bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-03-2023

B-log: 18 t/m 24 maart 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 11:06Vrijdag 24 maart:
Slapen gaat beter. Om zeven uur ben ik op de werkplek. De eerste vier uur kan ik in alle rust – ik ben helemaal alleen in kantoor – erg veel werk wegwerken. Dan is er overleg; aansluitend wandel ik een rondje door bos, veld en bakken uit de hemel. Vervolgens nog een paar zaken afhandelen en dan is het klaar. Net voor vijf thuis. Zeer vermoeid zak ik in een zetel. De Vrouw gaat het groentepakket ophalen; daarna bakt ze uitsmijters en die serveert ze met rauwkost. Eenvoudig doch smakelijk. Afwasje. Krant. Webstek. Iets lezen, heel vroeg slapen.
Muziek vandaag: We Live Here (Pat Metheny Group), At First Light (Ralph Towner)Donderdag 23 maart:
Slapen gaat wisselend. De eerste twee uur slaap ik goed, daarna weer een tijd niet en uiteindelijk wekt de wekker me genadeloos, maar ach daar is een wekker voor. Ik neem het hem niet kwalijk. Om zeven uur ben ik op de werkplek. Ik handel er allerlei zaken af, heb nog een uitgebreid overleg en om twaalf uur zit ik in een bus terug naar huis, alwaar ik om kwart over een arriveer. Nog weer drie kwartier later fiets ik naar een nabijgelegen priklocatie voor bloedafname. Snel weer thuis. Daar werk ik nog anderhalf uur en half vijf is het klaar. Krant. Het ging deze dag aardig met de energie, maar nu ben ik zeer vermoeid. De Vrouw serveert een plaatpizza met tomaat, paprika, ui, champignon en pompoen, met ernaast een salade van koolrabi, ui, komkommer en tomaat. Zeer smakelijk. Natafelen. Afwasje. Ik ben Onze Vader en we praten wat bij; alles nog goed, hoor. Webstek. Lezen. Op tijd weer slapen of althans een poging daartoe.
Muziek vandaag: Homogenic (Björk), Lightwork (Devin Townsend)Woensdag 22 maart:
Half zes op. Mijn ronde hardlopen gaat zowaar heel aardig. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Klein gezelschap dit keer, dus kunnen we intensiever de scènes inoefenen. Aan het eind spreek ik Aad; de voorbereidingen voor De verjaardag van Anja van zondag zijn bijna klaar en: we zijn uitverkocht! Als ik naar huis loop, merk ik dat de energie sterk verminderd is. Thuis koffie en lunch met De Vrouw. Afwasje, huishoudelijks en uitrusten. De Vrouw gaat de deur uit. Ik doe nog wat kleine dingen voor De verjaardag van Anja en wil om half vier op de fiets stappen om bloed te laten prikken. De sleutel van de schuur is weg en ik ben bang dat De Vrouw die per ongeluk bij zich heeft. Hoe gaan we dit doen? Niet, dus. De Vrouw is even na vieren terug. We maken een nieuwe afspraak voor morgenmiddag. Niet ideaal, maar de beste oplossing voor nu. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik bak plakken knolselderij en roer daar vervolgens knoflook, ui, tomatenpuree en water doorheen. Voor De Vrouw zet ik een schaaltje met het restant kipvleugel in de oven. Aan het eind roer ik nog gekookte broccoli door de tomatensaus. Samen met het restant kikkererwtenpastasalade van gisteren eten we nu alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen. (De PROG die zaterdag binnenkwam is uit.) En ja, weer heel op tijd slapen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van Apollo – Atmospheres & Soundtracks (Brian Eno with Daniel Lanois & Roger Eno)Dinsdag 21 maart:
Lente. Zeven uur ben ik aan het werk. Er is plots allerlei urgents. Maar om kwart voor elf fiets ik naar de huisartsenpraktijk. Daar tref ik De Vrouw. Aan de huisarts leg ik de situatie van de afgelopen weken (en natuurlijk ook van de afgelopen jaren) uit. Eerst maar eens uitsluiten of er iets lichamelijks gaande is: morgen bloedprikken. Voor de rest (op werk): kijken wat ik aankan, eventueel in overleg met bedrijfsarts een plan maken. Volgende week terug. We gaan naar huis. Daar koffie en lunch. Afwasje. Meer urgents. Half vijf is het klaar. Krant. De Vrouw legt kipvleugels in de oven; ik leg daar een braadslede met groene kool en tomaat naast. Een restant salade vul ik aan met een restant gekookte kikkererwtenpasta, komkommer en mayo. De Zoon is er om half zes. We eten zo goed als alles op. Afwasje. Half zeven fiets ik naar Peter-Jan en vervolgens rijden we met Bertus en Ingrid naar Wilp, alwaar we in huize Caroline verder gaan met de repetitie van het theaterstuk. De eerste scènes gaan steeds beter en vloeiender; net als vorige week heb ik de tekst op papier al niet meer nodig. Dat gaat lekker. De komende weken zijn we met kleiner gezelschap en gaan we nieuwe scènes uitproberen. Half elf thuis. Heel even napraten, dan slapen.
Muziek vandaag: At First Light (Ralph Towner), More Music For Films (Brian Eno), het eerste plaatje van Apollo – Atmospheres & Soundtracks (Brian Eno with Daniel Lanois & Roger Eno)Maandag 20 maart:
Vroeg op. Het lukt goed. Redelijk geslapen ook. Ook vroeg op de werkplek. Daar kan ik vanmorgen veel doen en met de energie gaat het heel aardig. Als ik om twaalf uur ga wandelen door bos en lichte regen, merk ik dat het is gedaan met de energie. In de middag hoef ik gelukkig niet veel en in rustig tempo doe ik dat niet vele. Kwart voor vijf thuis. Zeer vermoeid. Uitrusten. De Vrouw serveert kikkererwtenpasta met een saus van ui, tomaat en mais met daarnaast een salade van bosui, komkommer en paprika. Zeer smakelijk. Afwasje. Webstek. Lezen. Op tijd weer slapen.
Muziek vandaag: Telegram (Björk), At First Light (Ralph Towner), Amazônia (Jean-Michel Jarre)Zondag 19 maart:
Pas om kwart voor zeven wakker en op. Koffie. Allerlei. Lezen. Meer koffie. Nog meer allerlei. Meer koffie met De Vrouw. Vast wat voorbereiden voor avondeten. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal (want onvast op de benen). Dan tijd voor de zondagmiddagluistersessie met Duitsche vrienden (Esbjorn Svensson Trio). Avondeten maken. Eerst leg ik pompoen in een braadslede en die gaat zeker twintig minuten de oven in. Dan gaat er nog gekookte broccoli bij in en dat schuif ik nog weer twintig minuten in de oven. Ondertussen maak ik een saus van yoghurt, tahin, citroensap en knoflook. Ten slotte bak ik biefstuk voor De Vrouw. We eten de groente met de saus en met geitenkaas en noten. Zeer smakelijk. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Sinking Of The Titanic (Gavin Bryars), Where You Wish You Were (Bill Laurance & Michael League), New Frontier (The Steve Howe Trio), Chemsi (Hijaz), Kimono My House (Sparks), het vierde plaatje uit de set Archive 1967-75 (Genesis), The Concerts In China (Jean-Michel Jarre)Zaterdag 18 maart:
Slapen gaat redelijk. Ik ben om zes uur wakker en op. Mijn ronde hardlopen lukt, maar het gaat wel moeizaam. Daarna wandel ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Lopen gaat langzaam, ik moet veel moeite doen om in evenwicht te blijven. Hoofd vol, verwarde gedachten. Uit balans. Thuis koffie. Drie kwartier later ga ik opnieuw even de deur uit, langs een andere super en de Syrische winkel. Thuis meer koffie. Alle energie is al op. Niet goed. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik loop naar een restaurant iets verderop en reserveer voor zes personen over acht dagen. Dat u het vast weet. (Er lezen mensen mee, weet ik.) Verder wandelen zit er niet in, want nog altijd onvast op de benen. Krant. En ja, ik val in slaap. Zegt dat iets? Eind van de middag maak ik avondeten. Ik doe aardappelen in een braadslede en zet die in de oven. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en peer. Ook snijd ik rode ui, kastanjechampignon, paprika en courgette en die gaan bij de aardappel in de braadslede. Voor De Vrouw bak ik biefstuk. We eten er goed van. Natafelen. We besluiten vanavond niet naar een licht evenement hier in het centrum te gaan, want beiden zeer vermoeid. Afwasje. Dan wil ik afval wegbrengen, maar we kunnen de vuilstortpas om de container mee te openen niet vinden. Na een hele lade overhoop te hebben getrokken, bedenk ik me iets. In de klerenkast ligt de broek die ik vorig weekend aan had, gewassen en gestreken en al en in de kontzak bevindt zich de vuilstortpas. Oké. Webstek. Beetje lezen. Vroeg slapen. Goh.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de set Archive 1967-75 (Genesis), Roxy By Proxy (Frank Zappa), Solace (Held By Trees)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment