bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

28-07-2023

B-log: 29 juli t/m 4 augustus 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 19:22Vrijdag 4 augustus:
Half zes op. Een uur later ben ik aan het werk. Om half negen heb ik een klus waar ik zo’n beetje de gehele dag voor had gepland al af. Nou ja. Koffie op het balkon. En een boel verder. Genoeg te doen. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Later lunch. Afwasje. Ik wandel een klein rondje buiten het centrum. Halverwege regent het, maar het houdt ook weer op. Wat een avonturen toch. Je staat er niet bij stil. Thuis weer verder aan het werk. Half vijf is het klaar voor vandaag. Een half uur later ga ik avondeten maken. Niet heel moeilijk. Eerst een mooie salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Daarna warm ik de schotel van linzen en snijbonen van gisteren op en maak daar rodelinzencouscous naast. We eten de schotel helemaal op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: 12 (Ryuichi Sakamoto), Live At The BBC Vol. Two: In Concert (Strawbs), All I Ask Of You (cd single) (Barbra Streisand), de eerste drie plaatjes uit de box Just For The Record… (Barbra Streisand), Wet Dream (Richard Wright), Video Anthology Vol. 1 – 2000’s (Bill Bruford’s Earthworks), Music At Matt Malloy’s (Matt Malloy), een boel extra audiomateriaal dat mee kwam op de bluray van Seasons End (Deluxe Edition) (Marillion), Rain Before Seven… (Penguin Cafe)Donderdag 3 augustus:
Van alles te doen op de werkplek, waaronder een andere laptob halen. Dat haalt mij uit mijn ritme. Alles opnieuw naar eigen voorkeur instellen kost veel tijd; bovendien is er een leuke collega met wie het fijn van alles uitwisselen is. Tussen de middag wandel ik een heel klein rondje. In de middag weet ik dan geplande werkzaamheden uit te voeren en om drie uur ben ik op schema. Dan neem ik samen met een collega afscheid van een andere collega, met wie we afgelopen paar jaar heel prettig hebben samengewerkt en met wie ik bijzonder aangename coachingsgesprekken heb gevoerd. Het taartje en uurtje loopt wat uit, waardoor ik later een bus heb en op het station valt een bus uit en uiteindelijk ben ik pas kwart voor zeven thuis. De Vrouw serveert een schotel van snijboon en linzen, met ernaast de restanten venkel en salade van gisteren. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: 5 (Tony Banks), het vijfde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa)Woensdag 2 augustus:
Zes uur wakker en op. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Veel regen op de terugweg. Koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Over zes weken speelt de groep een voorstelling in schouwburg Orpheus en dus moet er stevig geoefend. Dat lukt. Kwart over twaalf weer thuis. Koffie met De Vrouw. Later lunch. Afwas en ander huishoudelijks. Ik help De Vrouw met een belangrijke online aanvraag. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Ik leg eryngii en venkel in een braadslede en die gaat twintig minuten de oven in (200C). Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. We eten er goed van. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Deus Arrakis (Klaus Schulze), Live At The BBC Vol. One: In Session (Strawbs), Swordfishtrombones (Tom Waits), het vierde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa)Dinsdag 1 augustus:
Redelijk geslapen. Goede dag op de werkplek. Veel te doen en veel doen. Begin van de middag telefoon van de neuroloog. De MRI is helemaal normaal en hij constateert geen enkele aanleiding voor een neurologische oorzaak van onstabiliteit. Dat betekent wel dat er nog geen oorzaak voor mijn klachten is gevonden. Hij vermoedt een verband met de burnout van bijna tien jaar geleden. O. Enigszins opgelucht wandel ik door bos en veld. Ook in de middag veel te doen en veel doen. Kwart over vijf thuis. De Zoon is er om kwart voor zes. De Vrouw serveert bamisoep. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Gongoma Times (Fatala), het derde plaatje uit de set The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), From The Witchwood (Strawbs)Maandag 31 juli:
Gefeliciteerd Zus, met de verjaardag. Goed geslapen; het duurt even voor ik goed wakker ben. Vandaag een volle dag op de werkplek. Ik krijg veel gedaan. Tussen de middag wandel ik door bos en fijn regentje. Lopen gaat uitstekend; iets in de middag slaat vermoeidheid toe en wordt het wankel. Alle geplande werkzaamheden (en meer) af. Kwart over vijf thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert een schotel van kastanjechampignon, ui en spitskool met ernaast een salade van komkommer, koolrabi en tomaat. Toe is er het restant fruitsalade van mango, ananas en blauwe bes. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: History (Bokanté), het tweede plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa)Zondag 30 juli:
Ik ben wakker om half zes en ga een ronde hardlopen. De route loopt door park en langs kanaal. Het gaat redelijk soepel. Thuis nog terug in bed. Dan staan we op, drinken koffie op het balkon en om elf uur haalt De Zoon ons op. We rijden naar een groot warenhuis even voorbij Amersfoort. De Zoon is op zoek naar pannen en wij neuzen rond voor handige dingen. Na een rondje kijken lunchen we en dan doen we inkopen. Vier uur thuis. Uitpakken en opruimen. Ik maak avondeten. Eerst aardappelen in de oven, dan het restant bietenrisotto van gisterenavond ook erbij in. Vervolgens bak ik de nasi-achtige schotel van donderdag op en voor De Vrouw maak ik kalfschnitzel. Ten slotte zet ik het restant salade van gisteren op tafel en we eten alles op. Nagerecht is er ook: de fruitsalade van ananas, mango en blauwe bes. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: One From The Heart (Tom Waits), het eerste plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), Wet Dream (Richard Wright)Zaterdag 29 juli:
Half zeven wakker en op. Koffie. Begin van de ochtend naar de super. Koffie op het balkon. We wandelen samen het centrum in en bezoeken een super, de markt en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Dan wandel ik een ronde langs kanaal en door parken. Vervolgens lopen De Vrouw en ik naar een ijswinkel iets verderop. En weer terug. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat. Vervolgens warm ik de soep van gisteren op en die eten we op. Dan maak ik bietenrisotto en voor De Vrouw bak ik daar runderschnitzel bij. We eten er ferm van. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Silhouettes (Klaus Schulze), Dragonfly (Strawbs), het vierde plaatje (de repetities) uit de doos Halloween ’73 (Frank Zappa), Just A Collection Of Antiques And Curios (Strawbs)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment