bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-05-2023

B-log: 27 mei t/m 2 juni 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 19:57Vrijdag 2 juni:
Toch op tijd op. Ik loop een ronde hard, langs park en kanaal. Zeven uur aan het werk. In alle rust werk ik heel veel weg. Er is nog wat overleg ook. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan wandel ik een rondje en haal het groentepakket op. En nog even verder. Tussendoor draai ik nog allerlei vinyl. Zou ik vaker moeten doen. Half vijf is het klaar. Ik maak avondeten. Wortel en asperge uit de oven, met ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en gele paprika met noten. Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. We eten alles op. Afwas en afval. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Unity Sessions (Pat Metheny), Play At 45 RPM (Joop van der Linden), Heavy Heart (Carla Bley), Instructions For Angels (David Bedford), I Advance Masked (Andy Summers & Robert Fripp), Love Death & In Between (DeWolff), Escalator Over The Hill (Carla Bley & Paul Haines), een concert van de bluray die mee kwam met de set Seasons End (Deluxe Edition) (Marillion)

https://twitter.com/balangereis/status/1664612029431160833?s=20Donderdag 1 juni:
Vroeg op de werkplek. Daar veel en van alles, waaronder een prettig gesprek met de psycholoog. Ik ervaar energie en ruimte in het hoofd en dat is een mooie ontwikkeling. Ook bemerk ik nog gedachtepatronen die niet helpend zijn en waardoor ik minder plezier in het werk heb. We gaan nu kijken naar wat ik wil en nodig heb, naar voors en tegens van de huidige situatie. Over twee weken spreken we elkaar weer. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Ook in de middag verricht ik veel werk en ik ben op tijd thuis. De Vrouw heeft de diepvries opgeruimd en kwam wat resten maaltijd tegen. Dat eten we op. Ernaast een salade van wortel, komkommer en paprika. Allemaal smakelijk. Afwas. Ik fiets naar Peter-Jan en met z’n vieren rijden we naar Caroline. Daar een mooie repetitie van de toneelgroep. Er is nog veel te doen, maar we maken ook grote vorderingen. Pas om elf uur thuis.
Muziek vandaag: geenWoensdag 31 mei:
Half zes wakker en op. Ik loop een ronde hard. Een vertrouwde route dit keer en het gaat soepel. Even na achten loop ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Het is de laatste officiële van het seizoen, dus is er een soort open podium. Iedereen kan iets voorlezen, spelen of zingen. De meesten doen dat ook en het is een bonte ochtend. Even na twaalf thuis. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Later lunch. Afwasje. Ik pak een bus naar Epe. Daar heb ik een afsluitend gesprek met Joep en de begeleider van de dagbesteding; hij heeft zijn draai echt gevonden als vrijwilliger die schilderactiviteiten begeleidt en hij heeft mij niet meer nodig. Natuurlijk, als hij wil kan hij Ank of mij altijd inschakelen, maar voor nu is het klaar. Hij mag trots op zichzelf zijn. Half zes ben ik weer thuis. Ik maak avondeten: een salade van bosui, waspeen en komkommer. Daarnaast tagliatelle met kastanjechampignon, ui, courgette, andijvie en rode pesto. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. De Vrouw heeft het nagerecht: een fruitsalade van watermeloen, sinaasappel en aardbei. Allemaal zeer smakelijk en we eten het op. Afwas. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Live At The Budokan Tokyo 1983 (Asia), Play At 45 RPM (Joop van der Linden), Live! (Carla Bley)Dinsdag 30 mei:
Zeer op tijd op de werkplek. Eerst allerlei overleg en daarna uitwerken. Geen gelegenheid om tussen de middag buiten te wandelen. Kwart over vijf thuis. De Zoon is er drie kwartier later. De Vrouw serveert bietenstoemp met paddenstoelen. Smakelijk. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: KIN (<->) (Pat Metheny Unity Group), European Tour 1977 (Carla Bley), Social Studies (Carla Bley)Maandag 29 mei: Tweede pinksterdag
Zes uur op. Ik ga een ronde hardlopen. De route gaat langs het kanaal en door de zon. Toch is het koud. Niet erg, want lopen gaat heel aardig. Thuis nog terug in bed. Om negen uur staan we op. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Ik loop het centrum in, want aldaar is een grote platenbeurs in de straten. Zowaar, ik zie van alles aardig en neem al een paar vinylplaten mee. Een uur thuis. Wacht, heb ik drie uur lopen snuffelen? Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Dan lunch. Afwasje. We wandelen het centrum in en doen nog een ronde langs de kramen. Meer aankopen. Dit keer doen we er niet zo lang over. Even uitblazen op het balkon. Dan opnieuw het centrum in. De Vrouw meende online een reservering bij een restaurant te hebben gedaan, maar het restaurant is gesloten. Meer eetgelegenheden zijn niet open, maar uiteindelijk vinden we toch iets aardigs. We eten kaasblokken (een soort soufflés) met groenten en salade en een kipstoofpot. Thee toe. Kwart over acht thuis. Webstek.
Muziek vandaag: Rockpommel’s Land (Grobschnitt)Zondag 28 mei: Eerste pinksterdag
Beter geslapen. Half acht op. Koffie. Restje krant. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Lezen. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. We stappen op de fiets en rijden naar het stadspark Berg en Bos. Daar wandelen we rond de vijver, door het bos en langs de herten- en zwijnenhokken. Dan weer terug. Even uitrusten op het balkon en vervolgens avondeten maken. Aardappel, paprika en ui uit de oven, met feta en andere kaas gevulde portabello uit de oven en het restant groentetoren van woensdag, ook uit de oven. Het restant salade van gisterenavond vul ik aan met koolrabi en geraspte waspeen. Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. Het smaakt uitstekend. Afwas. Lezen op het balkon (PROG uit). Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Sinking Of The Titanic (Gavin Bryars), Symfonia – Live In Bulgaria (Asia with The Plovdiv Orchestra), A Life In Yes – The Chris Squire Tribute (allerlei)Zaterdag 27 mei:
Ik slaap niet goed. Eerste twee uur wel, dan weer niet, dan weer wel, dan weer niet. Nog voor half zes ben ik uit bed. Ik ga een ronde hardlopen. Opnieuw een andere route, langs kanaal en door parken en door zon. Het is wel koud. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Het wordt al aangenamer. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Dan loop ik nogmaals het centrum in voor een andere super, de markt en de Syrische winkel. Meer koffie op de galerij in de zon. De Zoon is er voor lunch. Afwasje. De Zoon en ik fietsen naar een elektronicamegazaak om eens te neuzen bij de koelvriescombinaties en inductiefornuizen; De Zoon ondergaat binnenkort een fikse verbouwing en verduurzaming in zijn woning, vandaar. Na een uurtje heeft hij een aardig idee en ik fiets weer naar huis. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, knoflook, prei en spinazie en daar roer ik risottorijst en bouillon doorheen. Dit pruttelt vijfentwintig minuten. Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. We eten alles op. De Vrouw heeft nog rabarberijs gemaakt, dus daar proeven we van. Allemaal zeer smakelijk. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen. Vandaag ook contact met Aar; vreemde dingen gaande op de webstek (geen tweets meer kunnen insluiten, geen onderschrift meer bij foto’s) en we kunnen niet vinden wat er aan de hand is. Nou ja, misschien gaat het vanzelf weer goed.
Muziek vandaag: Chicago ’78 (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment