bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

14-04-2023

B-log: 15 t/m 21 april 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 19:05Vrijdag 21 april:
Rond zes uur wakker en op. Als ik mijn ronde ga hardlopen, regent het heel licht, maar al snel is het droog. Lopen gaat heel redelijk. Thuis wat rustig aan. Koffie. Tegen kwart voor elf lopen we naar het station en daar pakken we een trein naar Deventer. De Vrouw wil nog wat winkelen en het lukt haar de nieuwe garderobe verder uit te breiden. We lunchen op de Brink en zijn om drie uur weer terug in Apeldoorn. Ik wandel nog een rondje en haal het groentepakket op. Krant. Dan maak ik avondeten. Het is kliekendag. Het restant salade vul ik aan met peer. Twee schaaltjes zet ik in de oven: een met de schorseneerschotel van eergisteren en een met de chili van gisteren. Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Divine Abstract (Charlie Cawood), Blurring Into Motion (Charlie Cawood), The Way Up (Pat Metheny Group), Pig Views (Regal Worm), Ends (Giancarlo Erra)Donderdag 20 april:
Slapen gaat een heel stuk beter. Toch op tijd wakker en op. Iets voor zeven ben ik aan het werk. In alle vroegte krijg ik veel werk af. Koffie met De Vrouw; die gaat de deur uit. En verder. Meer koffie. Half een lunch. Afwasje. Dan wandel ik een rondje langs het kanaal. En verder. Half vijf is het klaar. Ik maak avondeten. Eerst zet ik bieten in water op het vuur en dat kookt een uur. Ik gebruik ze overigens vandaag nog niet. Ik vul de salade van gisteren aan met aardbei. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, knoflook, pastinaak en paprika. Daar roer ik chilipoeder, tomatenpuree en later rode bonen doorheen. Ten slotte bak ik een biefstuk voor De Vrouw. We eten er weer fiks van en morgen wordt het een kliekendag. Natafelen. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Blade Runner (Vangelis), Chariots Of Fire (Vangelis), Soil Festivities (Vangelis), Octane (Spock’s Beard), A Part, And Yet Apart (Bill Bruford’s Earthworks), The Road To Damascus (Syriana), Biophilia (Björk), Tales Without Words (Van Binsbergen Playstation)Woensdag 19 april:
Nogal slecht geslapen. Het hoofd zit vol met dingen rondom werk en zaken die ik vind dat ik moet doen. Wat voor zes sta ik op. De ronde hardlopen gaat alleraardigst. Vervolgens wandel ik naar de super. Thuis koffie en dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Het geboekte optreden komt nu dichterbij, dus repeteren is strak. Er valt nog wel wat te verbeteren en vanochtend werken de spelers hard. Twaalf uur thuis. Koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal. Thuis doe ik een klusje voor Wirwar en lees ik de krant. Dan maak ik avondeten. Ik maak schorseneren schoon en kook ze. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, komkommer, peer en aardbei. Dan bak ik oesterzwam, ui en courgette. Daar roer ik de gekookte schorseneer en knoflookkruidenroomkaas en wat kookvocht doorheen, zodat er een romig geheel ontstaat. Ten slotte bak ik kalfschnitzel voor De Vrouw. We eten er fiks van. Afwas en afval. Webstek. Lezen. PROG.
Muziek vandaag: Live – Stamping Ground (Bill Bruford’s Earthworks), Now – Live in Nottingham (Asia), Septober Energy (Keith Tippett’s Centipede), The Colours Of Chloë (Eberhard Weber)Dinsdag 18 april:
Zeer op tijd weer op de werkplek. De eerste paar uren werk ik veel af en dat schoont mijn actielijstje. Vervolgens overleg en in de middag een training voor een nieuwe computerapplicatie waarin ik veel hoop te kunnen gaan betekenen. Geen gelegenheid om buiten een rondje te lopen. Lange dag. Kwart voor zes ben ik thuis. Krant. De Zoon is er niet veel later ook. De Vrouw serveert een nasiachtige schotel met rijst, ui en bimi. Afwas. Webstek. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: One Quiet Night (Pat Metheny), Moondawn (Klaus Schulze)Maandag 17 april:
En weer heel op tijd op de werkplek. Ik krijg er van alles gedaan. Wel warrig in het hoofd en dat maakt dat het tempo wat laag is. Niet erg. Tussen de middag geen gelegenheid om naar buiten te gaan, want allerlei overleg. Eind van de middag neem ik een bus naar een locatie ergens in Arnhem en daar ontmoet ik een psycholoog voor een intake. Fijn gesprek, ik krijg de ruimte om te vertellen wat er in het hoofd allemaal gebeurt en we maken afspraken voor nabije toekomst. Ik ga stappen zetten die hopelijk leiden tot meer energie, zodat ik zowel op het werk als thuis beter in balans ben. Kwart over zeven thuis. De Vrouw serveert een schotel van aardappel, tomaat, bimi en groene asperge. Zeer smakelijk. Afwasje. Dan zeer vermoeid en zeer vroeg ook ga ik slapen.
Muziek vandaag: Volta (Björk)Zondag 16 april: Cultuur bij je Buur
We zijn pas om negen uur uit bed. Koffie. Restje krant. Meer koffie. Nog meer koffie. We lunchen even na elf. Dan stap ik op de fiets en rijd naar een tuin bij een atelier aan de Deventerstraat. We worden fantastisch ontvangen door Anneke en Roelof. Het weer is opnieuw niet optimaal, maar we krijgen nog redelijk wat bezoek. Ook leuk: Diva Power. In de derde set speelt Aad gitaar en doen we een paar dingen samen: Hee doe!, een gedicht, Mooi weer, Steinway. Alles bij elkaar: bijzonder leuke middag en weekend. Ik ben na zessen thuis. Even bijpraten en dan wandelen we het centrum in. De twee eettenten die we op het oog hadden zijn gesloten en we belanden bij een Italiaan. Pizza vegetariana en pizza Toscane. Zeer smakelijk. Op tijd ook weer terug en vroeg lig ik in bed.
Muziek vandaag: Bridge Of Light (Keith Jarrett), Alpha (Asia), The Turning Year (Roger Eno)Zaterdag 15 april: Cultuur bij je Buur
Kwart voor zes wakker en op. Goed geslapen. Ik ga een ronde hardlopen en die lukt prima, zeker gezien ik twee keer heb overgeslagen. Ik wandel naar de slager en super. Thuis koffie. Ik doe nog wat laatste voorbereidingen voor vanmiddag. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half twaalf voor lunch. Klein afwasje, dan stap ik op de fiets en rijd ik naar de woning van Fokjelien en Rolf, net buiten het centrum. Daar zit redelijk wat volk in de tuin. Bas, Willem, Aad en ik trappen af met een minivoorleesvoorstelling van een half uur. Aanvankelijk is het zonnig. Als Three Guys Named Joe het van ons overneemt, betrekt het en wordt het grijs en kil. We doen nog twee setjes en tussendoor overleggen we over De verjaardag van Anja op 21 mei. In de tuin is de stemming opperbest. Dit is een mooie locatie met geweldige gastvrouw en gastheer. We krijgen veel goede reacties na afloop. Ik ben om half zes thuis. Even bijpraten. De Vrouw is ook net thuis. Ik maak avondeten voor mijzelve. Eerst kook ik tagliatelle. Dan bak ik oesterzwam, courgette en een restje bindsla. Daar roer ik de pasta en fiks wat knoflookkruidenroomkaas doorheen. Ik zet het restant salade van gisteren ernaast. De Vrouw eet er toch wat van mee en we maken alles op. Afwasje. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: At First Light (Ralph Towner), Zodiaque (Rick Wakeman & Tony Fernandez), Snow (Spock’s Beard)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment