bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-10-2023

B-log: 28 oktober t/m 3 november

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 18:55



Vrijdag 3 november:
Kwart voor zes wakker en op. Ik loop een ronde hard langs Grift en kanaal. Niet heel soepel, maar dat geeft niet. Koffie met De Vrouw. Krant. De Vrouw gaat vandaag de deur uit. Ik wandel het centrum in en doe een boodschap bij de super. Meer koffie. Lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Warm. Ik warm het restant Thaise gele curry van woensdag op. Afwasje. Lezen. Ik ben Onze Vader. Hij heeft deze week gehoord dat het niet goed gaat met zijn zus, mijn tante Gerda. Ze ligt in het ziekenhuis en ziet af van verdere behandeling. Een van de komende dagen gaat ze naar een hospice; morgen gaat Onze Vader naar haar toe om afscheid te nemen. Verdrietig. We spreken af dat ik na het volgende weekend weer bel om af te spreken wanneer ik bij hem langs ga. Webstek. Lezen. De Vrouw is er om half negen. Bijpraten. Lezen.
Muziek vandaag: Archipelago (Hidden Orchestra), Dead Bees On A Cake (David Sylvian), I Surrender (cd single 1) (David Sylvian), I Surrender (cd single 2) (David Sylvian), Godman (cd single) (David Sylvian), Off The Grid (Onipa), het tweede plaatje uit de set Funky Nothingness (Frank Zappa), Mirror To The Sky (Yes), Dream (U. Srinivas & Michael Brook), Ex Tenebris (White Willow), The Way To Two (Kenny Wheeler & John Taylor), the skies, they shift like chords (Roger Eno)



Donderdag 2 november:
Ik word om kwart over zes wakker. Koffie en ontbijt. Zeven uur ben ik aan het werk. Tussendoor koffie en overleg. Later lunch. Afwasje. Buiten stormt het. Ik werk verder. Vier uur is het klaar. Dan ga ik naar Gigant. Aad en ik ontmoeten de programmeur en maken afspraken voor De verjaardag van Anja van 2024. We krijgen ook de vraag of we mee willen denken over beeldmateriaal op de website, dat mensen enthousiast maakt ook initiatieven te nemen die passen in het stadsprogramma van Gigant. Leuk! Als ik thuis kom, heeft De Vrouw avondeten klaar: een schotel van zoete aardappel, kikkererwt en tomaat met ernaast een salade. We eten er fiks van. Afwasje. Dan weer terug naar Gigant. Daar ontmoeten de aardige heren van De verjaardag van Anja elkaar. We hebben het programma voor 26 november snel klaar en brainstormen over 2024. Half tien weer thuis. Even napraten en slapen.
Muziek vandaag: Life Goes On (Carla Bley with Andy Sheppard & Steve Swallow), Uma Elmo (Jakob Bro), Damage (David Sylvian & Robert Fripp), Space For The Earth (Ozric Tentacles), Earthworks Underground Orchestra (Bill Bruford & Tim Garland)



Woensdag 1 november:
Rond zes uur wakker en op. Ik loop een ronde hard. Het gaat moeizaam, maar het lukt redelijk goed. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Thuis koffie en vervolgens naar de repetitie van Wirwar. Er ligt veel te oefenen de komende tijd, dus gaan we hard aan de slag. Wat na twaalven thuis. Lunch met De Vrouw. Afwasje en huishoudelijks. We fietsen naar het ziekenhuis en op de polikliniek chirurgie ziet een verpleegkundige de operatiewond van De Vrouw. Alles ziet er mooi uit, heeft nog enige tijd nodig om goed te herstellen. Geen verdere controle meer nodig. Thuis wandel ik naar een super voor wat kleinigheden. Even uitrusten thuis. Eind van de middag maak ik avondeten: eerst vul ik het restant salade van gisteren aan met komkommer, kaki en vijg. Dan bak ik kastanjechampignon, bosui, peper, zoete aardappel en courgette. Daar gaat gelecurrypasta en een restant amandelmelk doorheen. Dit pruttelt gaar. Ondertussen heb ik rijst gekookt en ten slotte bak ik voor De Vrouw kogelbiefstuk. We eten alles op. Afwasje. Begin van de avond loop ik naar het ACEC-gebouw. Tijdens een bijeenkomst van het OKW-café laten Peter-Jan en Aad schilderijen uit het Groeningermuseum in Brugge zien en begeleiden zij die met hun gedichten (zoals zij ook deden tijdens De verjaardag van Anja in mei 2022) en muziek. Een zeer aardige avond met veel bekenden. Kwart over tien ben ik thuis. Weer even napraten en dan slapen.
Muziek vandaag: Darshan (David Sylvian & Robert Fripp)



Dinsdag 31 oktober:
Op de werkplek weer allerlei. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag opnieuw allerlei en om kwart over vijf thuis. De Zoon is er een kwartiertje later. De Vrouw serveert een schotel van pompoen en boterboon met ernaast een salade. Zeer smakelijk. Afwasje. Ik fiets naar Peter-Jan voor de eerste repetitie in lange tijd. Het is mooi om iedereen weer te zien en te spreken en om de tekst weer door te nemen: het blijkt dat veel nog in mijn hoofd zit. Ik merk dat ik het heb gemist. Het is bijna half elf als ik weer thuis ben. Even bijpraten en slapen.
Muziek vandaag: geen.



Maandag 30 oktober:
En weer voort. Zeer op tijd op de werkplek en daar van alles. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag verder met van alles. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert het restant van de wittekoolsteaks van gisterenavond, aangevuld met salade. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Off The Grid (Onipa), History (Bokanté), The First Day (David Sylvian & Robert Fripp)



Zondag 29 oktober:
Pas om zeven uur wakker en op. En dan is de klok al verzet, dus tel uit. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Nog meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. De Vrouw en ik wandelen het centrum in, maar het begint te regenen, dus gaan we ook voortijdig weer naar huis. Vier uur is er de zondagmiddagluistersessie met Duitsche vrienden en ik kies een concert van Nits uit 1989. Erna maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, radijs, komkommer, kaki en vijg. Dan snijd ik dikke plakken van een witte kool, leg die in een braadslede en bestrijk ze met een kruiden-oliemengsel. Ernaast gaan kastanjechampignons. Dit gaat vijfentwintig minuten de oven in. Ondertussen maak ik een peterselieknoflookdressing en bak ik steak bavette voor De Vrouw. Aan het eind sprenkel ik de dressing over de kool. We eten er fiks van. Afwasje en afval. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Flux + Mutability (David Sylvian & Holger Czukay), Ember Glance – The Permanence Of Memory (David Sylvian & Russell Mills), the skies, they shift like chords (Roger Eno), 1000 Hands (Jon Anderson), Sibelius (Leif Ove Andsnes), Inner Revolution (Adrian Belew), The Acoustic Adrian Belew (Adrian Belew), Lotus Unfolding (Ozric Tentacles), Pop Song (cd single) (David Sylvian)



Zaterdag 28 oktober:
Kwart voor zes op. Ik loop een ronde hard langs Grift en kanaal. Het gaat niet heel soepel, ik moet af en toe wandelpauze houden en dat is niet erg. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie.
Muziek vandaag: Plight & Premonition (David Sylvian & Holger Czukay), het eerste plaatje uit de set Funky Nothingness (Frank Zappa), The Harmony Codex (Steven Wilson), Andando El Tiempo (Carla Bley, Andy Sheppard & Steve Swallow)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment