernaast in de oven zet ik een schaal met zoete aardappel en paprika. Ook monteer ik een salade van bosui, bleekselderij, radijs, komkommer, augurk en feta. Ten slotte bak ik voor De Vrouw runderschnitzel. We eten – met uitzondering van de salade – alles op. Afwas. Webstek. Ik zie een concertfilm. Dan slapen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de set Live In The 70’s (Soft Machine), First Circle (Pat Metheny Group), de bluray die mee kwam met de set The Final Flight – Live At L’Olympia (Transatlantic)Donderdag 23 februari:
En weer zeer op tijd op de werkplek. De eerste vier uren zit ik in een klein kantoor in m’n uppie hard te werken om van alles weer af te werken en in te halen. Helemaal op schema. Eind van de ochtend ontkoppel ik ‘mijn’ computerbenodigdheden en ik verhuis na een paar jaar naar een nieuwe kantoorruimte ergens op een bovenverdieping. Ik ben de eerste en kies een mooi rustig plekje uit achter een deur en dicht bij een raam. Eind van de ochtend ben ik geïnstalleerd. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Dan nog wat verder werken. Eind van de middag heb ik een overleg met de leidinggevende. We vullen samen een aanvraag in voor een consult bij de bedrijfsmaatschappelijk werker die we vragen om te onderzoeken wat oorzaak en oplossing kan zijn van disbalans in draagkracht en werkdruk en werk en privé. Ook spreken we af dat ik de komende weken even drie dagen in de week werk en er nog geen wagonladingen nieuwe werkzaamheden bij krijg. Ten slotte spreek ik mijn zorg uit over de naaste toekomst; de leidinggevende krijgt een andere functie en het ziet ernaar uit dat ik weer een nieuwe leidinggevende krijg met wie ik een vertrouwensband mag opbouwen en de hele geschiedenis mag uitleggen. Fijn gesprek, voel me gehoord en serieus genomen. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van kastanjechampignon, ui, aardappel en bloemkool. Ernaast het restant salade van gisteren. Uitstekend van smaak en al het andere. Natafelen. Afwas. Krant. Webstek. Toneellezen.
Muziek vandaag: Bundles (Soft Machine), The Sinking Of The Titanic (Gavin Bryars)Woensdag 22 februari:
Pas om half zeven wakker. Eerst een ronde hardlopen en die lukt nog heel aardig ook. Dan wandel ik naar de super voor boodschappen. De Vrouw is de deur uit. Ik drink koffie en ga dan naar Gigant. De repetitie van Wirwar is een heel mooie: een paar oude scènes spelen de spelers echt heel lekker en het plezier erin zie ik steeds groter worden. Mooi. Twaalf uur thuis. Koffie met De Vrouw. Daarna lunch. Afwasje. Ik loop naar een muziekwinkel en koop een nieuwe muziekstandaard, die we gaan gebruiken tijdens De verjaardag van Anja. De rest van de middag besteed ik aan mailwerk rondom dezelfde verjaardag. Dan maak ik avondeten: ik kook twee kwarten Chinese kool. Ondertussen verwarmt de oven voor en snijd ik rode ui, kastanjechampignon en courgette. Dan leg ik de twee kwarten in een grote braadslede. In een kommetje meng ik tomatenpuree met een restant amandelkookroom tot een mooie saus. Die giet ik over de Chinese kool. Eromheen drapeer ik de groente. De braadslede gaat vervolgens vijfentwintig minuten de oven in. Ik heb ook een salade gemonteerd van bosui, radijs, bleekselderij, komkommer en peer. De laatste tien minuten strooi ik kaas over het ovengerecht en ten slotte bak ik runderschnitzel voor De Vrouw. We eten er fiks van en alleen van de salade blijft over. Afwas. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Seven (Soft Machine), Live (Genesis), October Is Marigold (David Cross & Andrew Keeling), The Sinking Of The Titanic (Gavin Bryars)Dinsdag 21 februari:
En weer zeer op tijd op de werkplek. Ook vandaag weer in alle rust bijwerken. Dat lukt. Eind van de morgen ga ik kijken in een kantoorruimte die klaar zou zijn en waar onze afdeling rustig en prikkelarm zou kunnen gaan werken. Het is nog niet af. Ik wandel door bos en veld. In de middag nog wat verder werken en om kwart over vijf ben ik thuis. De Zoon is er een kwartiertje later en De Vrouw serveert een nasiachtige schotel en een salade van wortel en rozijn. Alles helemaal prima en we eten het op ook. Afwas. Krant. Dan wandel ik naar Gigant voor een preventieve vergadering ter voorbereiding op De verjaardag van Anja op 26 maart. Het is een bijzonder goed en aangenaam samenzijn. Niet alleen stellen we een zeer goed en opnieuw compleet anders dan anders programma voor De verjaardag van Anja vast, ook blijkt dat we nog voldoende ideeën hebben voor de komende verjaardagen. Half elf ben ik thuis. Heel even napraten en dan ga ik snel slapen.
Muziek: geen

_

Maandag 20 februari:
Redelijk geslapen en zeer vroeg weer op. Ook zeer vroeg op de werkplek. Op maandagmorgen is het vaak druk, dus ik duik een kleine werkkamer in. In de loop van de dag komt het bericht dat onze afdeling twee eigen kantoren gaat krijgen, dus dan is een wat prikkelarmere omgeving meer gewaardborgd. Fijn. In alle rust werk ik zeer veel af en ja, ik ben in de loop van de dag goed bij met alle werkzaamheden. Er is weer rust in de agenda en in het hoofd. Ook fijn. Tussen de middag wandel ik door bos. O en er komt bericht dat een van de aanwezigen op de verjaardag van gisteren vandaag zichzelf positief testte op covid. Heb ik al wat? Nog niet. Of toch wat keelpijn? Half vier is het allemaal klaar en om kwart over vijf ben ik thuis. De Vrouw serveert witlof met kaas uit de oven en een opgepimpte salade van gisteren. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Toneellezen.
Muziek vandaag: The Final Flight – Live At L’Olympia (Transatlantic)Zondag 19 februari:
We zijn pas om negen uur op. Koffie. Meer koffie met De Vrouw. Meer koffie. Tussendoor allerlei huishoudelijks. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje. We fietsen gedrieën naar het huis van schoonfamilie alwaar neef Dante zijn achtste verjaardag viert. Het is er allemaal redelijk aangenaam en om vijf uur rijden we weer terug. Ik maak avondeten. Eerst leg ik zoete aardappel en een rest knolselderij in een ovenschaal en schuif dat een kwartier de oven (190C) in. Ondertussen snijd ik meer groente en na het kwartier doe ik kastanjechampignon, rode ui, paprika en courgette bij de braadslede in en dit gaat nog eens een half uur de oven in, samen met een schaaltje met het restant bietenrisotto van gisterenavond. Dan monteer ik een salade van bosui, koolrabi, bleekselderij en komkommer en ten slotte bak ik runderschnitzel voor De Vrouw. Dit keer eten we alles – met uitzondering van de salade – op. Natafelen. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Aspirant Sunset (Rick Wakeman), Fifth (Soft Machine), Foxtrot (Genesis), Rejoicing (Pat Metheny with Charlie Haden & Billy Higgins), The Turning Year (Roger Eno)Zaterdag 18 februari:
Heb ik nou met m’n vermoeide kop gisterenavond laat de wekker gezet op 05.00 uur? Ja, dat heb ik. Anderhalf uur later pas ben ik opnieuw wakker en sta ik op om een ronde te gaan hardlopen. Lichte motregen, maar lopen gaat uitstekend. Opgewekt, opgeruimd, er is plek in de kop. Begin van de ochtend wandel ik door de – nu fikse – regen naar de slager en super. Thuis koffie met De Vrouw. Dan nogmaals het centrum in voor de laatste boodschappen. De Vrouw is even de deur uit. De Zoon is er om half een voor lunch en De Vrouw niet veel later ook. Afwasje. En was. Ik loop nog een klein rondje langs het kanaal. Thuis toneellezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst bak ik kastanjechampignon met ui en knoflook en rooie biet. Vervolgens roer ik daar risottorijst, olie en bouillon doorheen. Dit pruttelt vijfentwintig minuten. Ondertussen rasp ik parmesan en bak ik voor De Vrouw een rundertartaar. Ten slotte zet ik het restant van de salade van gisteren naast de bietenrisotto op tafel. We eten er flink van. Natafelen. Afwas. Stukje krant. Webstek. Nog een stukje krant.
Muziek vandaag: Fourth (Soft Machine), Finer Moments (Frank Zappa), Crystal Machine (Tim Blake), Tim Blake’s New Jerusalem (Tim Blake), Where You Wish You Were (Bill Laurance & Michael League)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment