bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

04-08-2023

B-log: 5 t/m 11 augustus 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 18:57Vrijdag 11 augustus:
Niet goed geslapen. Nogal wat tegenslag met reizen vanmorgen. De gebruikelijke bus van tien over zes rijst niet en die van een half uur later is later en daardoor ben ik een uur later op de werkplek. Een ingelast gesprek is intens en lang en vraagt veel energie van me. Erna weet ik nog een en ander goed af te werken en ik ga eerder dan normaal weer naar huis. Drie uur ben ik daar. Buiten is het warm en zonnig en zomers. De Vrouw is de deur uit. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten voor mijzelf. Ik kook tagliatelle, vervolgens bak ik het restant van de groenteschotel van gisteren op en daar roer ik de pasta en knoflookkruidenkaas doorheen. Ik eet het op. Het leven zit soms vol verrassingen. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon. De Vrouw is er rond achten. Bijpraten. Verder lezen.
Muziek vandaag: Other Doors (Soft Machine), de twee cd’s uit de set Ziggy Stardust And The Spiders From Mars: The Motion Picture (David Bowie), Wet Dream (Richard Wright), Rain Before Seven… (Penguin Cafe)Donderdag 10 augustus:
Stik. Nu Robbie Robertson weer. Op de werkplek is vandaag van alles te doen, maar dan zonder al te veel werkdruk. In alle rust weet ik veel werk te verzetten. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van diverse groenten (ui, spitskool, paprika, courgette) en ei met ernaast een salade van koolrabi, komkommer en kerstomaat. Zeer smakelijk. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: One Of A Kind (Bruford), het derde plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa)Woensdag 9 augustus:
Half zes. Op en zo. Ik loop een ronde hard, langs Grift en kanaal. Het is grijs, mistig, niet koud, aangenaam wel. Lopen gaat oké. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Erna naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. De groep werkt hard en veel van de scènes uit de tweede voorstelling zitten er al snel weer goed in. Dat komt helemaal voor elkaar, voor de besloten voorstelling op 17 september. Kwart over twaalf thuis. Koffie. Niet veel later is De Vrouw er ook weer. Lunch. Afwasje en huishoudelijks. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Kikkererwtenpasta met een saus van ui, prei, courgette en knoflookkruidenkaas. Voor De Vrouw heb ik blokjes kipfilet gebakken. Ernaast komt een mix van restanten sla van gisteren en eergisteren. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Franks Wild Years (Tom Waits), Pudding En Gisteren (Supersister)Dinsdag 8 augustus:
Op het werk van alles. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag ook weer van alles. Kwart over vijf thuis. De Zoon is er voor avondeten. De Vrouw serveert een soort nasischotel. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: A Week Or Two In The Real World (allerlei), To The Highest Bidder (Supersister), Wet Dream (Richard Wright)Maandag 7 augustus:
Het regent plens als ik opsta. Drie kwartier later is het droog en ga ik een ronde hardlopen. Dat gaat soepel. Op tweederde begint het weer te regenen, maar het doet niets af aan het gevoel van geluk. Zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Dan stappen we op de fiets en rijden naar het kantoor van het werk van De Vrouw. Met de leidinggevende bespreken we de plannen voor de komende tijd en zoals het ernaar uitziet werkt de werkgever mooi mee aan het traject dat De Vrouw voor ogen heeft. Iets voor elf zijn we weer thuis. Koffie op de galerij in de zon. Ik werk verder. We lunchen wat laat. Afwasje. Ik wandel een klein rondje buiten het centrum. En nog verder werken. Half vijf is het klaar. Avondeten maken. Ik leg paprika en parten spitskool met tomatensaus in een braadslede en dat gaat de oven in. Ondertussen maak ik een variant op de chioggiabietencarpaccio: dit keer met komkommer, druif, rode en blauwe bes en een dressing van mayonaise, honing en citroensap. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles zo’n beetje op; alleen van de chioggiabiet blijft wat over. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Fraternal Order Of The All – Greetings From Planet Love (The All), Space Is The Place (Sun Ra), Marshall Allen Presents Sun Ra And His Arkestra – In The Orbit Of Ra (Sun Ra And His Arkestra), Feels Good To Me (Bruford), Present From Nancy (Supersister), het tweede plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa)Zondag 6 augustus:
Kwart voor zes even wakker en op. Dan terug in bed. Pas om negen uur op. Koffie op het balkon. Restje krant. Meer koffie op het balkon. Ik kook een chioggiabiet. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Stofzuigen. Ik wandel een rondje langs het kanaal en ben net voor de regen storm binnen. Dan is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Black Mountain). Erna is het tijd om avondeten te maken. Ik leg aardappel in de oven (25 minuten). Ondertussen monteer ik een chioggiabietencarpaccio. Vervolgens leg ik kastanjechampignons bij de aardappel in de oven (nog eens 25 minuten). De chioggiabietencarpaccio maak ik af met bosui, radijs, feta, geroosterde noten en een dressing van citroensap, honing en olie. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: 12 (Ryuichi Sakamoto), L’Amour (Stuurbaard Bakkebaard), Rain Dogs (Tom Waits), het eerste plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa)Zaterdag 5 augustus:
Ben ik om half zes op? Ik geloof het wel. Mijn ronde hardlopen gaat – zeker als je in ogenschouw neemt dat ik twee keer heb overgeslagen – zeer soepel. Begin van de ochtend loop ik naar de super. Koffie op het balkon. Dan het centrum in voor de krant, een andere super en de markt. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Ik maak een lunchgerecht. Er is flammkuchendeeg en dat beleg ik met tomatensaus, rode ui, paprika, prei, kaas en vervolgens is er een salamideel en een derde met aubergine en feta. De Zoon is er om half een en dan gaat het gerecht een kwartiertje in de oven. We eten het helemaal op en er is nog behoefte aan crackers, kaas en dergelijke. Afwasje en huishoudelijks. Dan kijk ik met De Zoon welk fornuis en koelvriescombinatie hij gaat bestellen bij een elektronicazaak. Morgen beslist hij wanneer hij de apparatuur laat komen. De komende week zou mooi zijn, want hij is dan vrij van werk. Ik wandel een rondje door park en regen. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst bak ik garam masala en knoflook, vervolgens ui, prei, paprika en aubergine. Daar gaat sojasaus en agavesiroop doorheen en dat pruttelt langzaam gaar. Ondertussen heb ik volkorenrijst gekookt en voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. Ik zet de salade van gisteren ernaast. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: het vierde plaatje uit de doos Just For The Record… (Barbra Streisand), Dekadenz (Studio Dan), het zesde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), Dreams & Absurdities (Dave Sturt)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment