bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-03-2023

B-log: 25 t/m 31 maart 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 15:06Vrijdag 31 maart:
Zowaar, goed geslapen. Zeer vroeg weer op de werkplek. Daar in alle rust allerlei gepland werk afhandelen. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en lichte regen. Ook in de middag is het heel stil en handel ik kalm allerlei gepland werk af. Kwart over drie is het mooi. Op de terugweg koop ik in de plaatselijke platenwinkel de bestelde Mudd Club / Munich 1980 (Frank Zappa). Kwart over vijf thuis. Even bijpraten met De Vrouw. Dan maak ik avondeten. Gemakkelijk: eerst ui, paprika en courgette een kwartier in de oven. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en mais. Dan gaat er nog kerstomaat en kikkererwt bij de groente in de braadslede en nogmaals een kwartier in de oven. Voor De Vrouw bak ik lamsschnitzel. We eten – met uitzondering van de salade – alles op. Afwasje. Webstek. Krant. En weer zeer vroeg slapen, want erg vermoeid door allerlei prikkels, vooral visueel vandaag (televisiegeflits enz).
Muziek vandaag: het eerste plaatje (het concert uit de Mudd Club) uit de set Mudd Club / Munich 1980 (Frank Zappa), Beyond The Missouri Sky (Pat Metheny & Charlie Haden)Donderdag 30 maart:
Slapen gaat redelijk. Zeer op tijd weer op en naar de werkplek. Daar schrik ik. In het hele gebouw gaat het licht automatisch aan en het blijft aan. Het is hard licht, het doet me pijn aan de ogen en ik kan het niet uitzetten. Even ben ik in paniek en overweeg ik om naar huis te gaan en zo min mogelijk in kantoor te gaan werken. Even. Dan zucht ik en laat ik het voor wat is het vandaag is. (Bij gewoon daglicht hoeft de verlichting helemaal niet aan; ik vind het belachelijk om in deze tijden alle lampen in het hele gebouw te laten branden.) Er is nogal wat werk en overleg en – ondanks de storende collega’s die tegen de afspraken in luid pratend of bellend het kantoor binnen komen – ik red het redelijk. Toch komen er klussen bij en ik voel lichte druk. Tussen de middag wandel ik kort door bos en veld. Kwart voor vier is het gedaan en ga ik naar huis. Daar bel ik Ank. Ik heb wat acties uitgezet voor de afsluitende bijeenkomst over twee weken, maar heb ook moeten vaststellen dat ik er zelf niet bij zal kunnen zijn. Dat vinden we beiden natuurlijk jammer, maar voor ons is Kunst-Zinnig-Brein nog niet klaar; er komen nog een paar acties die we willen ondernemen en incidenteel zal er heus nog wel wat gaan gebeuren. Binnen afzienbare tijd gaan we elkaar ook weer ontmoeten. De Vrouw serveert witlof met kaas en een aardappelpuree uit de oven; daarnaast staat er een (aangevuld) restant salade op tafel. Smakelijk. Natafelen. Afwas. Krant. De Vrouw heeft wat hulp nodig bij wat administratieve aangelegenheden, maar het lukt me niet goed; ik ben te vermoeid. Heel op tijd ga ik slapen.
Muziek vandaag: Debut Live (Björk)Woensdag 29 maart:
Wisselend geslapen. Eerst twee uur wel, dan lange tijd niet en de laatste uren weer zo vast, dat wekker van De Vrouw me om zeven uur wekt. Koffie. Ik wandel naar de super. Voel me opgewekt en met energie. Thuis koffie. Half tien naar de repetitie van Wirwar. De groep speelt de oude voorstelling De hoofdzaak nog eens helemaal door ter voorbereiding op een geboekte voorstelling in mei. Het gaat al heel aardig. De komende vijf keren nog even de punten op de i en dan zit het er mooi in. Iets na twaalf uur thuis. Koffie en lunch met De Vrouw. Afwasje. We nemen een trein naar Deventer en om drie uur spreken we onze financiële adviseur voor allerlei zaken en de belastingaangifte. Het is snel klaar. We wandelen een rondje door het centrum en snuffelen in een paar winkeltjes. Thee in een etablissement op de Brink en vervolgens naar een Indiaas restaurant waar we een spinazie-kaas-curry en een gemengde grillschotel en peshawarinan eten. Thee toe. Acht uur zijn we weer thuis. Even uitblazen, webstek, krant en dan zeer op tijd slapen. Het ging goed vandaag, pas tegen het avonduur sloeg de vermoeidheid toe.
Muziek vandaag: At First Light (Ralph Towner), Ends (Giancarlo Erra), Oxygène (Jean-Michel Jarre)Dinsdag 28 maart:
Gebruikelijke tijd op. Om zes uur ben ik aan het werk. Anderhalf uur later stap ik op een bus. Ergens in Arnhem voer ik een gesprek met een bedrijfsmaatschappelijk werkende. Eerst nogal aftasten, later toch vruchtbaar met hopelijk goed vervolg. Kwart voor elf ben ik weer thuis. Koffie en even aan het werk. Lunch met De Vrouw. Afwasje. We stappen op de fiets en rijden naar de huisartsenpraktijk. In de wachtkamer val ik in slaap. Beetje vermoeid. Bloedwaarden blijken uitstekend, daar niets aan de hand. Ik wil graag ondersteuning in het psychische stuk, hoe ik kan omgaan met de druk die ik mezelf blijf opleggen, dus op zoek naar een passende behandeling. Over twee weken weer terug, dan hebben we uitgezocht welke praktijken in aanmerking komen, zodat de huisarts de verwijzing kan doen. Voelt goed. Thuis nog wat spoedklusjes doen en om vijf uur is de pijp goed leeg. De Zoon komt voor avondeten en De Vrouw serveert pilav met salade. Afwasje. Opnieuw op de fiets. Bij Peter-Jan repeteren we in klein verband teksten van het theaterstuk en om kwart voor tien ben ik thuis. Heel even bijpraten en dan weer slapen.
Muziek vandaag: The Sinking Of The Titanic (Gavin Bryars), My Life In The Bush Of Ghosts (Brian Eno & David Byrne), Before And After Science (Brian Eno)Maandag 27 maart:
Ik slaap niet goed. Aan het eind wel en dus wekt de wekker me ruw. Eenmaal op gaat het. Zeer op tijd ben ik op de werkplek en de eerste twee uur kan ik veel doen. Halverwege de ochtend is er groot overleg met de gehele afdeling. Het vraagt veel van me en na afloop ben ik gesloopt. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag ben ik zeer vermoeid, maar in alle rust handel ik nog wat af. Kwart over vijf thuis stort ik in. De Vrouw serveert een flammkuchen met groente en een schotel van ui, biet, courgette en kikkererwt. Smakelijk. Natafelen. Afwasje. Afval. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Vespertine (Björk), “Quartet” (Pat Metheny Group)Zondag 26 maart: De verjaardag van Anja
Kwart voor zes ben ik wakker. Ik ga een ronde hardlopen. Die gaat zeer aardig. Thuis terug in bed. Rond negen uur staan we op. Koffie, restje krant en meer koffie. Ondertussen heb ik alle spullen voor vanmiddag op orde. We lunchen met z’n tweeën na elven. Afwasje. Om half een ben ik in Gigant met nogal wat spullen. De zaal is vrij snel ingericht. Het English Theater Apeldoorn stormt met acht man binnen en we repeteren nog wat dingetjes. Met de techniek gaat het niet zo vlot; het duurt even voordat we verbinding hebben tussen een laptob en een beamer. En dan is het kwart over twee en gaat de zaal open. Olivier helpt ons met het controleren van de kaarten. We zijn uitverkocht, dus moeten we streng zijn. Gelukkig is dat niet nodig. Het programma zit propvol. Naast het English Theater Apeldoorn komt Caroline zingen (onder begeleiding van Aad), draagt Olivier een paar stukjes voor, is er een bijzonder leuke samenwerking tussen ETA en onszelf (Lewis Caroll’s Jabberwocky) en lezen we zelf wat stukjes. Aan het eind declameert Aad in vol ornAad het vollige The Raven (Edgar Allan Poe) uit zijn hoofd. Allemensen. Na afloop krijgen we louter mooie reacties. Opnieuw: afwisselend, heel anders dan de vorige verjaardagen, misschien wel de beste tot nu toe, volle zaal en het succes groeit. We lopen wat uit. Na afloop is er een korte afterparty in de foyer (met Ank en Bob erbij). Ik fiets snel naar huis om alle spullen weg te brengen en loop dan naar een nabijgelegen restaurant, alwaar Willem, Aad, Reinier, Anne Marie en De Vrouw al zitten. Ik had gereserveerd in een rustige hoek, maar door het hele restaurant klinkt oorverdovende muziek van een feest en de keuze is gelukkig al gemaakt: we gaan hier niet eten. In een tegenovergelegen pastatent vieren we dan alsnog de heuglijke verjaardag van Willem. We praten na, wisselen goede grappen uit, spreken over van alles en alles bijeen is het een mooie dag en avond. Negen uur zijn we weer thuis. Heel even uitblazen en op tijd ga ik proberen te slapen.
Muziek vandaag: Music For Airports (Brian Eno), Bells Boots & Shambles (Spirogyra)Zaterdag 25 maart:
Iets voor zes uur wakker en op. Nog goed geslapen ook. Koffie en wat voorbereidingen voor De verjaardag van Anja. Twee uur later maak ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Af en toe regent het. Meer koffie. Krant. Meer koffie. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje, was, stofzuig. De Vrouw en De Zoon buigen zich over belastingaangifte van De Zoon. Ik breng afval weg en wandel een rondje om het centrum. Als ik weer terug ben, gaat het regenen. Iets met bakken en hemel. Meer krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Parten van een halve pompoen gaan in een braadslede en die gaat weer vijfentwintig minuten de oven in. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, peer en blauwe bes. Na de vijfentwintig minuten leg ik oesterzwam, ui en courgette bij de pompoen in de braadslede en die gaat weer tien minuten de oven in. Na de tien minuten voeg ik mais en kaas toe. En nog eens vijftien minuten in de oven. Ten slotte bak ik voor De Vrouw kalfschnitzel. We eten de braadslede leeg; van de salade blijft de helft over voor later. Natafelen. Afwasje. Wat doornemen voor De verjaardag van Anja morgen. Webstek. Restantkrant. Zeer op tijd weer slapen.
Muziek vandaag: On Land (Brian Eno), The Plateaux Of Mirror (Brian Eno & Harold Budd), Music For Films (Brian Eno), St. Radigunds (Spirogyra), Old Boot Wine (Spirogyra), Dance Me This (Frank Zappa), The Fox Lies Down – A Tribute To Genesis (allerlei)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment