bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

14-10-2023

B-log: 14 t/m 20 oktober 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 06:56



Vrijdag 20 oktober:
Kwart over zes op. Hardlopen in de regen langs kanaal en buiten het centrum. Lezen. Koffie. De Vrouw is niet heel ziek, maar heeft wel weinig energie. Ik wandel door de regen naar de Kap, lever daar wat af en praat wat bij met enkele oud-collega’s. Dan nog naar de super en een andere zaak. Niets ernstigs. Koffie met De Vrouw. Later lunch. Afwasje. Het is zeer regenachtig vandaag, dus ik ga niet naar buiten. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik blancheer venkel en romanesco. Vervolgens leg ik eryngii, rode ui, romanesco en venkel in een braadslede en laat dit vijfentwintig minuten roosteren. Ondertussen vul ik een restantje salade aan. Voor De Vrouw is er nog een restant kabeljauwfilet uit de oven. We eten alles op. Afwasje en afval. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Music For Airports (Brian Eno), het eerste plaatje uit de set A History (Penguin Cafe Orchestra), Live (Sweet Smoke), het derde plaatje uit de doos Waka/Wazoo (Frank Zappa), Lotus Unfolding (Ozric Tentacles), Jacob’s Ladder (Brad Mehldau), The Skies, They Shift Like Chords (Roger Eno)



Donderdag 19 oktober:
En weer redelijk geslapen, al duurde het even voor ik bezorgde gedachten van me af had geschud en insliep. Eenmaal op alles oké. Op tijd op de werkplek en daar weer allerlei. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag verder met allerlei en kwart over vijf ben ik thuis. De Vrouw is goed bevangen door verkoudheid/griep, dus ik maak het avondeten. Althans: ik warm het restant van de bonenschotel van gisterenavond op en vul het restant salade aan met komkommer en koolrabi. We eten alles op. Natafelen. Afwas. De Vrouw heeft covid. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Lotus Unfolding (Ozric Tentacles), de eerste twee plaatjes uit de set Waka/Wazoo (Frank Zappa)



Woensdag 18 oktober:
Ik slaap goed en ben pas rond zes uur wakker en op. Heel koud tijdens mijn ronde hardlopen (oude vertrouwde route). Lopen gaat soepel. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. Zij krijgt telefoon van haar werkgever. Binnenkort is een ingrijpend traject naar tevredenheid klaar. Ik loop het centrum in en haal mijn gerepareerde werktas op. Meer koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje en huishoudelijks. Ineke is er en ik help haar met een klusje voor de VvE. Lezen. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en vijg. Dan bak ik ui, paprika, vleestomaat en daar roer ik romanasla, veldsla, tomatenpuree, gekookte mais en adukibonen doorheen. Ondertussen kook ik rijst. Voor De Vrouw is er kabeljauwfilet uit de oven. We eten er fiks van en er blijft ook nog voldoende over voor morgen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Concert Program (Penguin Cafe Orchestra), Just A Poke / Darkness To Light (Sweet Smoke), My Life In The Bush Of Ghosts (Brian Eno & David Byrne), Lone Rhino / Twang Bar King (Adrian Belew), The Montreux Years (John McLaughlin)



Dinsdag 17 oktober:
Voort weer. Zeer op tijd op de werkplek, alwaar van alles. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag nog meer van alles. Kwart over vijf thuis. De Zoon is er een kwartiertje later ook. De Vrouw serveert een quiche van groenten en ei met ernaast een salade van komkommer, appel en wortel. We eten alles op. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Voices From The Distant Steppe (Shu-De), het derde plaatje uit de set Songs From The North I, II & III (Swallow The Sun), het restant van de eerste twee dvd’s uit de set The Broadsword And The Beast (Monster Edition) (Jethro Tull)



Maandag 16 oktober:
Nog redelijk goed geslapen ook. Op tijd op de werkplek. Daar weer van alles. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag van alles en kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een uitstekende soep van romanesco, spitskool en aardappel. We eten er fiks van. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Music For Piano And Drums (Moraz-Bruford), het tweede plaatje (Beauty) uit de set Songs From The North I, II & III (Swallow The Sun), de tweede dvd uit de set The Broadsword And The Beast (Monster Edition) (Jethro Tull)



Zondag 15 oktober:
Zes uur even op. Koffie, allerlei. Dan weer terug in bed. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Ik wandel een rondje langs het kanaal, maar moet deze afbreken omdat het nogal gaat regenen. Lezen. Vier uur is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Kraan). Dan maak ik avondeten. Groente uit de oven en voor De Vrouw bak ik een steak bavette. Er is nog salade van gisteren over. We maken alles op. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Plateaux Of Mirror (Brian Eno & Harold Budd), Music For Films (Brian Eno), Signs Of Life (Penguin Cafe Orchestra), Emerson Lake & Palmer (de Oostduitsche verzamelaar die ik in Dresden vond) (Emerson Lake & Palmer), Live From Austin (Romeo Bleeding) (Tom Waits), het eerste plaatje (Gloom) uit de set Songs From The North I, II & III (Swallow The Sun), de eerste dvd uit de set The Broadsword And The Beast (Monster Edition) (Jethro Tull)



Zaterdag 14 oktober:
Kwart over vijf wakker en op. Vanmorgen de gebruikelijke zaken: ronde hardlopen (niet slecht), slager en super, koffie, nogmaals ronde winkelen, meer koffie. De Zoon is er half een voor lunch. Dan afwasje en huishoudelijks. We wandelen het centrum in. Mijn werktas is kapot en zowaar, de schoenmaker gaat hem oplappen. Op de terugweg komen we langs een sympathieke herenkledingzaak alwaar ik acht jaar geleden mijn winterjas kocht. Die winterjas is nu echt versleten en ik zoek er een nieuwe uit. Denk je dat ik korting krijg? Niet, dus. Nu moet ik er minstens acht jaar mee doen, anders ga ik ruiten ingooien aldaar. Thuis blijkt dat ik telefoon heb gehad: volgende week geen groentepakket; het staat er al sinds gisteren. O. Dus wandel ik een rondje en haal het groentepakket op. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kastanjechampignon, ui en wortel bakken. Daar risottorijst doorheen en bouillon erbij en laten pruttelen. Ondertussen maak ik een salade van koolrabi, bosui, komkommer, kerstomaat en vijg. Ik was de laatste bladen krulandijvie en die roer ik er samen met parmesan doorheen. Ten slotte bak ik steak bavette voor De Vrouw. We eten er goed van. Afwasje. Webstek. Lezen. Vandaag toch maar sokken en schoenen aangetrokken.
Muziek vandaag: Music From The Penguin Cafe (Penguin Cafe Orchestra), Joop van der Linden (Joop van der Linden), het vijfde en zesde plaatje (het derde concert) uit de set Zappa/Erie (Frank Zappa), The Skies, They Shift Like Chords (Roger Eno)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment