bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

02-06-2023

B-log: 3 t/m 9 juni 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 19:16Vrijdag 9 juni: van Apeldoorn naar Köln
Zes uur op. Koffie en ontbijt. Het koffertje krijgt verdere vulling. Meer koffie. Afwas en afval. Tien uur lopen we naar de bushalte. Koffie op het station in Arnhem. En dan blijkt dat onze geboekte internationale trein niet rijdt. Dat wordt dus een uur later. We wandelen het centrum van Arnhem in en drinken koffie op een terras. De tweede treinpoging lukt beter. En we hebben net op tijd een zitplaats, want de wagons stromen vol met reizigers. De overstap in Duisburg gaat soepel en rond drie uur zijn we in Köln. Het is inmiddels ook heel warm. We vinden vrij snel de weg naar het hotel. Daar checken we in en rusten we even uit. Dan het centrum in. We lopen door de winkelstraten en komen uit bij de Rijn. Op een terras drinken we rhabarberschorle en iets verderop stuiten we op een klein en bedrijvig Libanees restaurant. De Vrouw krijgt kip van de grill en ik een enorm bord vol kleine gerechten. Zeer goed. We lopen door de smalle straatjes van de Altstadt, over pleinen en langs ijswinkels. Iets voor tien terug in het hotel. Daar drinken we nog iets en dan gaan we slapen.
Muziek vandaag: The Sinking Of The Titanic (Gavin Bryars), Prelude To A Century (Rick Wakeman)Donderdag 8 juni:
Mijn ronde hardlopen vanmorgen gaat redelijk soepel. En dat terwijl ik twee keer heb overgeslagen. Zeven uur ben ik aan het werk. Aardig wat te doen vanmorgen. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Verder. Meer koffie. Later lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje door de zon langs het kanaal. Vier uur stop ik. We pakken een koffer in. Krant op het balkon. Ik maak avondeten. Een ovenschaal met het restant van de slastoemp van gisteren gaat de oven in, een restant salade van gisteren vul ik aan met paprika en komkommer en voor De Vrouw bak ik rundschnitzel. We eten alles op. Afwasje. Ik fiets naar Peter-Jan voor een repetitie van onze toneelgroep. Het is de laatste voor een pauze van een maand, vanwege vakantie van leden. Op de laatste lange scène na zit het stuk er al aardig in. De komende weken proberen we die laatste scène erin te krijgen. Ben benieuwd of het me lukt. Tien uur thuis. Even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Brian Eno & Roger Eno), Random Acts Of Happiness (Bill Bruford’s Earthworks), Butterfly Mind (Tim Bowness)Woensdag 7 juni:
Kwart over zes wakker en op. Koffie. Lezen. Ik loop naar de super. Thuis koffie. De Vrouw gaat de deur uit. Ik lees het boek Ik mis mij ook (Mascha Kamphuis & Ronald Giphart) en ben uiteindelijk onder de indruk. Meer koffie. Dan lunch. Half een wandel ik naar Gigant. Daar is vanmiddag de eindpresentatie van een groot project waar Wirwar een onderdeel is. Eerst repeteert de theatergroep nog kort, daarna is er in de zaal een samenvatting van de opnames uit het documentairedeel van het project en ten slotte speelt de groep twee scènes uit Ik pas!. Mooi gedaan. Er zijn goede reacties. Ook is er nog een korte dansvoorstelling en om half vijf ben ik thuis. Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten: ik kook aardappelen en stamp deze tot puree, samen met een gesneden krop rode sla die op moet. Ondertussen heb ik een salade gemaakt van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Ten slotte bak ik voor De Vrouw een runderschnitzel. We eten er goed van, maar er blijft voldoende slastoemp over voor morgen. Afwas. Rest krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Leviathan (Robert Fripp & The Grid), Jazz Sabbath (Jazz Sabbath), Rockpommel’s Land (Grobschnitt), The Doors (The Doors), End Of Innocence (Tony Kaye)Dinsdag 6 juni:
Slapen gaat redelijk. Zeer op tijd weer op de werkplek. Vanmorgen veel overleg en projectgedoe. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon. Dan nog wat geregel en gedoe en om kwart over vijf ben ik thuis. Krant op het balkon. De Zoon is er om kwart voor zes en De Vrouw serveert een schotel van rijst met ui en paprika en ei, met ernaast een salade van komkommer, paprika en koolrabi. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon. Goede dag, opgewekt en energiek.
Muziek vandaag: Cuong Vu Trio Meets Pat Metheny (Cuong Vu Trio & Pat Metheny), Anyway, Still (Exit North), Departure Tapes (Giancarlo Erra)Maandag 5 juni:
Tja. Niet zo heel goed geslapen. Volle maan of zo? De laatste uren lukt het dan weer wel, dus als de wekker gaat nog voor vijf uur, dan kom ik van verre. De eerste minuten opstaan zijn dan ook moeilijk, maar daarna gaat het uitstekend. Opgeruimd en opgewekt, vol energie en ruimte. Zeer op tijd op de werkplek. Daar veel van alles, inclusief nogal wat overleg. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag nog een projectoverleg en dus is het laat en ben ik pas om kwart over zes thuis. De Vrouw serveert een restant wortelsoep van gisteren en een soort stoemp van slierten aardappel, courgette en wortel met doperwten in een knoflookkruidenroomkaassaus. Smakelijk. Toe is er een fruitsalade van sinaasappel en aardbei. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Scenes From The Flood (Bryan Beller), Ends (Giancarlo Erra)Zondag 4 juni:
Half acht wakker en op. Anderhalf uur later zitten we aan het ontbijt. Niet slecht. Nog weer anderhalf uur later pakken we een bus naar het Centraal Station en van daaruit lopen we een klein stukje naar het museum Speelklok. Daar krijgen we eerst een rondleiding langs de speelklokken, straat- en dansorgels. Vervolgens lopen we zelf een rondje verder door het museum. Zeer aardig, allemaal. Op de Oude Gracht vinden we een etablissement waar we lunchen. Iets na half vier zitten we in de trein en een uur later zijn we thuis. Tas uitpakken en krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Niet ingewikkeld: ui, knoflook en gember bakken, wortelen erbij en dan een halve liter bouillon. Na twintig minuten pureren, zout en peper en de wortelsoep is klaar. We eten er fiks van. Afwasje. Restje krant op het balkon, plus een eerste stukje in het lijvige boek Supersister – Looking Back, Naked (Fred Baggen). Webstek.
Muziek vandaag: Little Dots (Frank Zappa), At First Light (Ralph Towner)Zaterdag 3 juni: Utrecht
Half zeven op. Redelijk goed geslapen. Koffie. Ik loop naar de super voor wat kleinigheden. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Nog een keer het centrum in voor super en markt. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Ondertussen is de tas gepakt. Vandaag zou het voor de zoveelste keer uitgestelde concert van Yes plaatsvinden, maar het is voor de zoveelste keer uitgesteld. Het geboekte hotel bleek niet meer te annuleren, dus gaan we op pad. We hebben een trein van kwart over twaalf. In Utrecht lunchen we ergens op een terras. Het is zeer druk in het centrum van de stad; de pride blijkt gaande en de straten lopen vol met kleurrijk uitgedoste mensen. Wij lopen een stukje met ze mee tot we bij het Catherijne Convent Museum zijn. Daar zien we oude Vlaamse en Nederlandse meesters over het leven in Antwerpen en Amsterdam. Heel aardig. We pakken iets mee van de feestelijkheden rond de Oude Gracht, bezoeken de grote boekhandel en drinken (niet) iets op een terras. Een eettent is snel gevonden: tijd voor uienbeignets en kip- en kikkererwtenpaneercurry. Het is negen uur als we naar het hotel wandelen. Dat hotel blijkt best een eindje buiten het centrum te liggen. We checken in, zitten even en gaan dan slapen.
Muziek vandaag: The Turning Year (Brian Eno)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment