bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-11-2023

B-log: 25 november t/m 1 december 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 20:28



Vrijdag 1 december:
Om zeven over zeven loop ik het gebouw van de werkplek binnen en alle alarmen gaan af. En luid. Niet veel later is er een beveiligingsmedewerker die de rust weer herstelt. Fijn. Later blijkt dat er pas om half acht een collega zou binnenkomen om het alarm eraf te halen. Ach zo. Ik doe vanmorgen van alles en nog wat. Eind van de morgen is er overleg en daarna werk ik wat uit en dan is het mooi geweest van vandaag. Nog steeds zeer snotterig en hoesterig en vermoeid. Kwart over vier thuis. Bijpraten met De Vrouw. Krant. Koffer deels al inpakken. De Vrouw serveert een schotel van wortelpeterselie met palmkool en peper, plus een restant salade van gisteren ernaast. Afwasje. Webstek. Iets lezen, maar rond acht uur ga ik slapen in de hoop dat ik morgen wat uitgerust ben.
Muziek vandaag: i/o (Dark-Size Mix) (Peter Gabriel)



Donderdag 30 november:
Niet heel goed geslapen weer. Toch op tijd op de werkplek. Daar van alles. Begin van de middag blijkt een afspraak – de reden dat ik naar kantoor ben gegaan – uit te vallen. Nou ja. Op tijd naar huis. Daar ben ik om kwart over vier. Nogal vermoeid. Krant. De Vrouw serveert witlof met kaas en aardappel uit de oven, met ernaast een salade. Afwas en afval. Webstek. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: i/o (Bright-Size Mix) (Peter Gabriel), Dominion (Zopp)



Woensdag 29 november:
Ik slaap niet heel goed en ben om vijf uur wakker. Dan maar op en een ronde hardlopen door de sneeuwprut. Het gaat niet heel soepel, maar het lukt niet eens onaardig. Foto’s van Ernst van afgelopen zondagmiddag zijn er: gaaf. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Erna naar de repetitie van Wirwar. Velen zijn niet heel fit en het ontbreekt aan energie, maar we werken toch een heel groot deel van de voorstelling goed door. Twaalf uur thuis. Lunch. Afwasje en huishoudelijks. Dan op de fiets naar Onze Vader. Hij viert in februari zijn negentigste verjaardag en we stellen een lijst met genodigden op (sorry dat je geen uitnodiging krijgt). Kwart over vier ben ik weer thuis. Ik ben zeer vermoeid. Krant. Dan maak ik (geen) avondeten. Ik warm de pompoensoep op van gisteren en voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. Afwasje. Webstek. Lezen. Vroeg slapen.
Muziek vandaag: Coming Attractions (Adrian Belew), Live In Theatre 1988 (David Sylvian), Rain Before Seven… (Penguin Cafe)



Dinsdag 28 november:
Slapen gaat redelijk. In alle vroegte weer op en om zeven uur ben ik op de werkplek. Daar van alles. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag ook van alles. Kwart over vijf thuis. De Zoon is er niet veel later. De Vrouw serveert een pittige pompoensoep, zeer smakelijk. Afwasje. Kwart voor zeven fiets ik naar Peter-Jan voor de repetitie van onze toneelgroep. De complexe eindscène gaat ons steeds beter af; de lol is ook steeds groter. Als ik om half tien terug ga fietsen, begint er een sneeuwstorm. Thuis nog even napraten, dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 27 november:
Het lukt. Rond zeven uur ben ik wakker en op. Ik loop een korte ronde hard langs kanaal en door regen. Iets na half negen is de laptob aan en ga ik een paar uurtjes aan het werk. Er liggen geen echt urgente zaken en ik kan het wat kalm aan doen. Tussendoor koffie met De Vrouw en lunch. Afwasje en stofzuigen. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal en door de regen. Dan werk ik nog heel even en rond half vier is het klaar. Even zitten en vervolgens avondeten maken: bamisoep. Die lukt. Afwasje. Ik selecteer en bewerk de foto’s van de afgelopen dagen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: There Is No Love (Rhodri Davies, David Sylvian & Mark Wastell), Sylvian/Czukay (Holger Czukay), Autobahn (Kraftwerk), Sophomore (D’Virgilio, Morse & Jennings), Rio (Trevor Rabin), Songs From The Shed (The Wrong Object), The World Is Everything – A Samadhisound Sampler (allerlei), the skies, they shift like chords (Roger Eno)



Zondag 26 november: van Heerlen naar Apeldoorn + De verjaardag van Anja
De wekker gaat om half zeven. Kort geslapen, dus. We zijn de eersten (en enigen) bij het ontbijt en halen de trein van tien voor half tien. De reis verloopt zeer voorspoedig en om half een zijn we thuis. De koffers zijn snel leeg en ik sta even na een uur in Gigant. De zaal is snel op orde en wat dan volgt is een uitstekende versie van De verjaardag van Anja, ondanks dat nogal wat mensen op het podium niet helemaal fit zijn. Harry Voss is er om nogmaals zijn boek te presenteren (Aad, Olivier, Willem, Reinier en ik lezen er stukken uit), Peter-Jan en Aad dragen weer gedichten voor bij schilderijen en Mark maakt prachtige gitaarmuziek (en zorgt voor een verrassing in de vorm van zangeres Danielle). Ik lees een paar zeer korte verhalen, een verhaal uit de oude doos en zing dat ene liedje van Hans Dorrestijn. We lopen gruwelijk uit, maar de reacties zijn ongekend goed. Mooie, heel mooie middag. Na afloop is er een korte afterparty in de foyer en daarna eten De Vrouw en ik curry’s in een Indiaas restaurant. Het is bijna half tien als we thuis zijn. Even zitten en dan ga ik slapen. Als het lukt.



Zaterdag 25 november: Mosae Zappa festival in Heerlen
Niet zo heel goed geslapen. Pas om kwart over acht op. Ontbijt is oké. We wandelen een rondje door het centrum van Heerlen en om twaalf uur zijn we in Outpoet. Fred Händl speelt Zappa op piano, zeer onderhoudend. Remko Serban doet iets soortgelijks op gitaar. Tussendoor is er ontmoeting, koffie en pompoencake. Vervolgens lopen we naar café Tess en daar drinken we thee. Ook daar komen veel mensen binnen en Remko speelt er wederom iets. We lopen een rondje en zoeken een restaurant en belanden uiteindelijk in grillroom voor shoarma en pizza. Dan naar het station, alwaar we een taxi nemen naar de Oefenbunker in Landgraaf. We zijn mooi op tijd en maken het hele programma mee. De loeiharde rock van Wolfbox (gitaar en drums), de fraaie soloset van Gary Lucas, de meesterlijke jazzZappa van The Wrong Object en de overvolle 88tetterdetetZappa van Cheap Thrills. Ik ben mijn stem volledig kwijt en veel van het geluid komt als een muur mijn hoofd binnen, maar ik weet plekjes in de zaal te vinden waar het goed gaat. Mooie avond. Peter en Inge zetten ons af in het centrum van Heerlen en we zijn pas om half twee in de hotelkamer.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment