bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

21-10-2023

B-log: 21 t/m 27 oktober 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 06:10



Vrijdag 27 oktober:
Zeven uur weer aan het werk. Allerlei. Einde van de ochtend koffie met De Vrouw. Die gaat even de deur uit. Tegen enen lunch. Afwasje. Ik wandel een kort rondje door de regen en buiten het centrum. Nog iets verder werken en om half vijf is het klaar. Ik maak avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, radijs en vijg. Ondertussen warm ik het restant pompoensoep van gisteren op. Die soep eten we op. Vervolgens kook ik spliterwtenfussili. Dan bak ik eryngii, ui, paprika en courgette en kerrie. Daar roer ik wat amandelmelk doorheen en vervolgens de pasta. Ten slotte bak ik een kogelbiefstuk voor De Vrouw. We eten alles op. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Pasado En Claro (Anders Jormin), Gone To Earth (David Sylvian), Secrets Of The Beehive (David Sylvian), Djabote (Doudou Ndaye Rose), The Lockdown Sessions (Roger Waters), Video Anthology 2: 1990’s (Bill Bruford’s Earthworks), het tweede en derde plaatje (het tweede concert) uit de set Zappa ’80: Mudd Club / Munich (Frank Zappa), 12 (Ryuichi Sakamoto)



Donderdag 26 oktober:
Zeer op tijd op. Redelijk geslapen. Ik loop een ronde hard langs een oude vertrouwde route en in wintertenue. Zeven uur ben ik aan het werk. Er is van alles en ik doe van alles. Halverwege de ochtend wandel ik naar een markt iets verderop en koop groente en fruit. Bovenbuurvrouw Ineke is er voor koffie. Koffie. Later lunch. Afwasje. Verder aan het werk. Half vier is het klaar. Ik wandel naar de mondhygiëniste en onderga een behandeling. Langs het kanaal terug. Ik maak avondeten. Ui bakken, pompoenblokjes erbij, bouillon erop, laten pruttelen en pureren. Voor De Vrouw bak ik blokjes kipfilet. Ten slotte is er geitenkaas en gehakte noten ter garnering. Ik serveer alles met crackers en hummus en nepkaas met cranberry’s en noten. We eten er fiks van. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Rain Before Seven… (Penguin Cafe), The Regal Bastard (Nad Sylvan), Spiritus Mundi (Nad Sylvan), Brilliant Trees (David Sylvian), Alchemy – An Index Of Possibilities (David Sylvian), In Tokyo (Moraz & Bruford), het eerste plaatje uit de set Zappa ’80: Mudd Club / Munich (Frank Zappa), Escalator Over The Hill (Carla Bley & Paul Haines)



Woensdag 25 oktober:
Kwart voor zeven pas wakker. Koffie. De Vrouw slaapt. Mooi. Ik wandel naar de super. Koffie. De Vrouw is ook op en de nacht goed doorgekomen. Ik loop nog even het centrum in door de regen naar een andere super. Meer koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje en huishoudelijks. Krant van gisteren. Op de werkaccount kijken: geen urgente zaken. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Niet heel moeilijk. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en vijg. Dan warm ik de Thaise rode curry van maandagavond op. Ten slotte bak ik kogelbiefstuk voor De Vrouw. We eten alles op. Afwasje. Krant van vandaag. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: the skies, they shift like chords (Roger Eno), het vierde plaatje uit de set A History (Penguin Cafe Orchestra), The Bride Said No (Nad Sylvan), Young Lions (Adrian Belew), Lotus Unfolding (Ozric Tentacles), Neon (Nits), de derde dvd (het liveconcert) uit de set The Broadsword And The Beast (Monster Edition) (Jethro Tull),



Dinsdag 24 oktober:
Meer avonturen. Vanmorgen alles normaal. Zeer op tijd op de werkplek, daar van alles, tot rond het middaguur. Dan krijg ik bericht van De Vrouw. De grote bult waar ze al een paar dagen last van heeft en die zeer pijnlijk is geworden, heeft ze vanmorgen toen ze bij de huisarts was voor iets heel anders aan de doktersassistent laten zien. Die haalde de arts erbij en verwees haar gelijk door naar het ziekenhuis. Ik ben daar om kwart over twee, heb vijf minuten gelegenheid om met De Vrouw te praten en dan gaat ze naar de operatiekamer. Ik richt ergens een werkplekje in, maar voor ik het weet komt het bericht dat de ingreep is geslaagd: de enorme ontsteking is weggesneden en De Vrouw ligt op de uitslaapkamer. Anderhalf uur later krijg ik bericht van haar dat ze weer op de afdeling is. En nog fit ook. De boel is natuurlijk nogal pijnlijk en ze moet koortsvrij zijn en twee keer naar de wc geweest voor ze naar huis mag. Half acht is het zover. Bovenbuurvrouw Ineke – die haar ook naar het ziekenhuis heeft gebracht, waarvoor dank – komt ons halen en om acht uur zijn we thuis. Ik kook wat rijst, meng daar wat Thaise rode curry van gisteren doorheen en eet dat op. Er is ook nog een restant salade van gisteren. Even zitten en lezen en dan slapen. Meer avonturen.
Muziek vandaag: Dead Men Don’t Smoke Marijuana (S.E.Rogie)



Maandag 23 oktober:
Alles oké? Nee. Maar het meeste wel. Zeer op tijd weer op de werkplek, alwaar van alles. Na zes uren werken ga ik terug naar huis. Half drie daar. Even uitrusten. Dan op de fiets met De Vrouw naar de leidinggevende van De Vrouw. Er komt vaart in. Binnenkort is het klaar. Vijf uur weer thuis. Ik maak avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en vijg. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, knoflook, paprika, courgette, spitskool en tomaat en daar roer ik Thaise rode currypasta doorheen. Vervolgens roer ik er een blik tomatenblokjes bij in. Ondertussen kook ik rijst. Ten slotte bak ik steak bavette voor De Vrouw. We eten er goed van, maar er blijft ook voldoende over voor morgen. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Flags (Moraz & Bruford), Courting The Widow (Nad Sylvan)



Zondag 22 november:
Even voor zeven pas wakker en op. Ik loop mijn ronde hard door plassen, langs Grift en kanaal. Thuis nog terug in bed. Koffie. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw. Ik loop kort het centrum in voor een paar boodschapjes bij een super. Dan lunch. Afwasje. Stofzuigen. Ik fiets naar het huis van Zwager en Schoonzus; De Neef is afgelopen week zes jaar geworden en dat vieren we, vandaar. Het is er redelijk aangenaam. Iets later is De Zoon er ook. Wat na vijf uur ben ik weer thuis. Ik maak avondeten: aardappel, courgette, tomaat en rode ui uit de oven, met ernaast het restant pompoenrisotto en spitskoolsalade van gisteren. Afwasje. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de set A History (Penguin Cafe Orchestra), Another Green World (Brian Eno), Mr. Music Head (Adrian Belew), Apricity (Syd Arthur), the skies, they shift like chords (Roger Eno)



Zaterdag 21 oktober:
Kwart over zes wakker. Koffie. Begin van de ochtend de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. De markt is voor de deur. Koffie. Ik wandel nog een keer het centrum in en bezoek een andere super. Koffie met De Vrouw. De Zoon is er niet voor lunch, want de covid van De Vrouw is nog niet voorbij. Afwasje en huishoudelijks. Dan wandel ik een rondje langs kanaal en door park en zon. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, spitskool, kerstomaat, rozijn en vijg. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, een restje sla, pompoenblokjes en risottorijst. Daar roer ik bouillon doorheen en na een kwartier pruttelen gaan er nog meer pompoenblokjes bij in. Voor De Vrouw bak ik kogelbiefstuk. Aan het eind een boel parmesan door de risotto. We eten er fiks van. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Before And After Science (Brian Eno), Discreet Music (Brian Eno), het tweede plaatje uit de set A History (Penguin Cafe Orchestra), het vierde plaatje uit de doos Waka/Wazoo (Frank Zappa), Look At You Now (The Flower Kings)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment