bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-08-2023

B-log: 19 t/m 25 augustus 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 19:03Vrijdag 25 augustus:
Kwart voor zes op. Ik ga een ronde hardlopen door park en langs kanaal. Lopen gaat wat moeizaam; het is warm en benauwd buiten. Thuis nog terug in bed. Negen uur staan we op. Koffie. Lezen op het balkon. Het regent plens. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Dan lopen we naar een eetgelegenheid en daar laten we ons bedienen van een vakantielunch. Krant op het balkon. Even een laptob open voor een klusje voor Wirwar: een online ontmoeting met twee dames die de theatergroep mogelijk willen boeken voor een voorstelling. Half vijf is het écht vakantie. Ik maak avondeten. Aardappel en ui koken en stampen, een krop eikenbladsla erdoor. Een salade van bosui, radijs, komkommer en tomaat. Een vispakketje voor De Vrouw uit de oven. We eten – op de salade na – alles op. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Trísan (Trísan), Other Doors (Soft Machine), het vijfde en zesde plaatje (het derde concert) uit de doos Halloween ’81 (Frank Zappa)Donderdag 24 augustus:
Slapen gaat heel redelijk. Op de werkplek lukt alles zó voorspoedig, dat alles wat ik voor vandaag gepland had, halverwege de ochtend al af is. Tussen de middag wandel ik door bos. In die middag een evaluatie van mijn traject van het afgelopen jaar met bedrijfsmaatschappelijk werkende en toenmalige leidinggevende. Samenvatting: goed bezig, bijna klaar en nu gaan zorgen dat het zo blijft. O. Kwart over drie sluit ik alles af en om vijf uur ben ik thuis. Vakantie. Bijpraten met De Vrouw en krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Eerst maak ik een salade van bosui, radijs, komkommer, braam en noot. Dan leg ik aardappel in een braadslede en dat gaat vijfentwintig minuten de oven in. Vervolgens leg ik er kastanjechampignon, courgette, paprika en kerstomaat bij en dat gaat nog eens vijfentwintig minuten de oven in. Ten slotte bak ik runderschnitzel voor De Vrouw. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Go Between (The New Percussion Group Of Amsterdam featuring Bill Bruford), Double Cream (DeWolff & Dawn Brothers)Woensdag 23 augustus:
Pas om zes uur wakker en op. Ik loop een ronde hard langs de oude vertrouwde route en die gaat nog supersoepel ook. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. De Vrouw is vandaag de deur uit. Koffie op het balkon. Dan op tijd naar de repetitie van Wirwar, voor mij de laatste vóór de voorstelling op 13 september. Half een thuis. Koffie en lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Ik doe allerlei voor Wirwar en De verjaardag van Anja. Krant op het balkon. Dan avondeten maken. Pasta koken, kastanjechampignons, bosui en restje bindsla bakken, pesto en pasta erdoorheen en klaar. Afwasje. Half zeven de deur uit naar Peter-Jan voor een bijeenkomst/repetitie. Daar spreken we gevijven over de situatie en we spreken af dat we eind oktober de draad weer wekelijks oppakken. Mooi. Even vakantie nog, dus. Tegen tien uur thuis. Heel kort bijpraten met De Vrouw en dan slapen.
Muziek vandaag: de twee plaatjes uit Ziggy Stardust And The Spiders From Mars – The Motion Picture (David Bowie), The Early Years Vol. 2 (Tom Waits), The Lockdown Sessions (Roger Waters), Fire Fortellinger (Lars Fredrik Frøislie)Dinsdag 22 augustus:
Wederom redelijk geslapen, zeer op tijd op de werkplek en daar van alles. Zowaar: tussen de middag heb ik gelegenheid om te wandelen door veld en bos. Half zes thuis. De Zoon is er een half uur later ook. Afwas. Half acht ben ik in het café van Gigant voor een overleg over De verjaardag van Anja. We maken het programma voor 17 september definitief en hebben zomaar ook het programma voor 26 november grotendeels klaar. Helaas is Aad er vanavond niet, maar toch een goede bijeenkomst. Half tien thuis. Even zitten en dan slapen.
Muziek vandaag: geenMaandag 21 augustus:
Redelijk geslapen. Zeer op tijd op de werkplek. Daar van alles. Geen gelegenheid om tussen de middag te wandelen. Half zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van kastanjechampignon, witte bonen en tomaat met ernaast een salade. Zeer smakelijk. Natafelen. Afwas en afval. Webstek. Lezen op het balkon. Vermoeid.
Muziek vandaag: Master Strokes 1978-1985 (Bill Bruford), Les Tambourinaires De Burundi (The Drummers Of Burundi)Zondag 20 augustus:
Half zeven wakker en op. Een uur later weer terug in bed. Koffie en krant op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Nog meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Erna lopen De Vrouw en ik naar een ijssalon iets verderop in het centrum. Net op tijd thuis voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (The Claypool Lennon Delirium). Ik maak avondeten. Niet ingewikkeld: eerst aardappel in een braadslede in de oven. Na vijfentwintig minuten kastanjechampignon en paprika erbij, ook vijfentwintig minuten. Er is nog een restant salade van gisterenavond. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Live In Scheveningen 1972 (Supersister), Sea Airs (Rick Wakeman), Bone Machine (Tom Waits), het derde en vierde plaatje (het tweede concert) uit de doos Halloween ’81 (Frank Zappa)Zaterdag 19 augustus:
Half zes op. Ik loop een ronde hard door park en kanaal. Dat gaat niet onaardig na twee keer overslaan. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Buiten is het warm en benauwd. Ik loop nog een keer het centrum in en bezoek super, markt en Syrische winkel. Meer koffie op het balkon. De Zoon is er om twaalf uur voor lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Dan fiets ik naar Onze Vader. Het gaat goed met hem. We vertellen allebei over allerlei. Half vijf ben ik weer thuis. Ineke komt vanavond eten. We serveren bietencarpaccio met geitenkaas en honingmosterddressing, Turkse (runder)stoof en yoghurt met druivensiroop en geroosterde hazelnoten. Daar doen we lang over. Ondertussen praten we bij en is het gezellig. Tussendoor heb ik al veel opgeruimd en om tien uur is er nauwelijks nog werk. Een half uur later naar bed.
Muziek vandaag: geen

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment