bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

07-04-2023

B-log: 8 t/m 14 april 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 19:11Vrijdag 14 april:
De wekker gaat niet, maar ik sta wel om vijf uur op. Niet zo goed geslapen. Om zes uur ben ik aan het werk en dat zorgt voor fijne afleiding. Er is een en ander aan werkzaamheden. Kwart voor acht wandel ik naar een afgesproken plek in het centrum alwaar Marcel Aad en mij oppikt. We rijden naar een locatie bij Harderwijk, waar Wirwar een voorstelling gaat spelen op 10 mei. Als het doorgaat. We maken kennis met de aardige mensen van de organisatie, verkennen de zaal en geven wensen voor techniek door. Kwart voor elf ben ik weer thuis. De Vrouw is dan net de deur uit. Ik verricht nog een boel werkzaamheden, lunch, verricht nog veel meer werkzaamheden en om half vijf is het klaar. De Vrouw is dan net weer terug van de deur uit. Even bijpraten. Dan maak ik avondeten. Eerst oesterzwam, ui, paarse bataat, paprika en courgette in een braadslede en dat gaat dik veertig minuten de oven in. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat, plus een kabeljauwpakket. Dat vispakketje gaat de laatste twintig minuten mee de oven in. We eten de boel op. De Vrouw gaat om zes uur de deur uit. Ik was af. Webstek. Krant. Voorbereiden voor morgen en zondag. Dan slapen. Dit is een goede dag. Nauwelijks piekeren of angst. Opgewekt, zelfs.
Muziek vandaag: Silhouettes (Klaus Schulze), Venice (Fennesz), There & Here (Spock’s Beard), Speaking Of Now (Pat Metheny Group), Roxy – The Movie (Frank Zappa), All Heaven Broke Loose (Bill Bruford’s Earthworks), Earth (Vangelis)Donderdag 13 april:
Aardig geslapen. Zeer vroeg weer op de werkplek. Allerlei overleg en om kwart over elf ga ik weer terug naar huis. Daar ben ik om kwart voor een. Drie kwartier later weer allerlei overleg en om half vier is het klaar en ben ik afgemat. Toch wandel ik nog naar de mondhygiënie en even voor vijf ben ik weer terug. De Vrouw serveert een schotel van ui, pastinaak, courgette, paprika en tomaat. Zeer smakelijk. Ernaast restant salade. Afwas. Krant. Webstek. Lezen. Niet zo’n heel goede dag. Tijdens werk lijkt het mee te vallen, maar toch steeds het idee dat ik niet scherp ben en nauwelijks functioneer. Zeer wankel op de benen, heel vermoeid.
Muziek vandaag: Live At The Schauburg Bremen 1987 (Bill Bruford’s Earthworks), Medulla (Björk), Deus Arrakis (Klaus Schulze)Woensdag 12 april:
Kwart voor zeven wakker en op. Redelijk geslapen. Ik loop mijn gebruikelijke woensdagmorgenronde naar de super. Het regent. Thuis koffie. Dan om half tien naar de repetitie van Wirwar. Die verloopt uitermate soepel; de spelers krijgen het er steeds beter in. Over vier weken is de geboekte voorstelling en het komt helemaal goed. Thuis koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje. Ik wil een rondje buiten lopen, maar het regent nogal. Uitrusten. Zeer, zeer vermoeid en lusteloos ben ik. Wel schrijf ik een (laatste) nieuwsbericht op de webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Er is mail: onze bekende Coen (zanger, dichter, kleinkunstenaar, in november te gast op De verjaardag van Anja) is na een lange periode van ziekte vanmorgen in alle rust overleden. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en kerstomaat. Vervolgens kook ik kikkererwtenpasta. Dan bak ik kastanjechampignon, rode ui, raapsteel en daar roer ik de pasta en een kuipje knoflookkruidenroomkaas doorheen. Ten slotte bak ik een kalfschnitzel voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: 1492 (Vangelis), V (Spock’s Beard), Asia (Asia), Amazônia (Jean-Michel Jarre)Dinsdag 11 april:
En weer zeer op tijd op de werkplek. De eerste twee uur kan ik zeer veel werk verzetten. Daarna heb ik een lang overleg. Ik bel de psychologenpraktijk die me gaat ondersteunen. Eerste afspraak (intake) is maandagmiddag aanstaande. Vijf uur. Dan ben ik kapot, weet ik, maar dan kan de psycholoog gelijk zien hoe ik eraan toe ben. Om twaalf uur heb ik een bus terug. Kwart over een thuis. Daar nog kort iets werken en vervolgens springen De Vrouw en ik op de fiets. Ik leg de huisarts uit wat mijn besluit is geweest rondom de psychologische ondersteuning via werkgever. Ook vraag ik of we nog kunnen uitsluiten of mijn wankele tred ergens anders vandaar komt. Ik doe nog wat looptesten en krijg vervolgens een doorverwijzing naar een neuroloog. Je weet nooit. Vier uur weer thuis. Daar doe ik nog een paar werkzaamheden en dan is het klaar. De Zoon is er om half zes. De Vrouw serveert een stoemp van aardappel, spinazie, lins en kaas. Zeer smakelijk. Afwasje. Dan op de fiets naar Peter-Jan, voor de toneelrepetitie. We gaan hard; veel scènes hebben we er al goed in zitten. Twee langere (en complexe) zijn de vervolgstap. Iets na tien uur thuis. Even bijpraten en slapen.
Muziek vandaag: geenMaandag 10 april: Tweede paasdag
Kwart voor zeven wakker en op. Goed geslapen. Koffie. Allerlei en lezen. Meer koffie. Nog meer allerlei en lezen. Meer koffie met De Vrouw. We lunchen eenvoudig met wat restanten van gisterenmiddag en gisterenavond. Afwasje. Ik wandel een klein rondje om het centrum. Dan lees ik Pé & Rinus – De biografie (Herman Sandman) uit. Vervolgens is het tijd voor de (uitgestelde) zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. Erna maak ik avondeten. Ik kook koolraap. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, radijs, komkommer en nog wat groene asperges. Ook heb ik de schaal met het restant van de gorgonzolaeieren in de oven geschoven. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. Ten slotte roer ik blokjes blauwe kaas door de gekookte koolraap. We eten het meeste op. Afwasje. Webstek. Lezen. Slapen. Een goed weekend; ik heb het idee dat ik wat kon ontspannen en tot rust ben gekomen. Morgen verder zien.
Muziek vandaag: Last Dance (Keith Jarrett & Charlie Haden), Nick ’n Neal – Two Seperate Gorillas – Live In Europe (Nick D’Virgilio & Neal Morse), A Gallery Of The Imagination (Rick Wakeman), Vespertine Live (Björk), A Map Of The World (Pat Metheny)Zondag 9 april: Eerste paasdag
Kwart voor zes op. Eerst maar eens een ronde hardlopen. Het is niet heel koud en ik kies een wat langere route. Lopen gaat niet heel soepel, maar dat is niet erg. Thuis nog terug in bed. Koffie. Restant krant. Meer koffie met De Vrouw. We nuttigen een paaslunch van ovenbroodjes en ei. Afwasje en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door de zon. Thuis wat lezen. Eind van de middag bereid ik avondeten voor: de beruchte gorgonzolaeieren, jaja, pizza (van naan) belegd met crème fraîche en rode ui en groene asperges, plus een salade van bosui, koolrabi, komkommer en appel. De Vrouw regelt kipvleugels uit de oven. De Zoon is er pas om zes uur en heeft het nagerecht bij zich: chocolademousse. Die vullen we aan met cashewijs en bosfruit. We tafelen nogal lang en de afwas is iets voor acht klaar. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: La Fenice (Keith Jarrett), Wrong Way Up (Brian Eno & John Cale), het tweede en derde plaatje (het concert uit Munich) uit de set Zappa ’80 – Mudd Clubb / Munich (Frank Zappa)Zaterdag 8 april:
Kwart voor zeven op. Nog goed geslapen ook. Koffie. Dan wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Ik wandel opnieuw het centrum in voor een boodschap bij een andere super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Dan fiets ik naar Onze Vader. Het gaat goed met hem, hij is opgewekt en we beleven een aangename tijd. Binnenkort halen we hem een keer op en nemen we hem weer mee uit eten. Kwart voor vijf thuis. Daar maak ik avondeten. Ik zet het schaaltje met bataatpastinaakstoemp, paprika en kaas in de oven. Daarnaast een braadslede met kastanjechampignon, ui en pastinaak. Er is nog een restant salade van gisteren en voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Rosetta (Vangelis), The Beard Is Out There – Live (Spock’s Beard), 200 Motels – The Suites (Frank Zappa), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment