bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-05-2023

B-log: 6 t/m 12 mei 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 18:43Vrijdag 12 mei:
Half zes wakker en op. Koffie. Even wat zaken voor Wirwar en De verjaardag van Anja. Om zeven uur ben ik aan het werk. Er is van alles in te halen en op te pakken en ik schiet bijzonder goed op. Koffie en lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een klein rondje langs kanaal en buiten het centrum. En verder. Nog meer opschieten. Half vijf is het klaar. Krant. Dan maak ik avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi, kerstomaat en blauwe bes. Ondertussen kook ik tagliatelle. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, prei en kerrie. Daar roer ik boter, bloem en wat melk doorheen. Zo ontstaat een mooi dikke saus. Ten slotte roer ik er de gekookte pasta doorheen. Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. We eten de pasta op; van de salade blijft iets over. Afwas. Ik bel Onze Vader, maar hij is even bezig, dus spreken we af dat het heel binnenkort wordt. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: M. (Jansen Barbieri Karn), Fossora (Björk), The Best Of The MPS Years (George Duke), RökFlöte (Jethro Tull), Orchestrion (Pat Metheny), Zappatite – Frank Zappa’s Tastiest Tracks (Frank Zappa), A Life Within A Day (Squackett), Permanent Dream (Tomorrow)Donderdag 11 mei:
Vroeg weer op de werkplek. Daar allerlei. Twaalf uur stap ik bij een collega in de auto en we rijden naar een andere werklocatie, alwaar we het hele team ontmoeten en we een middag lang een rondleiding krijgen langs allerlei afdelingen dagbesteding. Zeer aardig en dit keer ook mooi voor de verbinding. Met een andere collega kan ik mee terug en om kwart over vijf ben ik thuis. Krant. De Vrouw serveert het restant tofu-paskoischotel en het restant van de salade van gisteren en voor zichzelve heeft ze een prei-aardappelsoep bereid. Ik eet mijn deel op; een restant van de soep blijft staan. Afwasje. De Vrouw gaat nog verder met vakantie regelen. Webstek. Zeer op tijd slapen, want ook zeer vermoeid.
Muziek vandaag: geenWoensdag 10 mei:
Zes uur wakker en op. Redelijk geslapen, wel. Twee uur later wandel ik naar de super. Koffie. Vervolgens naar Gigant voor een repetitie van Wirwar. De groep krijgt er weer zin in en gaat volop aan de slag voor de voorstelling van Ik pas! op 13 september. Twaalf uur thuis. Koffie met De Vrouw. En lunch. En afwas en andere klusjes. Dan fiets ik naar een winkelcentrum in een andere wijk voor een korte klus. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat en blauwe bes. Dan bak ik tofublokjes, bosui en paksoi. Voor De Vrouw bak ik kippendijfiletblokjes. We eten er fiks van. Afwasje. We bekijken vakantielocaties voor augustus/september. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: _ism (Jansen Barbieri Karn), Swans And Turtles (Mark Springer & Sarah Sarhandi), Omega (Asia), The Best Op The MPS Years (George Duke)Dinsdag 9 mei:
Slapen gaat beter. Opnieuw vroeg op de werkplek. Daar de hele ochtend allerlei online overleggen. Zeer vermoeiend, maar het lukt. Tussen de middag een klein rondje door bos en lichte regen. Dan in de middag nog een overleg en plots nog wat regeldingen. Vermoeid als ik naar huis ga. Daar ben ik om kwart voor zes. De Zoon is er even later ook. De Vrouw serveert Flammkuchen met een salade ernaast. We eten alles op. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Permanent Dream (Tomorrow), The Best Of The MPS Years (George Duke)Maandag 8 mei:
Niet heel goed geslapen. Als ik vroeg op ben, gaat het toch prima. Zeer op tijd op de werkplek. De eerste uren weet ik veel werk te verzetten. Halverwege de ochtend is er een overleg met zeer veel deelnemers en dan merk ik dat het niet goed gaat. Ik moet heel veel moeite doen om alles te verstaan en te volgen en dat maakt dat ik niets te brengen en te halen heb. Het vreet energie en nogal gesloopt stap ik na drie kwartier eruit. Ik kan me niet goed meer concentreren op wat ik verder moet doen, dus ga een ronde wandelen door bos. Onderweg vliegt allerlei paniek en angst me aan, lopen gaat zeer onvast, maar ik blijf overeind. Halverwege de middag spreek ik de psychologe online; naast dat ik mijn tegenvallende vandaag kan uitleggen hebben we het over de strenge regels die ik mezelf opleg en die ik de komende week wat ga loslaten. Oké. Het laatste uurtje lukt het redelijk en dan ga ik naar huis. Daar ben ik om kwart over vijf. De Vrouw serveert een tagliatelle met groenten en de kaassaus van eergisteren. Ernaast een salade. We eten – met uitzondering van de kaassaus – alles op. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Fossora (Björk), Permanent Dream (Tomorrow), The Best Of The MPS Years (George Duke)Zondag 7 mei: kleinkinderendag
Half zeven wakker. Even op. Dan weer terug in bed. Koffie en ontbijt met De Vrouw. Restje krant. Meer koffie met De Vrouw. Kwart voor elf sta ik buiten. De Zus en Zwager pikken me op en we rijden naar Eindhoven, meer bepaald het huis van De Broer. Daar zijn ook Nichten en Neven. Koffie. Vervolgens lopen we een klein stukje naar een eetstraatje en in een van de tentjes lunchen we uitgebreid. Noodweer, maar daar hebben we geen last van. Eind van de middag wandelen we naar een ‘feel good market’ en aldaar slenteren we tussen de weinige kramen en op een terras nuttigen we nog iets. Dan terug naar de auto’s om afscheid te nemen. Het was een puike middag en mooi om iedereen (na vier jaar) weer even te zien en te spreken. Op de terugweg een weinig oponthoud vanwege ondergelopen kruispunt en viaduct. Half acht thuis. Even bijpraten en eenvoudige hap. Dan nog iets lezen en slapen.
Muziek vandaag: Changing Hands (Jansen Barbieri Takahashi), The Heritage Suite (Rick Wakeman), At First Light (Ralph Towner)Zaterdag 6 mei:
Zes uur wakker en op. Ik ga een ronde hardlopen. Het is zacht en het kan zonder handschoenen. Lopen lukt niet goed; ik heb nogal wat wandelpauzes nodig. Niet erg, komt wel weer. Kwart over acht wandel ik door de zon naar de slager en super. Op de terugweg is het al warm. Koffie op de galerij in de zon. De buurvrouw komt om naar de kroning van Charles in Engeland te kijken met De Vrouw. Ik wandel nog een keer het centrum in en bezoek kort de markt en de Syrische winkel. Meer koffie op de galerij. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Dan loop ik een rondje langs het kanaal en buiten het centrum. Op de galerij is er te veel wind, op het balkon is het aangenaam. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik stoom asperges en ondertussen monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en rucola, plus een kaassaus. Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. Eieren had ik vanmorgen al gekookt. We eten de asperges op, hetgeen de bedoeling was. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Last Puff (Spooky Tooth featuring Mike Harrison), Frank Zappa For President (Frank Zappa), Spirit Of The Night – The Phoenix Tour Live In Cambridge 2009 (Asia)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment