bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-12-2023

B-log: 9 t/m 15 december 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 20:38



Vrijdag 15 december:
Half zes op. Drie kwartier later ben ik aan het werk. Eigenlijk geen werkdag, maar er liggen wat urgente zaken (die ik zo af heb) en het geeft me volgende week wat adempauze. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Tegen elf uur is het werk klaar. We lunchen. Afwasje. Ik stap op de fiets en rijd naar een drukkerij, alwaar ik alles voor een uitnodiging afgeef. Vervolgens haal ik het groentepakket op. Daarna terug naar de drukkerij; de uitnodiging voor de negentigste verjaardag van Onze Vader is klaar. Mooi. Morgen in enveloppen proppen en in gleuven schuiven. We wandelen naar het kleine café waar De Vrouw over een week het afscheid van haar werk viert. We drinken er thee en maken de laatste afspraken. Thuis maak ik avondeten. Er valt niet heel veel te maken. Ik leg wat groente (rode ui, paprika en courgette) in een ovenschaal en zet die in de oven. Een schaal met het restant pasta gaat er naast. Voor De Vrouw bak ik kippendijfilet. Er is ook nog een restant salade van gisteren. Dit keer eten we alles op. Natafelen. Afwasje. Lezen. Webstek. Lezen. De trouwe lezer weet: het komt allemaal goed.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Laughing Stock (Talk Talk), The Name Of This Band Is Talking Heads (Talking Heads), het eerste plaatje uit de set The Broadsword And The Beast (The 40th Anniversary Monster Edition) (Jethro Tull), Dominion (Zopp), Zartir (Gurdjieff Ensemble | Levon Eskenian)



Donderdag 14 december:
Slapen lukt niet heel goed, maar het is niet erg. Vijf uur op en een uurtje later ben ik aan het werk. Half acht pak ik een bus en om negen uur ben ik in een bekend dierenpark in Arnhem. Ik help mee om de binnenkomende collega’s de weg te wijzen en om elf uur is er een gezamenlijk programma met voorstelling in een grote zaal ter gelegenheid van het zoveelste jubileum van de organisatie. Best leuk. Na afloop eten en drinken. Leuk met de meeste collega’s uit de afdeling, maar het is massaal en rumoerig en om kwart over een vlucht ik naar buiten. Ik wandel nog een rondje door het dierenpark, maar het is een wat troosteloze boel. Kwart over drie thuis. Even bijpraten en dan uitrusten. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, rode kool en kaki. Dan kook ik spliterwtenpasta en vervolgens bak ik kastanjechampignon, prei en paprika en daar roer ik de pasta en knoflookkruidenroomkaas doorheen. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten er fiks van. Natafelen. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Quartet Live (Gary Burton, Pat Metheny, Steve Swallow & Antonio Sanchez), 12 (Ryuichi Sakamoto)



Woensdag 13 december:
Zes uur wakker en op. Koffie, ontbijtje. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Dan koffie. Ik demonteer de eettafel en zet hem samen met de stoelen buiten. Vervolgens naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Mooi werk weer. Na afloop pikt Peter-Jan Aad en mij op en we rijden naar het Theater Kennemerland in Beverwijk. In januari speelt Wirwar daar een voorstelling en we gaan terrein verkennen. De tijdsinvestering is nogal, maar het levert veel informatie op om op voor te bereiden. Iets voor vijf uur ben ik thuis. De nieuwe eethoek is gearriveerd. Het aanzicht is even wennen, maar de stoelen zitten grandioos. Bijpraten. Dan avondeten maken. Ik zet het restant stoemp van gisterenavond in de oven, aangevuld met wat kastanjechampignons. Dan maak ik een salade van bosui, komkommer, rode kool en kaki. Voor De Vrouw bak ik kippendijfilet. We eten alles op. Afwasje en huishoudelijks. Webstek. Krant. Lezen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), side three (Adrian Belew), Zartir (The Gurdjieff Ensemble | Levon Eskenian), het vierde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno)



Dinsdag 12 december:
Ik slaap goed en als ik om vijf uur opsta, is alle zwaarmoedigheid uit mijn hoofd verdwenen. Kijk. Ik ben op tijd op de werkplek en daar ligt veel en ik werk ontzettend veel weg. Geen pauze, maar om kwart over drie ben ik bij de bedrijfsmaatschappelijk werkende in kantoor en rond ik met haar het traject van het afgelopen jaar af. Mooi. Kwart over vijf thuis. De Zoon is er een kwartiertje later. De Vrouw serveert stoemp van aardappel, knolselderij en boon, met een salade van bosui, rode kool, koolrabi, komkommer en kerstomaat ernaast. Zeer smakelijk, allemaal. Afwas. De repetitie van de toneelgroep gaat niet door wegens ziekte. Dat geeft even wat ruimte, al mis ik het. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Zartir (Gurdjieff Ensemble & Levon Eskenian), Spirit Of Eden (Talk Talk), Off The Grid (Onipa)



Maandag 11 december:
Dus. Redelijk goed geslapen. Verder nog altijd niet fit. Op tijd op de werkplek, ook al stoot ik mijn ov-kaart kapot (zucht). Op het werk van alles en dat doe ik. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag nog overleg en dan is het mooi geweest. Barst, er rijden geen bussen naar het station en dus loop ik. Kwart voor zes thuis. De Vrouw serveert boerenkoolstoemp. Goed. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen. Slapen. Zeer vermoeid vandaag, druk op het hoofd en vol en onrustig en angstig en ik krijg het niet kalm in de kop, maar het is niet erg.
Muziek vandaag: The Way To Two (Kenny Wheeler & John Taylor), Volume 1 Sound Magic (Afro Celt Sound System)



Zondag 10 december:
Toch om kwart over zes wakker. Ik loop een ronde door park en langs kanaal. Het lukt. Thuis terug in bed. Negen uur op. Koffie met De Vrouw. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Dan is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (ik kies Adrian Belew Power Trio). Erna maak ik avondeten. Ik vul het kleine restant salade van gisteren aan met bosui, komkommer, rode kool en blauwe bes. Dan bak ik kastanjechampignon en prei, daaroverheen risottorijst en bouillon en na vijfentwintig minuten is de preirisotto klaar. Ondertussen bak ik voor De Vrouw steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), The Harmony Codex (Steven Wilson), Tender Extinction (Steve Jansen), side two (Adrian Belew), The Colour Of Spring (Talk Talk), Eberhardt (Lyle Mays)



Zaterdag 9 december:
Pas om half zeven wakker en op. Koffie. Begin van de ochtend wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan weer het centrum in voor een super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en huishoudelijks. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door park en regen. Op de terugweg koop ik een kaartje voor het filmhuis vanavond. Thuis lees ik de PROG uit die een week geleden binnen kwam. Dan maak ik avondeten. Ik kook venkel en leg aardappels in een braadslede in de oven. Na een half uur gaan daar kastanjechampignons en gekookte venkel bij in. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, koolrabi, kerstomaat en kaki. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Half negen ga ik naar het filmhuis in Gigant voor de documentaire Squaring The Circle van Anton Corbijn over het kunstenaarscollectief Hipgnosis. Het is er niet druk; man of vijf/zes in de zaal. De film is niet onaardig, geen spektakel. Kwart over elf thuis en zo goed als gelijk slapen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), I/O (Bright Side Mix) (Peter Gabriel), Freak Out! (Frank Zappa), Anyway, Still (Exit North), Here Come The Warm Jets (Brian Eno)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment