bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

03-03-2023

B-log: 4 t/m 10 maart 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 20:37Vrijdag 10 maart:
Slecht geslapen. Heb ik de wekker gezet? Ik word pas om zeven uur wakker. Dan sla ik de ronde hardlopen over. Een half uur later ben ik aan het werk. Ik probeer mijn aandacht te richten op de grote klus waarvoor ik vandaag (extra) werk, maar merk dat het me nauwelijks lukt. Er is weer zó veel, dat ik overzicht kwijt dreig te raken en af en toe fikse fauten maak. Gelukkig corrigeer ik het ook snel. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit. Meer koffie. Later lunch. Ik wandel een rondje door regen en haal het groentepakket op. De regen gaat later over in een ferme sneeuwstorm. Verder werken. Kwart over vier is het gedaan en ben ik doodop. Krant. Dan maak ik avondeten. Het is koud in de keuken en ik prepareer allerlei groenten (zoete aardappel, rode ui, paprika en courgette) uit de oven. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en peer. Ten slotte zet ik voor De Vrouw een kabeljauwpakketje in elkaar en zet dat de laatste vijftien minuten ook in de oven. We eten alles op, behalve de salade. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen. Heel op tijd weer slapen. Het is wat met die vermoeidheid van mij.
Muziek vandaag: het vierde, vijfde en zesde plaatje uit de box Music For Installations (Brian Eno), Green Onions (Booker T. & The M.G.’s), Where You Wish You Were (Bill Laurance & Michael League), The Inner Mounting Flame (Mahavishnu Orchestra), Secret Story (Pat Metheny), Juno To Jupiter (Vangelis)Donderdag 9 maart:
Iets beter geslapen. Zeer op tijd weer op en ook zeer op tijd ben ik op de werkplek. Vanmorgen veel en van alles en ook van alles door elkaar. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag enkele zeer veel van mijzelf vragende overleggen. Kwart voor vier ren ik weg, maar het wachten blijft op een bus. Kwart voor zes pas thuis. Zeer vermoeid. De Vrouw serveert een oveneierschotel met ui, bataat, koolraap en boon. Ernaast het restant salade van gisteren. Smakelijk. Natafelen. Afwasje. Webstek. Heel even lezen en zeer vroeg naar bed want ik val om.
Muziek vandaag: A Gallery Of The Imagination (Rick Wakeman), Live At WOMAD 1982 (allerlei)Woensdag 8 maart:
Niet heel goed geslapen. Heel niet goed geslapen. Was het volle maan? Zes uur op en een ronde hardlopen. Die gaat ondanks snijdende koude wel goed. Erna wandel ik naar de super. Thuis koffie met De Vrouw. Vervolgens loop ik naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. De spelers zijn allerlei scènes aan het verfijnen en krijgen volop regieaanwijzingen. Twaalf uur thuis. Koffie. Lunch met De Vrouw. Afwasje en huishoudelijks. Ik stap op de fiets en rijd naar een zaak om mijn gehoor wat uitgebreider te laten testen; ik had het idee dat het ’t afgelopen jaar erg achteruit is gegaan. Gelukkig bleek het slechts een fractie minder te zijn en niets om me zorgen over te maken. Jammer, doe ik namelijk toch wel. Thuis even uitrusten en wat mail afhandelen. Kwart over vijf ga ik avondeten maken. Ik monteer een salade van bosui, koolrabi en komkommer en deponeer daar een kant-en-klare salade bij in. Dan bak ik ui, knoflook, prei, currypoeder, paprika, courgette en zoete aardappel. Daar roer ik water en amandelmelk doorheen en dat laat ik goed doorpruttelen en inkoken. Ten slotte bak ik voor De Vrouw runderschnitzel. We eten – met uitzondering van de salade – alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Civilisation (Southern Empire), Wind And Wuthering (Genesis), Space For The Earth (Ozric Tentacles), The Turning Year (Roger Eno)Dinsdag 7 maart:
Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Er ligt weer van allerlei. Tussendoor koffie. Veel van allerlei. Meer koffie met De Vrouw. Diezelfde Vrouw regelt kaarten voor het concert van Jon Anderson in Zoetermeer op 12 juli. Nou ja. Pas om half twee lunch. Afwasje. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal en buiten het centrum. En meer van allerlei. Half vijf is het klaar. De Zoon is er om half zes. De Vrouw serveert een schotel. Afwasje. Half zeven zit ik op de fiets en rijd door sneeuw naar Peter-Jan voor de repetitie van ons theatergezelschap. Ik heb weinig gelegenheid gehad en genomen om meer tekst uit mijn hoofd te leren, maar die van de eerste van vijf scènes lukt me nu heel aardig.
Muziek vandaag: de eerste drie plaatjes uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Southern Empire (Southern Empire), Festival (Flutatious)Maandag 6 maart: De Vrouw is jarig
Vroeg op. Ik ga naar het werk. Vandaag zijn er opnieuw geplande stakingen in het openbaar vervoer. Oei. Mijn gebruikelijke bus van even over zes rijdt niet, maar die van een half uur later wel. Op het station in Arnhem ontdek ik dat de komende anderhalf uur er geen bus naar Schaarsbergen rijdt. Ook oei. Dan loop ik. Ondertussen app ik een collega met de vraag of ze – als ze toevallig met de auto naar het werk gaat en mij achterop rijdt – niet overhoop wil rijden, maar even wil stoppen om mij in te laten stappen. Ik tref haar op het werk; ze is inderdaad met de auto maar zag mijn appje pas net. Niet erg. Het is half negen. Er is veel te doen en dat doe ik. Geen gelegenheid om even naar buiten te gaan tussen de middag. In de middag een heidag, maar dan in een vergaderzaal. Na anderhalf uur ben ik al zo vermoeid, dat ik alle energie nodig heb om alles te kunnen volgen, laat staan dat ik inhoudelijk ook maar iets kan bijdragen. Nou ja, maar ik ben er wel bij geweest. Gelukkig kan ik om vijf uur met een andere collega mee terug rijden naar Apeldoorn en iets na zes uur ben ik thuis. Van harte, Vrouw. Ze serveert aardappel en witlof met kaas uit de oven en ernaast rauwkost. Toe is er nog lemoncheesecake. Afwasje. Webstek. Lezen. Zeer op tijd slapen, want zeer vermoeid.
Muziek vandaag: Debut (Björk), Question & Answer (Pat Metheny with Dave Holland & Roy Haines)Zondag 5 maart: vervroegd verjaardagsfeestje van De Vrouw
We zijn pas om kwart voor negen uit bed. Koffie. Ik bereid de hummus voor vanmiddag voor. Meer koffie met De Vrouw, plus lemon-cheesecake. Nog meer koffie. Kleine lunch. Afwasje en stofzuigen. Het eerste bezoek is er even na twee uur. We verwelkomen Heidi, Auke, Henk, Christine, Ineke, Hendrie, Geraldine, Dante, Kian, Luuk, Robert en Marja. Fijn gezelschap en er is volop eten, drinken en gezelligheid. Na half zes is iedereen weer vertrokken en de boel is snel opgeruimd. Ik maak eenvoudige avondhap: een risotto van shiitake, kastanjechampignons en restjes bind- en veldsla. Er is nog een restant salade van vrijdagavond en voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Niet veel tijd meer om te lezen, want weer op tijd naar bed.
Muziek vandaag: Classical Variations (Rick Wakeman), From The Lions Mouth (The Sound), … Por El Tango (Sexteto Canyengue), A Trick Of The Tail (Genesis), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)Zaterdag 4 maart:
Iets na zes uur wakker en op. Ik loop een ronde hard. Het gaat niet heel soepel, maar het lukt goed, want het is ook niet zo heel koud. Daarna wandel ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs de slager en super. De Vrouw gaat de deur uit. Koffie. Ik loop naar een nabijgelegen cultureel centrum alwaar een kleine platenbeurs plaatsvindt. Tussen alle woekerprijzen vind ik twee mooie items: Escalator Over The Hill (Carla Bley & Paul Haines) en What Comes After (Terje Rypdal). Dan wandel ik door naar een andere super en de Syrische winkel. Koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Ik loop nog een keer naar een super voor De Vrouw. De Vrouw gaat naar de buren (die gaan een maandje op vakantie) en ik wacht op de keukenboer die de ovendeuren komt monteren. Het duurt. Krant. Het duurt. Half vijf bel ik ‘s. De dame in kwestie weet van niets en kan niets in het systeem vinden. Zucht. Dan beantwoord ik de mail met de datumbevestiging maar. Wordt weer eens vervolgd. Half zes is De Zoon er weer en we wandelen naar een Italiaans restaurant. De Zoon trakteert vandaag ter gelegenheid van de verjaardag van De Vrouw (maandag pas) op pizza en ijs en tiramisu. Zeer smakelijk. Half acht zijn we ook weer thuis. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Irrisistable Bliss (Soul Coughing), El Oso (Soul Coughing), Use And Ornament (Regal Worm), Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment