bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-06-2023

B-log: 24 t/m 30 juni 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 05:19Vrijdag 30 juni:
Redelijk geslapen. Kwart voor zes op. Mijn ronde hardlopen gaat langs kanaal en lukt aardig. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Vrouw gaat de deur uit. Ik wandel naar een super voor een kleinigheid. Thuis nog koffie en lunch. Afwasje. Dan wandel ik een rondje en haal het groentepakket op. Krant op het balkon. De Vrouw blijft wat langer weg, dus ik maak avondeten voor mijzelf. Spaghetti met kastanjechampignon, bosui, een restant sla dat op moet en groene pesto. Afwasje. Webstek. Lezen en tekst stampen op het balkon.
Muziek vandaag: The Lost Trident Sessions (Mahavishnu Orchestra), Ingenious Devices (Big Big Train), Love Death & In Between (Dewolff), Passion Sources (allerlei), het tweede en derde plaatje uit de set Funky Nothingness (Frank Zappa), At First Light (Ralph Towner)Donderdag 29 juni:
Niet echt heel goed geslapen. Toch sta ik goed op. Mijn bus rijdt niet, dus ben ik later op de werkplek. Niet erg; ik haal enorm veel in. Ik kom in een mooie vlucht, waardoor ik zeer productief ben. Tussendoor een gesprek met de psycholoog, dat weer helpend en richting gevend is, én met mijn directeur en manager over het traject waarin ik zit. Ik weet te vertellen dat ik meer grip op mijn energiebalans heb en dat ik ruimte in het hoofd en de agenda begin te krijgen. Ik buig me over waar i kgelukkig van word in werk en of ik op de juiste plek zit. Over drie weken vertel ik of ik een loopbaancoach wil inzetten of iets anders of dat het voorlopig goed is zo. Veel complimenten. Geen gelegenheid om tussen de middag te wandelen. Dat haal ik eind van de middag in, als ik iets vroeger ben en een eind naar een volgende bushalte loop. Op de terugweg koop ik in het centrum het nieuwe album Funky Nothingness (Frank Zappa). Als ik om kwart over vijf thuis ben, is De Vrouw nog de deur uit. Niet lang. Ik maak avondeten door de curry en salade van gisteren op tafel te zetten en voor De Vrouw een runderschnitzel te bakken. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Goede dag.
Muziek vandaag: Monolith Of Phobos (The Claypool Lennon Delirium), het eerste plaatje uit Funky Nothingness (Frank Zappa)Woensdag 28 juni:
Niet goed geslapen. Tussen twee en vijf veel wakker. Als ik dan om half zeven wakker schrik, duurt het voordat ik op gang kom. Toch gaat mijn ronde hardlopen vrij aardig. Begin van de ochtend wandel ik naar de super, daarna koffie en naar Gigant voor een repetitie van Wirwar. De theatergroep speelt aanstaande dinsdagavond enkele scènes tijdens een training over NAH en vanmorgen is het samen met de trainer scènes laten zien, repeteren en selecteren. Thuis koffie met De Vrouw. En lunch. En afwas en ander huishoudelijks. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Aardappelblokjes koken, ui bakken, knoflook en kruiden erbij, tomaat erbij en zacht laten worden, aardappel toevoegen, spinazie erdoorheen roeren en ten slotte bestrooien met feta. Ondertussen heb ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en blauwe bes gemonteerd. We eten er fiks van, maar er blijft over. Komt mooi uit: voor morgen. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: L.A. Woman (The Doors), het tweede plaatje uit Killer (Deluxe Edition) (Alice Cooper)Dinsdag 27 juni:
En weer vroeg op de werkplek. Vandaag is het minder warm; ik heb zowaar een vest aan op de heenweg. Ook vandaag weer allerlei en ik kan opnieuw in alle rust veel werk verzetten en voorbereiden. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Ook in de middag weer veel, zonder veel druk erop. Kwart over vijf thuis. Niet veel later is De Zoon erop. De Vrouw serveert een plaattaart met gekarameliseerde rode ui en kaas met daarnaast een salade van bosui, paprika, komkommer en limaboon. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Dream Box (Pat Metheny), 12 (Ryuichi Sakamoto)Maandag 26 juni:
Nog redelijk geslapen ondanks de warme nacht. Vanmorgen al wat frisser. Aangenaam. Op tijd op de werkplek. Al vroeg merk ik dat ik zeer wankel op de benen ben; zo erg is het nog niet geweest. Toch voel ik niet erg veel druk of stress. Vreemd. Vandaag allerlei wat ik in kalm tempo kan doen. Tussen de middag wankel ik door bos. In de middag nog verder en om half zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van ui, champignon, courgette, paprika en limaboon. Ernaast salade. Zeer smakelijk. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: 12 (Ryuichi Sakamoto), Venice (Fennesz)Zondag 25 juni:
Om zes uur wakker en een op. Anderhalf uur later nog terug in bed. Nog weer anderhalf uur later staan we op. Koffie op het balkon. Restje krant. Koffie met De Vrouw op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Stofzuigen. Ik wandel een rondje door park. Even rust op het balkon. Dan lopen we nog een keer het centrum in en eten ijs bij een ijszaak. Dan is er de zondagmiddagluistersessie met Duitsche vrienden (Odd Couple). Erna maak ik avondeten. Ik leg aardappelen in de oven en vul het restant salade van gisteren aan met avocado en feta. Voor De Vrouw bak ik ruderfilet. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon. Zeer warme dag vandaag, dus ik kom niet toe aan wat dan ook.
Muziek vandaag: Steps Ahead (Steps Ahead), Morrison Hotel (The Doors), het eerste plaatje van Killer (Deluxe Edition) (Alice Cooper), Dream Box (Pat Metheny)Zaterdag 24 juni:
Om half zeven loop ik mijn ronde hard. De route gaat door park en langs kanaal. Begin van de ochtend wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenroute langs slager en super. Het is al erg warm. Koffie op het balkon. Dan nogmaals het centrum in voor een andere super, de markt en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om twaalf uur voor lunch. Afwas en ander huishoudelijks. We fietsen gedrieën naar het huis van De Zoon. De renovatie is klaar en we maken schoon en hangen de gordijnen weer op. Op de terugweg rijden we langs een ijswinkel. Even uitrusten op het balkon. Dan maak ik avondeten. Het wordt een salade van linzen, zongedroogde tomaten, kerstomaten, rode ui, avocado, basilicum en feta met een dressing van azijn, mosterd, ahornsiroop en olijfolie. Voor De Vrouw bak ik een runderfilet. We eten er fiks van, maar er blijft salade over. Niet erg, morgen dreigt het nóg warmer te worden. Afwasje. Krant op het balkon. Stukje Sparks op Glastonbury gisterenavond op tv. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Halloween 77 (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment