bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

06-10-2023

B-log: 7 t/m 13 oktober 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 20:57



Vrijdag 13 oktober:
Vijf uur op. Koffie, ontbijt, webstek (de vakantiefoto’s staan erop). Half zeven ben ik aan het werk. Er ligt allerlei, niets urgents gelukkig en dus werk ik in alle rust van alles af. Koffie met De Vrouw. Verder. De Vrouw gaat de deur uit. Meer koffie. Later lunch. Afwasje. Aad is er om een uur en we spreken online twee medewerkers die in januari Theater Wirwar willen boeken. Ziet ernaar uit dat dit gaat lukken. Na afloop bespreken Aad en ik nog een en ander rondom De verjaardag van Anja. Erna werk ik verder. Half vijf is het klaar. Krant. Ik maak avondeten: tagliatelle met bosui, courgette, een restje romanasla en met pesto. Afwasje. De Vrouw keert terug. We praten even bij. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Apollo – Atmospheres & Soundtracks (Brian Eno with Daniel Lanois & Roger Eno), The Skies, They Shift Like Chords (Roger Eno), de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de set Zappa/Erie (Frank Zappa), I Advance Masked (Andy Summers & Robert Fripp), Zapped (various artists), Gimme Some Lovin (single) (The Spencer Davis Group), America (single) (Yes), de bluray The Harmony Codex (Steven Wilson), nog een klein restje van de bluray (de interviews) die mee kwam met Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live In Brighton (Steve Hackett), het derde en vierde plaatje (het tweede concert) uit de set Zappa/Erie (Frank Zappa), Pasado En Claro (Anders Jormin)



Donderdag 12 oktober:
Goed geslapen. Energiek op. Het regent. Niet erg. Op tijd op de werkplek. Daar van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en lichte regen. Ook niet erg. In de middag weer van alles. Klinkt saai, is het niet. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert de restanten van gisteren en eergisteren. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Skies, They Shift Like Chords (Roger Eno), Arcade (Assorted Artists), Dream Box (Pat Metheny)



Woensdag 11 oktober:
Kwart over zes wakker en op. Twee uur later loop ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Klein gezelschap vanmorgen, maar we weten goed te spreken over enkele thema’s en er komen ook mooie ideeën voor een nieuwe scène uit voort. Thuis koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje en huishoudelijks. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Thuis lees ik Mijn oom Harry (Michael Palin) uit. Mooi. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik aardappel, zoete aardappel, wortel en ui. Ondertussen vul ik een klein restant salade aan met komkommer en vijg en was ik krulandijvie. De krulandijvie stamp ik door de afgegoten groente tot een stoemp. Voor De Vrouw bak ik kalfschnitzel. We eten er goed van; van de stoemp blijft een restant over voor morgen. Afwas. Krant. Webstek. Lezen. Vandaag af en toe wankel op de benen en het gevoel dat het niet goed gaat, maar het gaat goed.
Muziek vandaag: Music For Films (Brian Eno), On Land (Brian Eno), Live! (The Carla Bley Band), Heavy Heart (Carla Bley), Bad As Me (Tom Waits), Emerson Enigma (Thierry Eliez)



Dinsdag 10 oktober:
Redelijk goed geslapen, dit keer. Alles verloopt soepel vanmorgen, of het moet zijn dat ik in Arnhem de aansluiting mis en dus wat later op de nieuwe werkplek ben. Daar nog wat schuiven en vervolgens weer allerlei werkzaamheden. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag nog meer werkzaamheden en overleg en om kwart over vijf weer thuis. Zeer moe. De Zoon is er een half uurtje later en De Vrouw serveert een curryachtige schotel van pompoen, ui, Chinese kool en nog veel meer. Smakelijk. Afwas. Krant. Webstek, inclusief een correctie op de vakantiefoto’s. Lezen.
Muziek vandaag: Trance (Hassan Hakmoun And Zahar), How Long This Time? Live 1970 (The Keith Tippett Group), The Turning Year (Roger Eno)



Maandag 9 oktober:
Diep geslapen. Twee maal wakker van verre en dan duurt het voordat ik begrijp dat ik vast sliep en ik de onaangename droom achter me kan laten. Na opstaan ben ik snel op gang en is er geen probleem meer. Vandaag op de werkplek op de nieuwe werkplek aan de slag. Er ligt een en ander en ook is er ruimte om spullen in te ruimen. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag verder met inruimen en om kwart over vijf ben ik thuis. De Vrouw serveert een groenteschotel met pompoen, snijbiet en heel veel meer, uiterst smakelijk. Ernaast een volle salade, idem dito. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen. Niet in heel goede doen vandaag, maar het lukt.
Muziek vandaag: Rock Goes To College (Bruford), European Tour 1977 (The Carla Bley Band), Social Studies (Carla Bley)



Zondag 8 oktober:
Kwart voor zes op. Een uurtje later loop ik een ronde hard door park, langs Grift en kanaal. Thuis nog terug in bed. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Meer lezen. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door het park. Vier uur is er de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. Ik kies het concert van Peter Gabriel voor Rockpalast uit 1978. Erna maak ik avondeten. Ik leg aardappels in een braadslede en schuif die vijfentwintig minuten de oven in. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, komkommer, koolrabi en kerstomaat. Dan doe ik nog paprika en kastanjechampignon bij de aardappel in de braadslede en dat gaat nog eens vijfentwintig minuten de oven in. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Pearl (Brian Eno with Harold Budd & Daniel Lanois), Rökflöte (Jethro Tull), Glitter And Doom (Tom Waits), Instructions For Angels (David Bedford)



Zaterdag 7 oktober:
Kwart over zes wakker en op. Koffie. Begin van de ochtend wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan lopen we het centrum in en bezoeken we een andere super, de markt en de Syrische winkel. Meer koffie op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik stap op de fiets en rijd naar Onze Vader. We praten bij en het is goed. Vijf uur thuis. Ik maak avondeten. Eerst blancheer ik spruiten. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, koolrabi en komkommer. Dan bak ik kastanjechampignon, rode ui en knoflook. Daar gaat risottorijst en bouillon overheen en dat pruttelt vijfentwintig minuten. Aan het eind roer ik er de spruiten en een boel blauwe kaas doorheen. Ten slotte bak ik steak bavette voor De Vrouw en warm ik een klein restant chili van gisteren op. We eten alles op. Natafelen. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Thursday Afternoon (Brian Eno), Wrong Way Up (Brian Eno & John Cale), Rain Before Seven … (Penguin Cafe), Zappa ’75: Zagreb/Ljubljana (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment