bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

12-08-2023

B-log: 12 t/m 18 augustus 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 06:28Vrijdag 18 augustus:
Goed geslapen. Toch om half zes wakker en op. Koffie. Allerlei. Begin van de ochtend wandel ik naar de slager en een super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik doe veel voorbereidingen voor het eten van morgenavond (jaja). Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Lunch. Afwasje. Twee uur fiets ik samen met De Zoon naar een witgoedzaak in een andere wijk. De Zoon bestelt een inductiefornuis. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook venkel en die leg ik vervolgens in een braadslede. Ook vul ik portabello’s met bosui en (geiten)kaas en dat gaat de oven in. Een restant salade van gisteren vul ik aan met radijs en voor De Vrouw bak ik een steak bavette. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Sinking Of The Titanic (Gavin Bryars), BTTB (Ryuichi Sakamoto), Country Airs (Rick Wakeman), Retsis Repus (Supersister Project 2019), La Candela Viva (Totó La Momposina y Sus Tambores), de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de doos Halloween ’81 (Frank Zappa)Donderdag 17 augustus:
Zeer op tijd op de werkplek. Opnieuw veel af te handelen. Halverwege de ochtend spreek ik de psycholoog, met wie ik constateer dat het goed gaat en dat ik na de vakantie nog een sessie nodig heb om te bekijken of het zo goed blijft gaan en of ik nog ondersteuning nodig heb. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag handel ik opnieuw veel af. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van rijst en een saus van ui, paprika en spekboon. Ernaast een salade van komkommer, koolrabi, tomaat en abrikoos. Zeer smakelijk. Afwas. Ik bel Onze Vader en spreek af dat ik zaterdagmiddag naar hem toe ga. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Gradually Going Tornado (Bruford), Anyway, Still (Exit North)Woensdag 16 augustus:
Kwart over zes. Lezen op het balkon. Dan wandel ik naar de super. Het is al zeer aangenaam weer. Thuis koffie en dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Het is een intensieve bijeenkomst. Veel gaat al heel goed; andere scènes moeten we blijven repeteren om het er weer goed in te krijgen. Kwart over twaaf thuis. Koffie met De Vrouw op het balkon. Dan lunch. Afwasje en huishoudelijks. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal. Lezen op het balkon. De Vrouw gaat de deur uit. Ik maak eten voor mijzelve. Eerst tagliatelle koken en dan het restant van de schotel van gisterenavond erbij in. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Rams (Brian Eno), Rain Before Seven… (Penguin Cafe), The Early Years (Tom Waits), Supersisterious (Supersister)Dinsdag 15 augustus:
Redelijk geslapen. Opnieuw een warme dag. Weer op tijd naar de werkplek. Daar veel van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag ook veel van alles. Veel afgerond voor de vakantie al. Half zes thuis. De Zoon is er niet veel later ook. De Vrouw serveert een schotel van aardappel, ui, snijbiet en knoflookkaassaus. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Truth (Ny Marina) (The Justin Vali Trio), At First Light (Ralph Towner)Maandag 14 augustus:
Zowaar. Ook vandaag een mooie dag. Bij de bushalte een diepe angstaanval. Snel voorbij, dat wel. Op de werkplek van alles, inclusief een energieslurpend overleg. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag valt een overleg uit en dat geeft ruimte om mooi op orde te komen. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een soort stoemp van aardappel, spekboon en bosui. Ernaast staat het grote restant van de bruinebonensalade van gisteren. De stoemp komt op en de salade is nog voldoende voor morgen. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon. Vermoeid, onvast, bij vlagen angstig. Niet erg.
Muziek vandaag: Other Doors (Soft Machine), Memories Are New (M.A.N.) (Supersister)Zondag 13 augustus:
Redelijk geslapen. Zes uur wakker en op. Mijn ronde hardlopen gaat langs kanaal en best fijn. Thuis nog terug in bed. Koffie op het balkon. Lezen ook. Meer koffie op het balkon. Meer lezen ook. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Dan wandel ik een klein rondje langs het kanaal. Lezen op het balkon. Vervolgens is het tijd voor de gebruikelijke zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Kraftwerk). Erna maak ik avondeten. Eerst leg ik aardappel in de oven. Ondertussen maak ik een megasalade van rode ui, bruine boon, bindsla en tomaat. Voor De Vrouw bak ik een rundersteak. Afwas en afval. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Spiral Staircase (Sweet Okay Supersister), Big Time (Tom Waits), Dream Box (Pat Metheny)Zaterdag 12 augustus:
Goed geslapen en pas om half zeven wakker en op. Koffie. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Het is warm, benauwd en het gaat regenen. Koffie op het balkon. Ik loop nogmaals het centrum in voor een super, de markt en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Inmiddels is het droog en zonnig. Ik wandel een rondje door park. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Bietenrisotto met ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer, tomaat en rode bes. Voor De Vrouw bak ik rundersteak. Zeer smakelijk en we eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Brian Eno & Roger Eno), Iskander (Supersister), het vierde plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa), Other Doors (Soft Machine)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment