bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-07-2023

B-log: 22 t/m 28 juli 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 06:00Vrijdag 28 juli:
Pas om half zeven wakker en op. Ik loop een ronde hard langs het kanaal. Het is aangenaam met een ragfijn motregentje. Lopen gaat niet heel soepel, maar het lukt. Lezen op het balkon. Koffie. Meer lezen op het balkon. Koffie met De Vrouw op het balkon. We lunchen. Afwasje en huishoudelijks. Ik wandel een rondje door de zon en haal het groentepakket op. Dan nog het centrum in naar een supermarkt voor een kleinigheid. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik bak ui, spitskool en aardappel en doe daar bouillon bij. Na een kwartier pruttelen pureren. Ondertussen heb ik kastanjechampignon gebakken en paprika gesneden. Voor De Vrouw bak ik blokjes kip. De champignon en paprika gaat in de soep. We eten er fiks van. Toe is er een fruitsalade van ananas, mango en blauwe bes. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Wall Street Voodoo (Roine Stolt), Sex Typ Thing (promo cd single) (Stone Temple Pilots), Storm (Stoomboot), The Fraternal Order Of It All – Greetings From Planet Love (Andrew Gold is The All), Wet Dream (Richard Wright), Storm Corrosion (Storm Corrosion)Donderdag 27 juli:
Door de regen naar de werkplek. Daar ben ik zeer op tijd. Ik doe er van alles, heb overleg, werk uit, wandel tussen de middag door veld en bos en flinterdunne regen, overleg nog meer en ga om kwart voor vier weg. Op de terugweg haal ik kaarten voor een concert op 7 december. Kwart over vijf thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert een rijstschotel met ui en groente en fruit en een salade ernaast vol komkommer, tomaat en blauwe bes. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Wet Dream (Richard Wright), Greetings From Planet Love (Andrew Gold is The Fraternal Of The All), History (Bokanté)Woensdag 26 juli:
Werkdag vandaag, in plaats van gisteren. Wel thuis. Vroeg loop ik een ronde hard langs mijn oude vertrouwde route en dat gaat verrassend soepel. Zeven uur ben ik aan het werk. Anderhalf uur later wandel ik naar de super. Koffie en verder werken. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. En verder. Later lunch met De Vrouw. Afwasje en huishoudelijks. En voorts. Half vijf is het werk voor vandaag gedaan. Krant op het balkon. Ik maak avondeten. Er blijft na schoonmaken niet zo veel over van de venkel, dus vul ik ‘m aan met kastanjechampignon, courgette en paprika. Het gaat de oven in. Ondertussen bak ik kippendijfilet voor De Vrouw. Ik zet alles samen met twee restanten salade van maandag en gisteren op tafel en we eten alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon. Zo gaat Perron Europa – Met de trein op reis uit.
Muziek vandaag: Rain Before Seven… (Penguin Cafe), Commissioned Works II – Six Drops Of Poison (Ring van Möbius), The Flower King (Roine Stolt), Hydrophonia (Roine Stolt), het tweede concert uit de set Halloween ’73 (Frank Zappa), The Turning Year (Roger Eno)Dinsdag 25 juli:
Iets na half zes op. Koffie. Ontbijt. Lezen op het balkon. We hebben een snelbus naar Deventer rond half tien. De treinen rijden nog niet vanaf en naar Apeldoorn, vandaar. Kwart voor elf heeft De Vrouw een gesprek met de bedrijfsarts. Die ziet de ernst van de zaak en ziekte en gaat procedures in gang zetten onder het motto ‘Nee hebben we; ja kunnen we krijgen’. De Vrouw blijft voorlopig bij huis. We nemen een bus naar het centrum van Deventer en drinken koffie op de Brink. Dan slenteren we nog wat door winkelstraatjes, alvorens we een kleine lunch nuttigen, eveneens op de Brink. Drie uur hebben we de snelbus terug en om half vier zijn we thuis. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een ferme salade van spitskool, mandarijn, mango en rozijn. Dan bak ik kastanjechampignon, ui en paprika en daar roer ik krulandijvie doorheen. Vervolgens een blik tomatenblokjes erbij en in laten pruttelen tot een dikke saus. De rodelinzencouscous is snel bereid en voor De Vrouw en De Zoon bak ik kippendijfilet. Die Zoon is er om zes uur en we eten bijna alles op. Afwas en afval. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Goodbye Yellow Brick Road (Elton John), Dream Box (Pat Metheny), Majurugente (Ghorwane), Moondawn (Klaus Schulze)Maandag 24 juli:
Mijn gebruikelijke bus rijdt niet, het alternatief van iets later ook niet. Dan maar een half uur later. Niet erg. Een half uur later ben ik op de werkplek. Daar is van alles en dat doe ik. Tussen de middag wandel ik door bos en kwart over vijf ben ik weer thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert een schotel van spitskool en paprika, met ernaast een salade van komkommer en kerstomaat. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Interview (Gentle Giant), de eerste show uit de set Halloween ’73 (Frank Zappa)Zondag 23 juli:
Kwart over zes wakker en op. Een uur later weer terug in bed. Pas na half tien zijn we op. Koffie op het balkon. Krant. Meer koffie op het balkon. Meer krant. Nog meer koffie op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Dan wandel ik een klein rondje langs het kanaal en door een fijn regentje. Restje krant op het balkon. Vervolgens is er de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Jack Bruce & Friends), die een goede festivalweek hebben beleefd. Ik maak avondeten. Niet heel moeilijk. Eerst aardappelen in de oven, dan later het restant ratatouilleschotel van eergisteren erbij in, het restant salade van eergisteren aanvullen met mango en ten slotte steak bavette bakken voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: 12 (Ryuichi Sakamoto), Fire Fortellinger (Lars Fredrik Frøislie), Blue Valentine (Tom Waits), het derde plaatje uit de set Funky Nothingness (Frank Zappa), Rain Before Seven… (Penguin Cafe)Zaterdag 22 juli:
Vroeg loop ik een ronde hard door park en langs kanaal. Het gaat zeer goed, zeker in ogenschouw genomen dat ik twee keer heb overgeslagen. Begin van de ochtend wandel ik naar slager en super. Koffie op het balkon. Dan naar de markt. Meer koffie op het balkon met De Vrouw. Lunch. Afwasje. We lopen naar het station. Omdat er geen treinen rijden van en naar ons station pakken we ene snelbus naar Amersfoort. Daar een trein naar Amsterdam-Zuid, vervolgens een metro en een bus en dan staan we in Amstelveen. We lopen nog een stukje en bevinden ons dan in een tot eet- en drinkgelegenheid omgebouwde kerk. Op tijd zijn we, dus drinken we thee. Vanaf vijf uur druppelen neven en nichten van mijn moeders kant binnen. Deze dagen zijn er maar liefst zes uit Canada over (vanwege de honderdste verjaardag van hun tante van hun vaders kant). Twee van hen heb ik heel vroeger gezien; de andere vier nog nooit. Het is een bijzondere ontmoeting. Er is al snel allerlei gesprek en uitwisseling. Iets voor zeven uur wandelen we gezamenlijk naar een Indonesisch restaurant in het centrum van Amstelveen voor een uitgebreide maaltijd. Het is iets voor tien als we afscheid nemen. Het was mooi om iets mee te krijgen van de overzeese familie. We kunnen met De Zus mee terug rijden naar huis en daar zijn we wat na elf uur.
Muziek vandaag: geen

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment