bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-04-2023

B-log: 1 t/m 7 april 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 10:19Vrijdag 7 april:
Ik heb mijn wekker op de gebruikelijke tijd gezet (04.55 uur) en dus gaat die af om 04.55 uur. Goh. Niet goed geslapen. Toch sta ik op. Mijn ronde hardlopen gaat heel redelijk. Het is niet heel koud en er staat weinig wind. Krant van gisteren. Half negen lopen De Vrouw en ik naar het station. We pakken de trein naar Deventer. Daar heeft De Vrouw een zakelijke afspraak en na afloop belanden we in het centrum van Deventer. Daar drinken we koffie, bezoeken wat winkels (De Vrouw is aan nieuwe garderobe toe) en we lunchen met broodjes avocado-feta-tomaatjes-ei en kroketten. Dan nemen we de trein terug. Inmiddels regent het fijn maar gestaag. Ik wandel een rondje door die miezerregen en haal het groentepakket op. Nog wat rusten en dan maak ik avondeten. Ik vul een paprika met het restant bonenschotel van dinsdag en leg beide helften in de ovenschaal met het restant zuurkoolschotel van gisteren. Dit gaat de oven in. Ernaast zet ik het ovenschaaltje met het restant bataatpastinaakstoemp van eergisteren. Terwijl het opwarmt en gaart monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat. We eten er fiks van, maar opnieuw blijft er over. Het schaaltje met bataatpastinaakstoemp blijft onaangeroerd en daar snijd ik een restant geroosterde paprika overheen. Voor morgen. Afwas. Ik bel Onze Vader en spreek af dat ik morgen bij hem langs fiets. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), Jim Hall & Pat Metheny (Jim Hall & Pat Metheny), het eerste plaatje (het Mudd Club concert) uit de set Frank Zappa ’80 – Mudd Club / Munich (Frank Zappa), The Turning Year (Roger Eno)Donderdag 6 april:
Opnieuw vroeg op de werkplek. Om acht uur spreek ik de bedrijfsmaatschappelijk werkende én de leidinggevende. We spreken af dat ik me ga aanmelden bij een psychologiepraktijk die me – gericht op werkzaamheden – op korte termijn gaat ondersteunen. Ik onderzoek dan wat mijn draaglast is, wat ik nodig heb om mijn belastbaarheid en grenzen aan te geven en of mijn huidige werkplek daar wel bij past. Het traject gaat een half jaar duren en mogelijk kom ik van alles tegen, dat zie ik dan wel. Voor nu is het fijn dat er vaart in komt en ik dus in beweging kan zijn. Ik werk nog wat zaken af, heb overleg maar geen gelegenheid om naar buiten te gaan en in de middag nog twee intensieve overleggen. Ik pas wat later van de werkplek weg. Op het station in Arnhem blijkt de paasspits losgebarsten en is er geen bus, dus ben ik aangewezen op de trein. Kwart voor zeven thuis. De Vrouw serveert een schotel van aardappel en zuurkool uit de oven. Zeer smakelijk. Ernaast een restant salade van gisteren. Natafelen. Afwasje. Webstek. Krant. Slapen.
Muziek vandaag: Homogenic Live (Björk), At First Light (Ralph Towner)Woensdag 5 april:
Kwart voor zes wakker en op. Ik ga een ronde hardlopen. Die lukt – ondanks kou en stevige wind – best aardig. Erna loop ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar de repetitie van Wirwar. Een stevige repetitie vandaag; de groep werkt hard naar een geboekte voorstelling op 10 mei en er is wat veranderd in de volgorde van de scènes en dat zorgt voor wat onrust. Gelukkig is de onrust ook snel weer weg. Thuis koffie met De Vrouw. Daarna lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Ik wandel een klein rondje buiten het centrum en door de zon. Krant. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, tomaat en blauwe bes. Vervolgens kook ik paarse bataat, pastinaak, ui en groene kool. Dat giet ik af en stamp ik tot een stoemp en daardoorheen roer ik een restje bindsla. Ten slotte bak ik runderschnitzel voor De Vrouw. We eten er fiks van. Afwasje. De Vrouw gaat de deur uit. Webstek. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: The Kindness Of Strangers (Spock’s Beard), Archeology (Musique Montparnasse), Another Green World (Brian Eno), Here Come The Warm Jets (Brian Eno), At First Light (Ralph Towner)Dinsdag 4 april:
Redelijk geslapen. Kwart voor zes op en een uurtje later ben ik aan het werk. Er is overleg en nog meer overleg en tussendoor werk ik veel uit. Tussendoor ook koffie met De Vrouw. Half een lunch en afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum en door de zon en kou. Nog weer verder. Half vijf is het klaar. Erg moe. De Zoon is er om half zes en De Vrouw serveert een schotel van ui, rode boon en doperwt, soort chili en zeer smakelijk. Afwasje. Half zeven fiets ik naar Peter-Jan en daar arriveert ook Bertus. We doen dit keer weer met z’n drieën de repetitie van de toneelgroep en naast wat ideeën voor muziek uitwisselen zijn we ook fiks in de weer met tekst. Bijna de helft van het hele stuk hebben we er al in zitten. Half tien ben ik weer thuis. Heel even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: Discreet Music (Brian Eno), Munich 2006 (Keith Jarrett)Maandag 3 april:
Niet zo heel goed geslapen; veel wakker. Toch sta ik goed op. Vroeg op de werkplek. Daar lukt van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag lukt van alles. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert een kliekenschotel van de restanten van gisteren en eergisteren met gebakken aardappel ernaast. Natafelen. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen. Ik probeer de belemmerende gedachtestromen te temperen met oefeningen. Soms lukt het. Soms niet. Vroeg slapen of althans een poging daartoe.
Muziek vandaag: Post Live (Björk), Imaginary Day (Pat Metheny Group)Zondag 2 april:
Pas om negen uur zijn we uit bed. Koffie. Restje krant. Meer koffie met De Vrouw. Lezen. Nog meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. We wandelen een rondje door de zon en koude en om het centrum. Even zitten. Ryuichi Sakamoto is overleden. Ik wist dat hij ziek was, maar het raakt me enorm. Gelukkig is er afleiding: de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, tomaat en mais. Vervolgens bak ik ui, paarse zoete aardappel en snijbiet; daar gaan texmexkruiden en crème fraîche doorheen. Ook schuif ik een schaal met daarin portabello’s die ik heb gevuld met bosui en feta. Ten slotte bak ik kippendijfilet voor De Vrouw. We eten er zeer goed van; een klein restant gaat in de ovenschotel bij de bietenrisotto van gisteravond. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Budapest Concert (Keith Jarrett), Departure Tapes (Giancarlo Erra), Beware Of Darkness (Spock’s Beard), het derde plaatje uit de set Oxygene Trilogy (Jean-Michel Jarre), async (Ryuichi Sakamoto)Zaterdag 1 april:
Welkom op deze Internationale Dag van de Desinformatie. Nog goed geslapen ook. Zes uur wakker en op. De foto’s van Henk van De verjaardag van Anja van afgelopen zondag zijn er. Eerste helft en er zitten op het eerste oog al heel fraaie exemplaren bij. Mijn ronde hardlopen gaat niet heel soepel, maar gezien ik twee keren heb overgeslagen klaag ik niet. Ik wandel door lichte regen naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan nogmaals het centrum in voor een andere super en de Syrische winkel. Koffie en krant. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Dan loop ik een rondje langs het kanaal en door niet meer zo lichte regen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst shiitake bakken, dan ui, een restje bindsla en gekookte bieten erbij. Vervolgens risottorijst, olie en bouillon en dan een half uurtje laten pruttelen. Ondertussen vul ik het restant salade van gisteren aan met komkommer en kerstomaat en ten slotte bak ik voor De Vrouw runderschnitzel. We eten er goed van en een restant bietenrisotto blijft over. Toe is er nog wat cashew-banaan-walnootijs. Afwas. Webstek. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: At First Light (Ralph Towner), Bordeaux Concert (Keith Jarrett), The Light (Spock’s Beard), het tweede en derde plaatje (het concert uit Munich) van de set Mudd Club / Munich 1980 (Frank Zappa), het tweede plaatje uit de set Oxygene Trilogy (Jean-Michel Jarre)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment