bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-06-2023

B-log: 17 t/m 23 juni 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 19:31Vrijdag 23 juni:
Wakker en op om zes uur. Nog weer drie kwartier later ben ik aan het werk. Een klus waarvoor ik de gehele ochtend had ingepland, heb ik om half negen al klaar. Dan is het de rest van de morgen en dag rustig. Koffie met De Vrouw op het balkon. Tussen de middag lunch, afwas en een rondje wandelen buiten het centrum. In de middag nog wat kleinigheden en om vier uur is het klaar. Krant op het balkon. Dan avondeten maken. Venkel, kastanjechampignon, paprika en rode ui uit de oven. Ernaast het restant van de groenteschotel van gisteren (ook uit de oven) en salade. Voor De Vrouw heb ik kabeljauwhaas (eveneens uit de oven). We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Dream Box (Pat Metheny), Phantom Speaker (State Of Monc), A Parcel Of Steeleye Span – Their First Chrysalis Albums 1972-1975 (Steeleye Span), Side-Eye NYC V1.IV (Pat Metheny), Juno To Jupiter (Vangelis)Donderdag 22 juni:
En weer zeer op tijd op de werkplek. Vandaag een volle dag. Zowel ’s morgens als ’s middags lang overleg en tussen de middag geen gelegenheid om buiten te wandelen. Als ik naar huis ga, regent het. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van aardappel, wortel en snijboon met een salade ernaast. Toe is er watermeloen. Smakelijk. Afwas. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Girl Is Crying In Her Latte (Sparks), Fossora (Björk),Woensdag 21 juni:
Zes uur op. Koffie. Webstek. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Dan fietsen we naar het ziekenhuis. In het consult bij de neuroloog onderga ik een ogenschijnlijk vluchtig onderzoek naar de mogelijke oorzaak van mijn onvaste tred. Het onderzoek levert geen nieuwe informatie op; ik reageer overal uitstekend op. Wel krijg ik binnenkort een oproep voor een MRI die gaat uitwijzen of / uitsluiten dat er iets loos is in de kleine hersenen. Enerzijds lucht het op; het zou betekenen dat een en ander een signaal is van spanning en stress. De laatste weken ging het heel veel beter en zakte ik af en toe door de knieën slechts aan het eind van de dag; anderzijds gebeurde het de afgelopen paar dagen weer eerder, bijvoorbeeld halverwege de ochtend. Op de terugweg rijd ik langs de super. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Vrouw gaat de deur uit. Ik lunch. Dan afwas en ander huishoudelijks. Ik wandel een rondje door de zon en warmte langs het kanaal. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. De Vrouw is weer terug. Eerst een kaassaus, vervolgens vul ik het kleine restant salade van gisteren aan met bosui, komkommer en tomaat, ten slotte bak ik kastanjechampignons, ui en paksoi. Voor De Vrouw heb ik kippenbout in de oven. We eten alles op, alleen kaassaus blijft wat van over. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Dream Box (Pat Metheny), Rosetta (Vangelis), Victims Of The Modern Age (Arjen Anthony Lucassen’s Star One), The Soft Parade (The Doors), Ingenious Devices (Big Big Train), The Lost Trident Sessions (Mahavishnu Orchestra)Dinsdag 20 juni:
Op tijd weer op de werkplek. Daar van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag nog meer. Goede werkdag. Kwart over vijf thuis. Krant op het balkon. De Zoon is er om half zes. De Vrouw serveert rijst met groenten en een salade. Toe is er fruit met ijs. Afwas. Ik wandel (door regen) naar het gesloten terras van Gigant (maar dat blijkt open, dus gaan we binnen zitten). Met Willem, Aad en Reinier bespreken we de afgelopen voorstelling en bereiden we de volgende verjaardag(en) van Anja voor. Het wordt weer interessant. Er zijn nog ideeën genoeg. Half elf thuis. Even bijpraten.
Muziek vandaag: geenMaandag 19 juni:
Op tijd op de werkplek. Daar van alles, waaronder een groot overleg dat me volledig uitput. Ik ben volledig overprikkeld én ik loop weer onvast. Weten we dat ook weer. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. Het is benauwd. In de middag nog wat klussen en om kwart over vijf ben ik thuis. De Vrouw is de deur uit. Krant op het balkon. Het avondeten is eenvoudig: het restant slastoemp van gisteren heb ik opgewarmd in een schaal in de oven. Parmesan en noten eroverheen en klaar. Er is ook nog een klein restant salade van gisteren. Ook dat gaat eraan. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Lost Trident Sessions (Mahavishnu Orchestra), Ingenious Devices (Big Big Train), Teddy Boys Don’t Knit (Vivian Stanshall), Road To The Sun (Pat Metheny)Zondag 18 juni:
Opnieuw om kwart voor zes wakker en op. Nog geen uur later ben ik buiten om een ronde hard te lopen, via een andere route. Het gaat redelijk, want al zeer warm en benauwd. Thuis nog terug in bed. Dan koffie op het balkon. Later meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door benauwd aanvoelende klammigheid en enkele druppels. Nog op tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. Ik kies het concert van DeWolff van gisteren op Pinkpop (nogal goed, zeg maar). Erna maak ik avondeten. Er moet een krop sla op, dus die stoemp ik door een pan aardappelpuree. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel en naast het alles zet ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat. Afwas en afval. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Waiting For The Sun (The Doors), The Girl Is Crying In Her Latte (Sparks)Zaterdag 17 juni:
Nog voor zes uur wakker en op. Koffie. Webstek. Krant van gisteren. Ik loop het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Meer koffie op het balkon. Dan wandelen we het centrum in en bezoeken een super en de markt, daarna nog de Syrische winkel voor brood en dan weer naar huis. Meer koffie op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en ander huishoudelijks. Ik loop een rondje door park. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Kliekendag met het restant salade van gisteren en voor De Vrouw het restant runderschnitzel van gisteren. Wel maak ik nieuwe fruitsalade van watermeloen, braam, framboos en blauwe bes. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon. O ja, ik lees die enorm dikke pil Supersister – Looking back, naked (Fred Baggen) uit.
Muziek vandaag: Dream Box (Pat Metheny), Nocturne – The Piano Album (Vangelis), het vijfde concert uit de set Halloween ’77 (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment