bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-06-2023

B-log: 10 t/m 16 juni 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 07:03Vrijdag 16 juni:
Wat voor zes op. Mijn ronde hardlopen langs een oude vertrouwde route gaat redelijk soepel. Het is nog wat koel, fijn. Lezen en koffie op het balkon. De Vrouw gaat de deur uit. Ik doe wat klusjes voor De verjaardag van Anja en gooi wat foto’s op de post. Meer koffie op het balkon. De Vrouw is terug en we lunchen eenvoudig. Afwasje. Ik wandel een rondje door de warmte en haal het groentepakket op. Meer lezen op het balkon. Dan maak ik avondeten. Ik leg shiitake en paprika in een braadslede en die gaat de oven in, samen met het restant groente-eierenquiche van gisteren. Vervolgens maak ik een fikse salade: bruine bonen, rode ui, tomaat en bladsla met een dressing van yoghurt, limoen en mayonaise en daaroverheen munt en parmesan. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. Met uitzondering van de salade eten we alles op. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Meer lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Dream Box (Pat Metheny), The Lockdown Sessions (Roger Waters), het vierde concert uit de lijvige set Halloween ’77 (Frank Zappa)Donderdag 15 juni:
Nog redelijk geslapen ook. Op tijd ben ik weer op de werkplek. Zonder al te hoge werkdruk kan ik veel doen. Tussen de middag neem ik geen gelegenheid om buiten te wandelen, wel ga ik zeer op tijd op weg en om drie uur ben ik in levenden lijve bij de sessie met de psycholoog. We hebben het over gedachteschema’s, zaken waar ik in het werk enthousiast van word en over waar ik de komende twee weken mee verder ga en over na ga denken. De terugweg zit vol oponthoud en vertraging. Iets voor zes uur thuis. De Vrouw serveert het restant pasta van gisteren met ernaast een groente-eierquiche en een salade van bosui, komkommer, tomaat en koolrabi. Smakelijk. Afwas. De Vrouw gaat de deur uit. Ik zie een muziekdocu. Webstek. Slapen.
Muziek vandaag: een documentaire van de bluray die mee kwam met Seasons End (Deluxe Edition) (Marillion), Dream Box (Pat Metheny)Woensdag 14 juni:
Half zes wakker en op. Ik ga een ronde hardlopen. Dat gaat best aardig, ook al heb ik twee keer overgeslagen. Het is al zonnig, maar nog niet heel warm. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie. Nogmaals het centrum in, nu ook om wat foto’s na te bestellen. Lezen op het balkon. Meer koffie. Lunch met De Vrouw. Afwasje en huishoudelijks. Ik loop nogmaals naar de fotograaf om mijn nabestelde ofto’s op te halen (goh). Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten: Kastanjechampignon met ui, snijbiet, kikkererwtenpasta en knoflookkruidenroomkaassaus; voor De Vrouw bak ik kipfilet. Toe is er een fruitsalade van watermeloen en blauwe bes. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon. Fijn weer eens zo’n dagje niks.
Muziek vandaag: Talking Timbuktu (Ali Farka Touré with Ry Cooder), Strange Days (The Doors), The Best Of (Tomita)Dinsdag 13 juni:
Weer redelijk geslapen ondanks de warmte. Ook weer zeer op tijd op de werkplek en aldaar weet ik het lang koel te houden. Er is echter van alles aan projectoverleg en kennismaking met nieuwe manager. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Op de terugweg maar weer eens vertraging. Kwart voor zes thuis. De Zoon is er ook en De Vrouw serveert groenten uit de oven en een fikse salade. We eten alles op. Afwas. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: From This Place (Pat Metheny), het tweede plaatje van de set Killer (Deluxe Edition) (Alice Cooper)Maandag 12 juni:
Ondanks warme nacht kort maar redelijk geslapen. Vroeg op en ook vroeg op de werkplek. Daar zet ik van alles open om de boel koel te maken. Het lukt. Collega Fleur gaat vrijdag trouwen en tijdens het teammoment zingen we haar toe. Het is de reden dat ik vandaag op de werkplek ben. Daarna van alles nog te doen en tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. In de middag in alle rust verder werken. Op de terugweg wat vertraging en kwart voor zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van paprika en courgette en kikkererwt en tomaat met een salade van ui, bladsla, komkommer en zonnebloempit. Zeer smakelijk. Afwasje. Ik fiets naar het huis van De Zoon en help met gordijnen verwijderen en zijn woonkamer begaanbaar maken voor bouwfuckers, want morgen start de renovatie van zijn appartement. Na een uurtje ben ik ook weer thuis. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Lockdown Sessions (Roger Waters), het eerste plaatje van Killer (Deluxe Edition) (Alice Cooper)Zondag 11 juni: van Köln naar Apeldoorn
Kwart voor acht op. Niet heel goed geslapen maar dat is niet erg. We nuttigen weer een uitgebreid ontbijt, pakken de koffer in en iets na elf uur lopen we door de lege winkelstraten in de richting van de Rijn. Aan de oever vinden we een mooi plekje in de schaduw op een terras en drinken we koffie en water. Half twee staan we op en gaan we naar het station. Daar kopen we iets te lunchen voor onderweg en om kwart voor drie zitten we in een koele Regionalbahn naar Duisburg. De overstap gaat snel. De stoptrein naar Arnhem doet er lang over en er is geen airco, dus heel erg warm. Als we om kwart over vijf in Arnhem aankomen, lijkt het buiten koel, maar het is nog dik dertig graden. Een uitgekozen restaurant blijkt gesloten op zondag, dus wordt het een bekend Indiase gelegenheid. We eten grill en auberginecurry en een aardappel-spinaziebijgerecht. Smakelijk. Om half acht gaat de bus en drie kwartier later zijn we thuis. Koffers uitpakken en uitrusten en slapen.Zaterdag 10 juni: Köln + Peter Gabriel
Half acht wakker en op. Een uur later zitten we aan het ontbijt. Blijkt een heel groot hotel te zijn en een of andere hoempapafestival in de stad, dus nogal drukte en rumoer. Niet erg. We wandelen het centrum in om wat boodschappen te doen en dat lukt. Die boodschappen brengen we naar het hotel en Daan gaan we opnieuw op pad. Het is wederom zeer warm dus kalm aan. Via de Neumarkt richting de Rijn. Thee ergens. Uiteindelijk komen we bij het Schokoladenmuseum aan de Rijn. Daar is de wachtrij erg land, dus we besluiten in de schaduw op een terras aan de kade te gaan zitten. Wel een glas Holunderschorle erbij. Dan wandelen we nog wat door de Altstadt en uiteindelijk belanden we op een terras bij de Alte Markt. Eerst iets drinken, daarna kalfschnitzel en gevulde paprika met pasta. Tegen zes uur pakken we de U-Bahn naar de Messe, alwaar we de Arena snel vinden. We zoeken iets te drinken en dan op naar onze plaatsen. Niet slecht, lijkt het. Precies acht uur is het zover. Here Comes The Flood in het Duits. Het duurt weer even voor ik gewend ben aan het stadiongeluid, maar daarna klinkt het oké. Mooie balans tussen het oudere werk en de nieuwe (voor mij nog onbekende) stukken. Ha, de Duitsers gaan bij ieder ouder stuk staan om uit hun plaat te gaan. Er is veel ondersteunend beeld, alles bij elkaar een zeer mooie show. Afsluiter Biko is echt indrukwekkend. Ondanks de exorbitant hoge prijs van de concertkaarten en de woekerbedragen die de zaal vraagt voor drinken, toch blij dat ik het heb mogen meemaken. Het is na elven als we weer buiten staan. Wel aan de andere kant van de Arena dan waar we binnengekomen zijn, dus het duurt een tijdje voor ik mij weer heb kunnen oriënteren en we de goede kant op lopen. Met de U-Bahn gaat het snel naar het Friesenplatz en dan is het nog geen honderd meter naar het hotel. Daar is nog een groot feest buiten en binnen gaande (uitloper van het hoempapafestival), dus gaan we naar de kamer en slapen.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment