bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-03-2023

B-log: 11 t/m 17 maart 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 07:32Vrijdag 17 maart:
Vroeg op. Zeven uur ben ik op de werkplek. De eerste paar uren kan ik veel werk verzetten. Halverwege de ochtend sluit ik aan bij een groot en lang eerste overleg van een nieuw project rondom een nieuw documentbeheerssysteem en hoe interessant ook, na een paar uur merk ik dat ik vermoeid ben en niet zo veel meer opneem. Geen tijd om tussen de middag buiten te wandelen en om twee uur is het klaar. Ik sluit af en pak de bus. Aansluitingen allemaal heel fijn en om kwart voor vier ben ik thuis. Daar doe ik nog een paar spoedklusjes die binnenkwamen en om kwart voor vijf zit ik klaar voor mijn online intakegesprek met de bedrijfsmaatschappelijk werkende. Als ze na twintig minuten er nog niet is, stuur ik een bericht dat ik het jammer vind dat het niet is gelukt en ik geef wat opties voor nieuwe afspraak volgende week. Vervolgens sluit ik af. Ik ben doodmoe en rust uit. De Vrouw maakt avondeten: gebakken groenten (ui, paprika) met ei en een salade van bosui, koolrabi en tomaat. Smakelijk. Klein afwasje. Webstek. Lezen en om half tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: I Can See Your House From Here (Pat Metheny & John Scofield), The Turning Year (Roger Eno)Donderdag 16 maart:
Slapen lukt aardig. Weer vroeg op en een ronde hardlopen, die ook aardig gaat. Zeven uur ben ik aan het werk. Vandaag thuis, want vanavond op tijd de deur uit. Voor elf uur heb ik al veel geplande werkzaamheden klaar. De Vrouw gaat de rest van de dag weg. Ik lunch tegen half een. Afwasje. Ik neem geen gelegenheid om een rondje te lopen en ga in alle rust weer verder met werk. Kwart over vier heb ik heel veel afgerond en dat is mooi. Nog wat kleine regeldingen voor Wirwar en De verjaardag van Anja en dan ga ik avondeten maken. Eerst bak ik kastanjechampignon, dan gaat daar ui, zoete aardappel en risottorijst bij. Ook roer ik er veel veldsla doorheen. Vervolgens bouillon eroverheen en dat pruttelt een half uurtje. De Vrouw laat weten dat het nog even duurt voor ze thuis is, dus eet ik alleen. Er is ook een restant salade van gisteren. Als ik al een fiks deel heb afgewassen, is De Vrouw er weer. Ik maak het restant van de risotto weer warm en bak voor haar kalfschnitzel. Dan stap ik op de fiets en rijd naar Peter-Jan. Met Ingrid en Bertus rijden we naar Wilp en in het koetshuis bij Caroline doen we een vierde repetitie. We krijgen steeds meer in beeld hoe het er allemaal uit gaat zien, de eerste zes à zeven scènes verlopen al heel aardig en ik heb mijn tekst op papier geeneens meer nodig voor mijn twee scènes tot nu toe. Tussendoor nog goed gesprek ook. Kwart voor tien is het weer mooi geweest en om half elf ben ik thuis. Nog even napraten met De Vrouw en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: Thursday Afternoon (Brian Eno), The Pearl (Harold Budd & Brian Eno), Visions Of The Emerald Beyond (Mahavishnu Orchestra), de eerste twee plaatjes uit de set Archive 1967-75 (Genesis), Dig? (Bill Bruford’s Earthworks)Woensdag 15 maart:
Redelijk geslapen en om zes uur op. Koffie, ontbijt en wat dingen voor Wirwar en De verjaardag van Anja. Ik wandel door de koude en de zon naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Na afloop kijk ik met Aad naar een paar bijzondere programmaonderdelen van de voorstelling van De verjaardag van Anja over anderhalve week. Tegen een uur thuis. Koffie. Dan lunch met De Vrouw. Afwasje en wat huishoudelijks. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal en ga stemmen (Provinciale Staten en Waterschap) in het stadhuis. Voor natuur, milieu, sociaal, compassie en felgroen, natuurlijk. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst leg ik zoete aardappel in een braadslede en die gaat de oven in. Een kwartier later gaat er kastanjechampignon, courgette en rode ui bij in. Na nog een kwartier gaat er ook nog een pot linzen bij in. Ondertussen maak ik een salade van witlof, paprika en blauwe kaas. Ten slotte bak ik voor De Vrouw runderschnitzel. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Shutov Assembly (Brian Eno), We Can’t Dance (Genesis), Post (Björk), Departure Tapes (Giancarlo Erra)Dinsdag 14 maart:
De ronde hardlopen gaat weer prima. Het is buiten niet zo heel koud. Ik ben om zeven uur aan het werk. Vandaag wederom geplande staking in het openbaar vervoer, vandaar dat ik thuis aan de slag ben. Voor half tien heb ik weer heel veel kunnen doen. Dan wat overleg en daar komen weer klussen voor de rest van de ochtend uit voort. De Vrouw is de deur uit. Eind van de ochtend is de monteur er met de rode deuren van de oven! Mooi. Daardoor loopt mijn middagplanning in de soep, maar het is niet erg. Na een uur is alles klaar en ziet de oven er weer uit als vanouds. Ik heb nog overleg en daarna lunch ik snel. Afwasje. Ik wandel een kort rondje buiten het centrum. Als ik terugkom ligt er een spoedoverleg klaar en dat maakt dat ik pas na kwart over vijf klaar ben. Ik maak avondeten. Eerst monteer ik een salde van bosui, koolrabi, komkommer en blauwe bes. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, knoflook, courgette, restje bindsla en Chinese kool en uiteindelijk roer ik daar rode bonen doorheen. Voor De Vrouw en De Zoon bak ik kalfschnitzel. Die Vrouw en Die Zoon zijn er om zes uur en we eten zo goed als alles op. Natafelen. Afwas. Dan belt Ank. We bespreken een heleboel; het belangrijkste is dat het doek voor Kunst-Zinnig-Brein gaat vallen en ondanks dat het jammer is kijken we terug op iets heel moois. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Drop (Brian Eno), Neroli (Brian Eno), The Road To You (Pat Metheny Group), Apocalypse (Mahavishnu Orchestra)Maandag 13 maart:
Opnieuw heel aardig geslapen. Zeer op tijd op de werkplek. Daar al vroeg overvallen door allerlei nare geluiden van een soort bouwfuckers die ontzettend felle verlichting installeren in de kantoren. Doet pijn aan de ogen. Ik wil de huisarts bellen en moet uitwijken naar een kantoor verderop. Morgen kan ik nog niet terecht, maar als ik morgenvroeg bel, dan is er wellicht een open plek ergens. In ieder geval maak ik een afspraak voor morgen over een week. Het telefoongesprek met een bedrijfsmaatschappelijk werkende verloopt raar. Ik ben met haar in contact omdat de balans tussen werk en privé momenteel te wensen overlaat en haar voorstellen voor overleg zijn morgenavond, vrijdagmiddag laat en zaterdagmorgen. Als ik probeer uit te leggen dat het voor mij niet ideaal is, krijg ik te horen dat het investeren in mijzelf is. Nou ja, vrijdag laat in de middag dan maar, maar dan wel online. De rest van de dag verloopt redelijk voorspoedig. Ik kan een overleg zowaar bijna in z’n geheel volgen, ik krijg allerlei urgent werk af en meer, plus ik bereid me voor op allerlei komende overleggen. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon en het is zacht en om kwart voor vier ga ik weer naar huis. Door een uitgevallen bus ben ik daar pas om kwart voor zes. Ik zet de pan orzo zachtjes aan. Dit keer eten we alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen. Weer zeer op tijd slapen.
Muziek vandaag: Small Craft On A Milk Sea (Brian Eno with Jon Hopkins & Leo Abrahams), Big Time Sensuality (cd single) (Björk), The Best Mixes From The Album Debut For All The People Who Don’t Buy White Labels (Björk), IANAI (IANAI)Zondag 12 maart:
En nog weer beter geslapen. Toch net na zes uur uit bed. Mijn ronde hardlopen gaat uitstekend. Thuis terug in bed. Koffie en het laatste restje krant. Meer koffie met De Vrouw. Tussendoor wat kleine huishoudelijke dingen. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuig. Dan wandel ik – met de inmiddels gebruikelijke onvaste stappen – een rondje langs het kanaal en door lichte regen. Thuis even rusten en dan is het tijd voor de wekelijkse zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden, van wie er vanmiddag slechts één aanwezig is. Geen ramp, mijn beurt (Snarky Puppy). Erna maak ik avondeten. Ik bak kastanjechampignon, ui, knoflook, paprika en postelein en roer daar groene pesto doorheen. Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. Het restant salade van vrijdag zet ik ook op tafel. We eten alles op. Afwasje. Toneellezen. Webstek. Lezen. Heel vroeg naar bed, want toch gewoon weer zeer moede.
Muziek vandaag: A Gallery Of The Imagination (Rick Wakeman), Emerson Plays Emerson (Keith Emerson), Sylva (Snarky Puppy & Metropole Orkest), Duke (Genesis), Between Nothingness & Eternity (Mahavishnu Orchestra), Neither Use Nor Ornament (Regal Worm)Zaterdag 11 maart:
Veel beter geslapen. Half zeven op. Ik wandel mijn gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Het is ook superzonnig, maar door de sneeuwresten wel wat lastig lopen. Koffie met De Vrouw. Ik loop het centrum weer in, bezoek nog een super en de Syrische winkel. Op de terugweg ga ik de boekhandel hiertegenover in en in het kader van de boekenweek koop ik De grens over – Alle reisverhalen (Cees Nootenboom), Pé & Rinus – De biografie (Herman Sandman) en het boekenweekessay Boto Banja (Raoul de Jong). Daar krijg ik dan het boekenweekgeschenk De eerlijke vinder (Lize Spit) bij. Thuis nog koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik loop een rondje om het centrum. Dat lopen van mij, dat gaat in de middag niet meer zo soepel. Ik ben letterlijk ook uit balans. Daar moet ik iets mee. Krant. Ik maak avondeten: orzo met dille, tomaten, canellinibonen en feta. Voor De Vrouw bak ik er kippendijfilet bij. We eten er fiks van want erg lekkâh, maar toch houden we voldoende over voor morgen. Afwas en afval. Webstek. Lezen en weer zeer op tijd slapen.
Muziek vandaag: Reflection (Brian Eno), Rams (Brian Eno), Beyond The Stars (Keith Emerson), Agusa (Agusa), What Comes After (Terje Rypdal), Birds Of Fire (Mahavishnu Orchestra), Joe’s Camouflage (Frank Zappa), Tumbling Through The Floativerse (Ed Wynne & Gre Vanderloo), Ends (Giancarlo Erra)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment