bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-09-2023

B-log: 23 t/m 29 september 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 19:53



Vrijdag 29 september:
Half zes op. Koffie. Kwart voor zeven ben ik aan het werk. Er ligt een grote klus en daarmee ga ik in alle rust aan de slag. Een concentratieklus waar ik zo’n beetje de gehele dag voor had vrijgehouden heb ik om half tien klaar. O. Dan heb ik alle tijd om nog wat andere opdrachten en taken uit te voeren. Koffie en nog meer koffie. De Vrouw is vanmorgen even de deur uit maar is na twaalf uur terug. We lunchen. Afwasje. Ik wandel een klein rondje buiten het centrum en werk dan nog even verder. Na drie uur is Aad er en we overleggen online met een organisatie die een voorstelling van Wirwar wil boeken. Het ziet ernaar uit dat we de theatervoorstelling Ik pas! nog een keer gaan spelen eind van het jaar of begin volgend jaar, dus dat is mooi. We praten nog wat na en om half vijf kan ik mijn werkzaamheden voor deze week afronden. Niet veel later maak ik avondeten. Eerst bloemkool en venkel blancheren. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, bleekselderij, komkommer en kerstomaat. De bloemkool en venkel leg ik in een braadslede samen met oesterzwam, rode ui en courgette. Dit gaat vijfentwintig minuten de oven in. Ik bak een runderschnitzel voor De Vrouw. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Krant op het balkon. Ik bel Onze Vader. Het gaat heel goed met hem; hij heeft inmiddels een rollator en merkt dat hij weer beter loopt. We spreken af dat ik hem in de loop van komende week nogmaals bel om af te spreken wanneer ik volgend weekend bij ham aan kom. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: How Long This Time? Live 1970 (The Keith Tippett Group), het zevende plaatje (het vijfde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), het vierde en vijfde plaatje uit de set Broadsword And The Beast (Monster Edition) (Jethro Tull), het achtste plaatje (het zesde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), The Harmony Codex (Steven Wilson), How Long This Time? Live 1970 (The Keith Tippett Group), Real Gone (Tom Waits),



Donderdag 28 september:
De stressvolle dag op de werkplek blijkt minder stressvol dan verwacht. Vroeg in de ochtend heb ik al veel afgewerkt en voorbereid, zodat de rest van de dag rustiger gaat. Ik spreek de psycholoog en het gaat dusdanig goed, dat we de voorlopig laatste sessie houden over zeven weken. Tussen de middag wandel ik door bos. Dan nog een overleg met mijn leidinggevende en directeur om het traject af te ronden, maar helemaal klaar is het nog niet, want over een maand ga ik nog in gesprek met de bedrijfsmaatschappelijk werkende, eind november met de psycholoog en dan begin januari nog éénmaal met de leidinggevende en directeur, ervan uitgaand dat ik dan alles goed op de rit heb. Ik rond nog wat werkzaamheden af – toch weer veel meer weggewerkt dan gepland – en even na half vier is het klaar. Op de terugweg stap ik uit in het centrum van Arnhem en haal mijn bestellingen op in de plaatselijke platenwinkel. Kwart over vijf thuis. De Vrouw heeft een smakelijke ovenschotel van aardappel, bloemkool, sperzieboon, kerrie en kaas. Ernaast het restant salade van gisteren. We eten alles op. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Harmony Codex (Steven Wilson), het vijfde en zesde plaatje (het vierde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa)



Woensdag 27 september:
Kwart over zes wakker en op. Koffie en allerlei. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Er zijn nieuwe spelers, die het afgelopen jaar in een instroomgroep hebben geoefend en geproefd. Vanaf nu zijn ze erbij op woensdag. Half een thuis. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Dan lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door park en doe nog een paar boodschappen. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook ui en aardappel. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, bleekselderij, komkommer en kerstomaat. Ook was ik andijvie. Als de aardappels gaar zijn, stamp ik daar de andijvie doorheen en roer ik er nog knoflookkruidenkaas op. Voor De Vrouw bak ik een steak bavette. We eten er goed van en alleen van de salade blijft iets over. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen, maar niet op het balkon.
Muziek vandaag: Passado En Claro (Anders Jormin), Blood Money (Tom Waits), het derde en vierde plaatje (het derde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), Every Step A Dance, Every Word A Song (Bill Bruford & Michiel Borstlap)



Dinsdag 26 september: met Kunst-Zinnig-Brein naar het Nursing Congres over NAH
Ook vanmorgen vroeg een uurtje aan het werk. Dan pak ik iets voor half acht een bus. Een dik uur later ben ik in een congrescentrum in Ede. Daar vindt het Nursing Congres over NAH plaats. Ik ben vroeg, organiseer een goede plek en al snel zijn Ank, Bob, Marianne en Ellert-Jan er ook. We richten de mini-expositie in, maken de opening van het congres mee en praten vervolgens uitgebreid bij. We zijn nog bij de bijdrage van ervaringsdeskundige Margôt Ros. In de pauzes is er – ondanks een minder grote groep bezoekers – veel belangstelling. Kwart over drie is het voor ons klaar. We ruimen alles weer op en de organisatie komt ons vertellen dat ze het echt zeer waardevol vindt dat Kunst-Zinnig-Brein aanwezig is op het congres. Ank en ik gaan de komende tijd nadenken en overleggen of we het blijven doen. Vijf uur thuis. De Vrouw is de deur uit. Even uitrusten. Dan maak ik avondeten. Eerst kook ik spaghetti. Dan bak ik oesterzwam, bosui, courgette en daar roer ik een klein restje groente van gisteren doorheen. Nog wat pesto erbij en kaas erover en klaar. Afwasje. Lezen op het balkon. Webstek. Verder lezen, maar niet op het balkon.
Muziek vandaag: The Drop (Brian Eno), Way Down Below Buffalo Hell (Jam Nation), de eerste twee plaatjes (de eerste twee concerten) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa)



Maandag 25 september:
Op de ‘normale’ tijd op. Eerst een uurtje aan het werk thuis, dan pak ik een bus even na half acht. Leuke aansluiting en kwart voor negen ben ik in een locatie van organisatie alwaar we een teamdag houden. Allemaal fijn. Eind van de middag verplaatsen we ons naar een andere locatie, eentje van Natuurmonumenten, en daar leidt een collega een wandeling over de hei en door het bos. Na afloop nog iets drinken met elkaar. Ik kan met een (andere) collega terug rijden naar Apeldoorn en om zes uur ben ik thuis. De Vrouw serveert bloemkool met aardappel en doperwt en ernaast een salade van ui, komkommer, tomaat en blauwe bes. We eten er fiks van. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen. (Niet meer op het balkon. Het is te donker en te fris.)
Muziek vandaag: Reflection (Brian Eno), Small Craft On A Milk Sea (Brian Eno with Jon Hopkins & Leo Abrahams), B.L.U.E. Nights – Live (Bruford Levin Upper Extremities), 16 (Einar Solberg)



Zondag 24 september:
Pas om kwart voor zeven wakker. Ik loop opnieuw een ronde hard, dit keer door park en langs kanaal. Ook deze ronde gaat soepel. Thuis nog terug in bed. Na negenen zijn we op. Koffie op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om twaalf uur voor lunch. Afwasje. Half twee ben ik in Gigant. Met de spelers van Wirwar bekijken we de drie demo-docu’s die afgelopen anderhalf jaar gemaakt zijn. De spelers hebben wat gasten uitgenodigd (vrienden, familie) en zaal De Walvis is leuk gevuld. Half vijf weer thuis. Even uitrusten en dan maak ik avondeten. Niet heel moeilijk: eerst aardappel in een braadslede voor vijfentwintig minuten in de oven; dan nog eens vijfentwintig minuten, maar nu met kastanjechampignon, courgette en rode ui erbij in. Tussendoor vul ik een restantje salade aan met bosui en kerstomaat. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Lezen op het balkon. Webstek en wat vakantiefotowerk. Lezen op het balkon. Op tijd slapen.
Muziek vandaag: Alice (Tom Waits), Pasado En Clara (Anders Jormin)



Zaterdag 23 september:
Kwart over zes wakker en op. Mijn ronde hardlopen langs het kanaal gaat nog soepel ook. Begin van de ochtend loop ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie op het balkon. Dan opnieuw het centrum in voor super, markt en Syrische winkel. Kwart voor elf staat De Zoon met de auto voor de deur. We brengen allerlei spul naar de stort. Half een is hij opnieuw in huis voor lunch. Afwasje. Ik wandel met De Vrouw naar de meubelzaak niet ver van huis en we bestellen een nieuwe eettafel en vier stoelen. Thuis even rust. Lezen op het balkon. Iets na half zes is De Zoon er weer en we wandelen naar een Thais restaurant aan de nadere kant van het centrum. Daar treffen we schoonfamilie. We praten bij en eten. Half elf thuis.
Muziek vandaag het derde plaatje uit de set Broadsword And The Beast (Monster Edition), Look At You Now (The Flower Kings)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment