bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-02-2023

B-log: 25 februari t/m 3 maart 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 21:56Vrijdag 3 maart:
En ja, weer aardig geslapen. Kwart voor zeven op. Koffie. Wat werk voor Wirwar. Meer koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat rond elven de deur uit. Meer koffie. Plus lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal. De Vrouw is thuis rond vier uur. Een uur later ga ik avondeten maken. Niet heel moeilijk: ik zet een ovenschaal met de overgebleven dis van gisterenavond in de oven. Ondertussen maak ik een salade van bosui, radijs, komkommer en paprika. Ten slotte bak ik kalfschnitzel voor De Vrouw. We eten – met uitzondering van de salade – alles op. Afwasje. Vlak voor het eten ging de deurbel en werd onze nieuwe cd-speler bezorgd. Ik installeer het ding in een minuut of tien. Klinkt goed. Webstek. Lezen. O, wonen we hier alweer zes jaar?
Muziek vandaag: Visions (Rick Wakeman), Lunar Mist (Virgil & Steve Howe), het tweede plaatje uit de set Forecast: Tomorrow (Weather Report), Vortex (Sonar with David Torn), Bruce Soord (Bruce Soord), Ruby Vroom (Soul Coughing), Letter From Home (Pat Metheny Group), A Token Of His Extreme (Frank Zappa), het derde plaatje uit de set Forecast: Tomorrow (Weather Report)Donderdag 2 maart:
En nog goed geslapen ook. Ik loop een ronde hard door kou en het gaat zeer soepel. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Wederom geplande stakingen in het openbaar vervoer, vandaar. Er is vandaag weinig werkdruk, dus ik kan in alle rust allerlei klussen doen die er al een tijdje lagen en geen haast hadden. Koffie met De Vrouw. En verder. De Vrouw gaat de deur uit. Meer koffie. Kwart voor een lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. Daarna doe ik nog wat meer klussen voor werk en na half vijf is het klaar voor deze week. Fijn dat ik heb kunnen regelen dat ik een paar weken slechts drie dagen werk, zodat ik rust in mijn hoofd en in mijn weekritme kan inbouwen. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. We eten er fiks van en toch blijft er nog over voor morgen. Wel gaat het restant salade van van de week op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Classical Connection (Rick Wakeman), The Classical Connection 2 (Rick Wakeman), Mythology (Solution), Live At The Schauburg Bremen 1987 (Bill Bruford’s Earthworks), Gling-Gló (Björk Gudmundsdottir & Trió Gudmundar Ingólfssonar), het eerste plaatje uit de set Forecast: Tomorrow (Weather Report), Green Onions (Booker T. & The MG’s)Woensdag 1 maart:
Slapen gaat goed. Kwart voor zeven wakker en op. Koffie. De cd-speler is kaduuk; lade gaat niet meer open. Barst. Even behelpen met een streamingsdienst. Kwart over acht wandel ik door de koude en zon naar de super. Thuis weer koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Goede ochtend, veel gespeeld en overlegd en duidelijker. Koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje. Ik wandel naar een elektronicazaak vlakbij en bestel een nieuwe cd-speler. Hij is niet op voorraad, maar kan vrijdag of zaterdag geleverd. Nou, fijn. Dan wandel ik een rondje langs kanaal en door zon. Ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten: ik vul de bamisoep aan met allerlei spul en dit eten we op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Aspirant Sunshadows (Rick Wakeman), The Lamb Lies Down On Broadway (Genesis), Book Of Romance And Dust (Exit North), The Red Planet (Rick Wakeman)Dinsdag 28 februari:
Niet zo heel goede nacht. Ik slaap weinig, heb angstige tijden. Op tijd op. Ronde hardlopen. Die gaat – ondanks de koude – soepel en ik ben vroeg aan het werk. Vandaag thuis, want verwachte stakingen in het openbaar vervoer. Koffie met De Vrouw. Veel werk. Meer koffie. Meer werk. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een klein rondje buiten het centrum. En meer werk. De Vrouw is even de deur uit. Vier uur ben ik klaar. Ik bereid avondeten voor. Half zes zet ik de bamisoep op tafel. De Zoon en De Vrouw zijn dan net in huis. Afwas. Half zeven op de fiets. Bij Peter-Jan verzamelen de toneelvrienden en we rijden weer naar het landgoedje in Wilp voor de repetitie. Twee scènes spelen we door en het gaat al heel aardig. Ik heb zowaar de tekst bijna niet nodig. Uiteindelijk is het een mooi samenzijn en nog voor tien uur gaan we weer terug. Kwart voor elf thuis. Even bijpraten en nog geen half uur later lig ik in bed.
Muziek vandaag: Live At The Baked Potato (Soft Machine), Abracadabra In Osaka (Soft Works), Afreaka! (Demon Fuzz)
Maandag 27 februari:
Weer zeer op tijd op de werkplek. De nieuwe werkplek is dan fijn rustig en voordat collega’s starten heb ik al veel gedaan. Vanmorgen wat overleg en geloop en gesjouw nog, niet erg. Ook veel urgent werk, helemaal niet erg. Tussen de middag wandel ik kort door zon en bos. In de middag nog meer werk en als ik uiteindelijk naar huis ga, merk ik dat ik toch zeer vermoeid ben. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van koolraap, wortel en pastinaak en witlofbootjes met paprika. Zeer smakelijk. Afwasje. Webstek. Ik kom tot weinig, wil lezen en mijn tekst leren, maar kan me er niet toe zetten. De tekst gaat wel lukken; heb al een scène aardig in de kop, maar dan zit het ook vol. Nou ja. Op tijd slapen.
Muziek vandaag: Archeology (Musique Montparnasse), Green Onions (Booker T. & The MG’s), Grace For Drowning (Steven Wilson), Where You Wish You Were (Bill Laurance & Michael League)Zondag 26 februari:
Ik ben om zes uur wakker en op en ga een ronde hardlopen. Het is erg koud, het vriest nog, maar lopen gaat soepel en fijn. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuig. Ik wandel een rondje door zon en langs het kanaal en om het centrum. Vier uur is er weer een zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Chicago). Dan maak ik eten. Nee, dan maak ik eten warm. Maar eerst zet ik een fikse salade in elkander: bosui, radijs, komkommer, paprika, augurk. We eten het warme eten volledig op; van de salade blijft voldoende over voor morgen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Sibelius (Leif Ove Andsnes), Hidden Details (Soft Machine), Selling England By The Pound (Genesis), Still Life (Talking) (Pat Metheny Group), Amazônia (Jean-Michel Jarre)Zaterdag 25 februari:
Welnu. Pas om kwart voor zeven wakker en op. Koffie. Ik wandel de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs super. Meer koffie en toneellezen. Dan loop ik het centrum in en bezoek nog een super, de markt en de Syrische winkel. Nog meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. De Vrouw is er wat later. Afwas en huishoudelijk. Ik wandel langs het kanaal door de zon. Toneellezen en krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik koolraap, vervolgens tagliatelle. Dan monteer ik een saus van boter, bloem, kokos- en amandelmelk en geraspte kaas. Ik bak shiitake, ui, een restje bindsla en roer daar de tagliatelle doorheen. Door de kaassaus meng ik de koolraap. Ik zet alles op tafel, naast het restant salade van gisteren. We eten er fiks van, maar er blijft – behalve de salade – voldoende over voor morgen. Afwas en afval. Webstek. Toneellezen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de set Live In The 70’s (Soft Machine), Heaven’s Isle (Oliver Wakeman), The Concerts In China (Jean-Michel Jarre), Road Tapes – Venue #2 (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment