bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

19-05-2023

B-log: 20 t/m 26 mei 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 19:22Vrijdag 26 mei:
Weer koud als ik even na zessen sta te wachten op de bus. Dat wachten duurt nogal, want de bus is laat. Gelukkig haalt hij alle tijd in en ben ik rond zeven uur op de werkplek. Van alles. Veel van alles. Zonder al te veel druk. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. In de middag nog wat overleg en laat ga ik naar thuis. Ik heb een bus om zes uur en door drukke weekendspits ben ik pas om kwart voor acht thuis. De Vrouw serveert het restant bamisoep van woensdag met een fruitsalade van watermeloen en sinaasappel na. Afwasje. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: TAP – John Zorn’s Book Of Angels – Vol. 20 (Pat Metheny)Donderdag 25 mei:
De wekker wekt om vijf uur. Ik loop een ronde hard. Het is koud buiten, maar lopen gaat soepel. Zeven uur ben ik aan het werk. Er is van alles en dat doe ik en ik werk nog achterstallig werk weg ook. Tussendoor koffie en om een uur lunch. Afwasje. Dan wandel ik een rondje rond het centrum. En nog een paar uur verder en om half vijf is het klaar. Ik maak avondeten. De beroemde groentetorens van aubergine, courgette en tomaat uit de oven met ernaast een salade van bosui, radijs, koolrabi en komkommer. Voor De Vrouw heb ik een kogelbiefstuk gebakken. We eten alles op. Toe is er een fruitsalade van watermeloen en aardbei. Afwas. Krant op het balkon. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Arvo Pärt – Complete Works For Violin And Piano And For Piano Solo (Ursula Schoch & Marcel Worms), Alina (Arvo Pärt), Conspiracy (Chris Squire & Billy Sherwood), The Unknown (Chris Squire & Billy Sherwood aka Conspiracy), Live (Chris Squire & Billy Sherwood aka Conspiracy), Mirror To The Sky (Yes), het eerste plaatje uit de set Seasons End (Deluxe Edition) (Marillion)Woensdag 24 mei:
Kwart over zes op. Koffie. Webstek. Na achten wandel ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. En het is opnieuw een zeer goede repetitie. De groep werkt hard en de scènes gaan steeds beter én er is veel plezier. Twaalf uur terug. Koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Dan wandel ik een rondje langs kanaal en door park. Krant op het balkon. Op tijd ga ik avondeten maken (bamisoep). We eten er fiks van en er blijft voldoende over voor morgen of vrijdag. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Footloose And Fancy Free (Bill Bruford’s Earthworks), Axis XXX Live – San Francisco (Asia), het tweede en derde plaatje uit de set Seasons End (Deluxe Edition) (Marillion)Dinsdag 23 mei:
En maar weer vroeg naar de werkplek. Wederom een volle dag. Dit keer een projectbijeenkomst en allerlei overleg en wederom geen gelegenheid om buiten een rondje te wandelen. Sterker nog: ik ben een half uur later weer weg dan normaal. Kwart voor zes thuis. De Zoon is er even later ook. De Vrouw serveert de courgettesoep van gisteren en een bonenschotel. Smakelijk. We bespreken wat we voor De Zoon kunnen betekenen als over drie weken zijn halve huis in de verbouwing gaat. Afwas. Krant op het balkon. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Mirror To The Sky (Yes). Love, Death & In Between (DeWolff)Maandag 22 mei:
Het is zacht als ik vanmorgen zeer vroeg naar de werkplek ga. Op die werkplek is er van alles. Urgent, rustig, uitwerkwerk, gesprek en helaas ook groot overleg. Geen gelegenheid om buiten een rondje te lopen. Ik ga op tijd ook weer weg en op de terugweg loop ik de plaatselijke platenwinkel in en koop ik mijn bestelde Mirror To The Sky (Yes). Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert courgettesoep, want de courgettes moesten op. Smakelijk. Afwasje en dan op de fiets naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. We zijn met z’n vieren en nemen enkele scènes flink onder handen. Kwart voor tien thuis. Even napraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen
Zondag 21 mei: De verjaardag van Anja
Wakker en op om zes uur. Ik ga een ronde hardlopen en kies weer een andere route, dit keer door park en langs spoor. Thuis weer terug in bed. We zijn na negenen op. Koffie. Restje krant. Meer koffie met De Vrouw. We lunchen op tijd. Net voor half een stap ik op de fiets en rijd ik naar Gigant. We hebben de zaal al heel vroeg op orde, dus alle tijd om het programma goed door te nemen, ook met de podiumgasten. Dat programma loopt dan misschien wat uit; het is weer afwisselend, mooi en indrukwekkend. Zo komt Harry vertellen over zwijnen, speelt Guus intro’s van klassiekers die het publiek moet raden, draagt Olivier een paar korte gedichten voor, speelt Aad een tekst van Vrouwkje Tuinman en brengen we gevieren met hulp van Gert, Walter en Harry een eerbetoon aan de onlangs overleden Coen Seur. Wederom heel veel mooie reacties na afloop. Alles is ook weer snel opgeruimd en we houden een afterparty in de foyer. Half zeven thuis. Ik maak eenvoudig avondeten voor mijzelf, want De Vrouw is de deur uit. Eerst tagliatelle koken en andijvie wassen en snijden. Dan bak ik bosui en daar roer ik de andijvie en pasta doorheen en ten slotte ook wat rode pesto. Parmesan eroverheen en klaar. Afwasje. De Vrouw is er rond half negen. Ze is in Hedon Zwolle geweest voor een workshop van Katinka Polderman en brengt het boek Beslisbos mee. Mooi! Webstek. Op tijd slapen.
Muziek vandaag: Gravitas (Asia), The Orchestrion Project (Pat Metheny), Eberhard (Lyle Mays)Zaterdag 20 mei:
Zes uur wakker en op. Koffie. Voorbereidingen voor De verjaardag van Anja. Kwart over acht wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie. Dan weer het centrum in voor een bezoek aan een andere super, de markt en de Syrische winkel. Thuis is Martijn er op de koffie. Half een is De Zoon er voor lunch en een verlaat verjaardagscadeau: het album Love Death & In Between (DeWolff). Afwas. Dan fiets ik naar Onze Vader. Hij is opgewekt en zit weer vol verhalen. Na bijna twee uur rijd ik weer terug. Ik maak avondeten. Eerst bak ik oesterzwam, dan bak ik ui en knoflook mee, vervolgens risottorijst en bouillon erbij en dat laat ik vijfentwintig minuten pruttelen. Ondertussen maak ik andijviebladeren schoon en die snijd ik in smalle reepjes. Aan het eind roer ik die door de risotto, net als parmesan. Voor De Vrouw bak ik een steak bavette. We eten alles op! Er is een nagerecht. Het rabarberijs is niet gelukt, maar rabarberyoghurt smaakt uitstekend, zeker met het restant fruitsalade van gisteren. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: At First Light (Ralph Towner), Homage à Eberhard Weber (allerlei), het derde plaatje uit Meat Light – The Project/Object Audio Documentary (Frank Zappa), Love Death & In Between (DeWolff)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment