bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-09-2023

B-log: 16 t/m 22 september 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 06:32Vrijdag 22 september:
Ik wil ‘november’ intypen in plaats van ‘september’. Dat u het even weet. Redelijk geslapen, vanmorgen alles soepel en in alle vroegte ben ik op de werkplek. Tralala. Dat komt helemaal goed met de planning, mits er geen onverwachte en urgente zaken komen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag meer fraais en om kwart voor vijf ben ik thuis. Ik maak avondeten. Een goede bietenrisotto met een salade van bosui, kerstomaat, rode druif en blauwe bes. We eten alles op. Natafelen. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkn.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje uit de box 200 Motels (50th Anniversary Edition) (Frank Zappa)Donderdag 21 september:
En voorts weer. Komende werkdagen ligt er veel en ik maak me zorgen hoe ik het allemaal op korte termijn red, maar als ik vanmorgen op de werkplek aan de slag ga, merk ik dat ik in korte tijd al heel veel af krijg en dat maakt de planning voor de komende dagen weer rustiger. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag krijg ik ook veel voor elkaar en om kwart over vijf ben ik thuis. Ik maak het avondeten, dat wil zeggen: ik warm het restant rodelinzencouscous met de Marokkaanse groentestoof op en zet het restant salade ernaast. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de box 200 Motels (50th Anniversary Edition) (Frank Zappa)Woensdag 20 september:
Kwart over zes op. Koffie. Rondje super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. We bespreken urgente komende zaken, zien de foto’s die Henk vorige week van de voorstelling heeft gemaakt en praten uitgebreid na. Twaalf uur ben ik weer thuis. Koffie met De Vrouw op het balkon. Lunch. Afwasje en huishoudelijks. We lopen naar een meubelzaak wat verderop en kiezen nieuwe eetkamerstoelen en eetkamertafel. We kopen of bestellen nog niet, maar krijgen stalen mee naar huis om te kijken. Wordt zaterdagmiddag vervolgd. Op de terugweg eten we ijs en koop ik Het huwelijk van Jan en Sofie (Herman Brusselmans). Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, radijs, komkommer en blauwe bes. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, courgette, paprika, bataat, snijbiet en tomaat. Erbij maak ik rodelinzencouscous. Voor De Vrouw bak ik blokjes kippendijfilet. We eten er goed van en toch blijft er voldoende over voor morgen. Afwas. Nog een krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: 16 (Einar Solberg), het tweede plaatje uit de set Broadsword And The Beast (Monster Edition) (Jethro Tull), de eerste twee plaatjes uit de box 200 Motels (50th Anniversary Edition) (Frank Zappa)Dinsdag 19 september: drieëndertig jaar getrouwd
Redelijk goed geslapen en weer vroeg op de werkplek. Veel te doen en te overleggen vandaag. Tussen de middag wandel ik kort door bos. Eind van de middag een laat overleg en na afloop blijkt de bus niet te rijden. Het betekent dat ik om kwart over zes thuis ben. De Zoon en De Vrouw zijn net klaar met eten. Ik eet de hap (kikkererwtenpasta met tomaten-groentesaus) en die smaakt. De Vrouw heeft een chocoladecadeautje en we nemen er eentje als nagerecht. Afwasje. De Vrouw gaat de deur uit. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van de set Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live In Brighton (Steve Hackett), Look At You Now (The Flower Kings)Maandag 18 september:
En ja, de wekker wekt me vóór vijf uur. Twee uur later ben ik op de werkplek. Ik lees me in en werk mail weg. Tussen de middag wandel ik door bos. Eind van de middag nog een overleg en om kwart voor vier vertrek ik weer. In het centrum van Arnhem bezoek ik kort de plaatselijke platenwinkel en haal ik mijn bestellingen op. Kwart over vijf ben ik thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert een stoempje van aardappel, champignon en rode biet met ernaast een salade van ui, komkommer, tomaat en mandarijn. Smakelijk! We tafelen na. Afwasje. Lezen op het balkon. Het is vroeg donker. Webstek. Meer lezen op het balkon.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de set Broadsword And The Beast (Monster Edition) (Jethro Tull), Passado En Claro (Anders Jormin), het eerste plaatje van de set Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live In Brighton (Steve Hackett)Zondag 17 september: De verjaardag van Anja
Het regent stort als ik om zes uur opsta. Een uur later loop ik mijn ronde hard en regent het nog altijd stort. Niet erg. Lopen gaat uitstekend. Thuis nog terug in bed. Na negenen staan we op. Koffie op het balkon. Ik bereid me nog wat voor op De verjaardag van Anja van vanmiddag. Meer koffie op het balkon. De zoon is er om elf uur voor brunch. Afwasje en stofzuigen. Dan stap ik op de fiets en rijd naar Gigant. We hebben de zaal snel ingericht. Licht is problematischer, een kaartjesscanner ook, maar uiteindelijk komt het allemaal goed. Wat volgt is wederom een bijzondere, verrassende en geheel anders dan de andere voorstelling. Henk van ’t Veen leest zijn bizarre verhalen, Bernard Brogue speelt mooie folkliedjes en aan het eind komt theatergroep Buiten Alle Perken een paar scènes spelen. Tussendoor lezen we zelf verhalen en gedichten en Aad presteert het om een sprookje voor te lezen à la Sesamstraat. De zaal zit aardig vol en de reacties na afloop zijn weer heel goed. Alles is snel opgeruimd en we praten na in de foyer. Ik fiets naar huis, ruim de spullen op en ga dan terug naar Gigant. Met Ineke en De Vrouw gaat het naar een Afghaans restaurant. Daar doen we ons te goed aan een mooie maaltijd. Om tien uur zijn we weer thuis en ga ik slapen.
Muziek vandaag: geenZaterdag 16 september:
Half zeven op. Koffie. Begin van de ochtend wandel ik naar de slager en super. Koffie op het balkon. Dan nog een keer het centrum in voor een bezoek aan de markt en de Syrische winkel. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. We wandelen het centrum in en bezoeken een soort braderie in een winkelstraat. IJs bij een favoriete winkel. Vier uur zijn we weer terug. Een uur later maak ik avondeten. Ik bak champignons en doe die bij de courgettesoep in de pan. Voor De Vrouw bak ik nog wat blokjes kippendijfilet. We eten nogmaals fiks van de soep. Er blijft nog een kleine portie over en die vries ik in. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Zappa ’88: The Last U.S. Show (Frank Zappa), Mule Variations (Tom Waits)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment