bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-07-2023

B-log: 15 t/m 21 juli 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 06:12Vrijdag 21 juli:
Half zes op. Een uurtje later ben ik aan het werk. Ik heb nogal wat te doen en gedurende de dag werk ik alles wat ik gepland heb af. Tussendoor koffie (met De Vrouw) op het balkon, lunch en afwasje en daarna wandel ik een rondje buiten het centrum. Half vijf is het klaar. Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Ik leg plakken aubergine, courgette en tomaat in een ovenschaal en die gaat 25 minuten op 200C de oven in. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en radijs en bak ik voor De Vrouw runderschnitzel. We eten er goed van. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: If Ever I Lose My Faith In You (cd single 1) (Sting), If Ever I Lose My Faith In You (cd single 2) (Sting), Rond – Piano & Solos (Robert Jan Stips), Present To The Highest Pudding (Robert Jan Stips), het tweede en derde plaatje (het concert) uit de set Orchestral Favorites (40th Anniversary) (Frank Zappa), Shabaaz (Nusrat Fateh Ali Khan Qawwal & Party), het tweede plaatje uit de set Funky Nothingness (Frank Zappa), Rain Before Seven… (Penguin Cafe)Donderdag 20 juli:
Gisterenavond ontdekte ik dat ik nogal onder de muggenbeten zit. Het jeukt. Vanmorgen niet veel beter. De rest is prima. Op tijd weer op de werkplek en daar zeer veel te doen. Tussendoor spreek ik de psycholoog. We concluderen dat ik aan het eind van mijn behandeling ben; ik heb de boel weer op de rit en zit er goed bij. Over vier weken nog een ontmoeting en dan kijken we of vervolg nog nodig is. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Dan lang overleg en om kwart over vijf ben ik thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert het restant risotto en salade van gisteren. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Interview (Gentle Giant), het eerste plaatje uit de set Orchestral Favorites (40th Anniversary) (Frank Zappa), All This Time (cd single) (Sting), Rain Before Seven… (Penguin Cafe)Woensdag 19 juli:
Zes uur. Koffie. Webstek. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Ik wandel nog langs het kanaal naar een andere super. Dan lunch, afwasje en huishoudelijks. Vervolgens loop ik het centrum in voor nóg een super. Krant op het balkon. Uitrusten. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat en mango. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, snijbietstelen en risottorijst, doe daar bouillon bij en laat dat pruttelen. Ondertussen bak ik kippendijfiletblokjes voor De Vrouw. Uiteindelijk roer ik snijbietblad, krulandijvie, een restje eikenbladsla en parmesan door de risotto. We eten er fiks van, maar er blijft ook voldoende over voor morgen. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Goodbye Yellow Brick Road (Elton John), At First Light (Ralph Towner), Bring On The Night (Sting), Foreign Affairs (Tom Waits), The Soul Cages (Sting), het eerste plaatje uit Funky Nothingness (Frank Zappa)Dinsdag 18 juli:
Opnieuw een volle dag op de werkplek. Ik weet weer veel werk te verzetten. Tussendoor nog wat overleggen ook. Zoals gezegd: veel werkplezier is terug. Begin van de middag ben ik bij de bedrijfsmaatschappelijk werkende voor een tussenevaluatie van het traject dat ik in april ben begonnen. Ze ziet gelijk dat ik er anders bij zit. Succes. We bespreken het mogelijke vervolg en over vijf weken sluiten we met de vorige leidinggevende het traject af. Kwart voor vijf thuis. De Zoon is er om half zes en De Vrouw serveert tortellini in een mooi gevulde tomatensaus. Afwas. Dan fiets ik naar Peter-Jan en met z’n vieren rijden we naar Caroline. Die heeft een verhaal. Ze wil even pauze nemen vanwege privéomstandigheden en we besluiten elkaar over vijf weken weer te zien om verdere plannen te maken. Tien uur thuis. Even napraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geenMaandag 17 juli:
Het werkplezier is terug. Ik ben zeer op tijd op de werkplek en heb veel te doen en dat vele weet ik ook nog ruim op tijd allemaal af te hebben en sterker nog: ik houd zo veel tijd over dat ik nog veel extra’s kan doen dat ik eigenlijk pas voor vrijdag had gepland en aan het eind van de dag heb ik bijzonder veel afgerond. Tussen de middag wandel ik ook nog door bos en af en toe regen ook. Het werkplezier is terug en ik weet dat het te maken heeft met de juiste balans en werkdruk en dat ik me kan verbinden aan de goede mensen. Kwart over vijf thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert een groenteschotel van allerlei restanten van zaterdagavond die Ineke haar heeft gegeven. Ernaast een fiks restant van de salade van gisterenavond en we eten alles op. Natafelen. Afwas en afval. Webstek. Lezen op het balkon. Mooie dag.
Muziek vandaag: Commissioned Works Pt II – Six Drops Of Poison (Ring van Möbius), Exile (Geoffrey Oryema)Zondag 16 juli:
Even voor zeven loop ik mijn ronde hard door park en langs kanaal. Het lukt zeer goed, ondanks spierpijntje en fikse tegenwind op de terugweg. Thuis nog terug in bed. Koffie op het balkon. Restant krant. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Het is minder warm dan vorige dagen en er valt zelfs een licht druppeltje regen. Lezen op het balkon. Geen zondagmiddagluistersessie met Duitsche vrienden, want die zijn allemaal in Bad Doberan. Eind van de middag maak ik avondeten: de mooie salade van bladsla, bosui, kerstomaat, zongedroogde tomaat, linzen, rode ui, feta en avocado. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. Er zijn bosvruchtenwaterijsjes toe. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Manassas (Stephen Stills’ Manassas), Small Change (Tom Waits), Commissioned Works Pt II – Six Drops Of Poison (Ring van Möbius), Fire Fortellinger (Lars Fredrik Frøislie)Zaterdag 15 juli:
Kwart over zes weer wakker en op. Koffie. Begin van de ochtend wandel ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Koffie op het balkon. Dan nogmaals het centrum in voor andere super, de markt en Syrische winkel. Koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Ik wandel een rondje om het centrum. Deel van de krant op het balkon. Halverwege de middag gaan we naar Ineke op een verdieping hierboven. We drinken thee en ze heeft voor ons een uitgebreide maaltijd voorbereid. Alles zeer smakelijk, mooi gezelschap en een goede tijd. Half tien zijn we weer thuis. Even zitten en dan slapen.
Muziek vandaag: het (restant van het) derde en het vierde en vijfde plaatje uit de doos Zappa In New York (Deluxe Edition) (Frank Zappa), Fire Fortellinger (Lars Fredrik Frøislie)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment