bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

30-06-2023

B-log: 1 t/m 7 juli 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 11:47Vrijdag 7 juli:
Zeer slecht geslapen. Aan het eind van de nacht weer wel, dus de wekker wekt me bruut uit diepe slaap. Eenmaal op is het allemaal oké. Heel vroeg weer op de werkplek. Ik zou er vandaag zijn vanwege belangrijk overleg, maar dat gaat niet door. Ik heb de gehele dag bijna het gehele gebouw voor mijzelf en ik weet enorm veel werk te verrichten. Tussen de middag wandel ik door bos, veld, zon en warmte. Kwart over drie is het mooi geweest en vijf uur ben ik thuis. Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Althans, ik maak de restanten van gisteren en eergisteren warm, vul dat aan met een fikse salade van bosui, koolrabi, komkommer en eikenbladsla en voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Gula Gula (Mari Boine Persen), het zevende plaatje uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa)Donderdag 6 juli:
Redelijk geslapen. Zeer op tijd ben ik weer op de werkplek. Volle dag. Veel overleg en project. Tussen de middag geen gelegenheid om buiten te wandelen en pas om kwart voor vijf ben ik klaar. Kwart over zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van rijst, tomaat, wortel en tuinboon, met ernaast het restant salade van gisteren. We eten er fiks van. Natafelen. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Moonchild – A Deep Journey Into The Poetry And Music Of Greg Lake (Annie Barbazza & Max Repetti), de rest van het zesde plaatje uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa)Woensdag 5 juli:
Zes uur wakker en op. Koffie. Webstek. Begin van de ochtend loop ik naar de super. Het waait en regent. Het is te doen. De Vrouw is nog niet hersteld en verblijft veel in bed. Koffie op het balkon. Ik lees de PROG (die vrijdag binnen kwam) uit. Meer koffie op het balkon. Dan lunch met De Vrouw. Afwasje en ander huishoudelijks. Ik wandel door de storm en regen naar een nabijgelegen pakketafleverpunt om een pakket op te halen. Thuis weer allerlei. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst aardappel koken en ondertussen monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, paprika en eikenbladsla. Dan bak ik rode bosui, knoflook, paksoi, vleestomaat en de aardappel. Tenslotte voeg ik feta toe. Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. We eten er fiks van en er blijft nog voldoende over voor morgen (of overmorgen). Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: La Explosion Del Momento! (Orquesta Reve), Where You Wish You Were (Bill Laurance & Michael League), Open (Stick Men), Deep (Stick Men), The Heart Of Saturday Night (Tom Waits), het vierde concert uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa), 12 (Ryuichi Sakamoto)Dinsdag 4 juli:
Opnieuw op tijd op de werkplek. Opnieuw een goede dag waarin ik veel weet te doen. Geen gelegenheid om tussen te middag naar buiten te gaan, maar ik ga op tijd naar huis. Daar ben ik om kwart over vier. De Vrouw is wat ziekjes. Krant op het balkon. Ik maak avondeten: sjalot, bosui en paprika bakken en daar een blik rode bonen en het ieniemienierestje van de spinazieschotel van gisteren doorheen. Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. Samen met wraps en het restant salade zet ik dit op tafel. We eten alles op. Afwasje. Tien voor zes wandel ik naar een instelling vlakbij. Daar vindt een training plaats voor vrijwilligers die iets doen met mensen met niet-aangeboren hersenletsel en Theater Wirwar zorgt voor de theatrale onderbrekingen. Mooie avond waarin cursisten en ervaringsdeskundigen met elkaar in gesprek gaan. De verbinding is gelegd. Kwart voor tien ben ik thuis. Even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen

Maandag 3 juli:
Redelijk geslapen. Mijn bus valt uit, dus loop ik naar het busstation en pak daar de eerste de beste lijn naar Arnhem. Dan ben ik alsnog een half uur later dan gepland, maar ik haal alle werk snel in. Er is redelijk wat werk en ik handel het nog af ook. Tussen de middag wandel ik onvast door bos. Kwart over vijf thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert een schotel van ui, knoflook, spinazie en linzen met een salade van koolrabi, krulandijvie en wortel. Zeer smakelijk, allemaal. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon. Vermoeid, want intensieve dag.
Muziek vandaag: South Of Reality (The Claypool Lennon Delirium), het derde concert uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa)

https://spoutible.com/thread/10427951Zondag 2 juli:
Half zeven op. Ik ga een ronde hardlopen langs het kanaal. Die lukt niet heel goed, maar dat is niet erg. Thuis terug in bed. We zijn pas om negen uur op. Koffie met De Vrouw op het balkon. Restje krant. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuigen. We fietsen met z’n drieën naar het huis van Richard en Ellen, nogal buiten Apeldoorn. Daar is een verjaardagsfeestje in de tuin. We ontmoeten bekenden en onbekenden, kletsen her en der wat bij en gaan eind van de middag met z’n tweeën weer terug. Ik leg aardappels in de oven, vul de salade van gisteren aan met bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat, bindsla en vijg, en voor De Vrouw bak ik rundfilet. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Closing Time (Tom Waits), het tweede concert uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa)Zaterdag 1 juli:
Iets voor zes uur wakker en op. Koffie en webstek. Begin van de ochtend maak ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Dan nogmaals het centrum in voor de markt en de Syrische winkel. Meer koffie op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Het regent! Ik ga niet naar buiten, maar lees en rust op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat en groene eikenbladsla. Dan shiitake bakken, bosui erbij, restje bindsla, risottorijst, bouillon en na twintig minuten pruttelen krulandijvie. Voor De Vrouw bak ik rundfilet. De risotto gaat helemaal op; van de salade blijft iets over. Afwasje. Webstek. Krant op het balkon.
Muziek vandaag: Dream Box (Pat Metheny), 12 (Ryuichi Sakamoto), het eerste concert uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa), Amazônia (Jean-Michel Jarre)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment