bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-12-2023

B-log: 16 t/m 22 december 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 20:03



Vrijdag 22 december:
Niet zo goed geslapen. Beetje af en aan. Vroeg loop ik mijn ronde hard langs kanaal en buiten het centrum. Moeizaam, want veel harde wind tegen. Toch lukt het aardig. Op tijd aan het werk. Van alles. Ik werk allerlei urgents af en weet wat vooruit te werken. Half twaalf is het klaar. Ik wandel door regen een rondje en haal het groentepakket op. Koffie en lunch met De Vrouw. Afwasje. Even na half drie lopen we naar een nabijgelegen café en niet veel later komen daar enkele naaste (oud-)collega’s van De Vrouw ook. Wat volgt is een ontspannen middag waarin zij afscheid neemt van de mensen met wie ze graag heeft gewerkt. Half zes brengen we wat spullen naar huis en aansluitend lopen we naar een eetgelegenheid in het centrum voor een pizza en tiramisu. Acht uur thuis. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het vierde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Charcoal Gypsies (The Musicians Of The Nile), Le Sacre Du Travail (The Tangent), Rio (Trevor Rabin), I/O (Dark Side Mix) (Peter Gabriel)



Donderdag 21 december:
Nog redelijk geslapen ook. Opstaan is een ander ding, maar als het dan zover is, lukt alles goed. Zeer op tijd op de werkplek. Daar ligt veel in korte tijd: overleg, plannen, voorbereiden, afhandelen. Geen gelegenheid tot wandelen door de regen, want om een uur heb ik een bus naar het station en om twee uur heb ik het laatste gesprek met de behandelaar. We kijken terug op hoe het is gegaan en hoe ver ik ben en hoe ik verder kan. De behandelsessies hebben me veel opgeleverd, zo kan ik snel ik actie komen als het even niet goed gaat. Kortom: het gaat nu goed en ik heb er echt iets aan gehad. Klaar. Of nee, nu gaat het pas verder. Kwart voor vier thuis. De Vrouw is de deur uit. Ik werk nog korte tijd en dan ga ik avondeten maken. Ik vul de bamisoepen aan en warm die op. De Vrouw is er om kwart voor zes en we kunnen aan tafel. Dit keer eten we alles op. Natafelen. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Down And Out In London And Paris (The Tangent), The Steve Howe Album (Steve Howe), Kãrtëhl (Magma)



Woensdag 20 december:
Ik loop een ronde hard vanaf kwart voor zeven. Ik kies een oude vertrouwde route en het lopen lukt prima. Begin van de ochtend loop ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. We doen een doorloop van de hele voorstelling (die de theatergroep gaat spelen op 15 januari) en het gaat redelijk vloeiend en de vaart zit er al aardig in. Kwart over twaalf thuis. Koffie met De Vrouw en lunch. Afwasje en huishoudelijks. Krant van gisteren. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten: bamisoep. We eten er goed van en er blijft voldoende over voor morgenavond. Afwasje. Krant van vandaag. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Not As Good As The Book (The Tangent), Live At Rockpalast In Leverkusen (Adrian Belew), het vierde en vijfde plaatje uit de set The Broadsword And The Beast (40th Anniversary Monster Edition)



Dinsdag 19 december:
We zetten de wekker op de gebruikelijke tijd, waardoor ik om zes uur aan het werk kan zijn. Slapen lukte redelijk, wat af en aan. Wakker worden was lastiger. In rap tempo werk ik van alles af en om half elf is het klaar. Dan loop ik naar Gigant voor een overleg met Aad en een projectleider over de praktische zaken van Wirwar de komende tijd. Thuis koffie met De Vrouw en daarna lunch. Afwasje. Begin van de middag fietsen we door de regen naar een woonlocatie van het werk van De Vrouw. Daar neemt zij afscheid van haar teamleden en enkele cliënten. Er zijn cadeaus, een paar mooie woorden en hapjes en drankjes. Fijne afsluiting. We zijn om kwart voor zes weer thuis. Ik warm de pompoenrisotto van zondagavond en de boerenkoolschotel van gisteren op. Er is ook nog een klein restant salade van gisteren. We eten alles op. Afwasje. Dan fiets ik naar Peter-Jan voor een repetitie van de toneelvrienden. Eerst maken we een planning voor het komende half jaar. Mogelijk dat we ons stuk een paar keer kunnen uitvoeren in het laatste weekend van juni. Vervolgens repeteren we een paar scènes en die gaat alweer vloeiender. Half elf thuis. Wat napraten en dan slapen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp), het derde plaatje uit de box Once In A Lifetime (Talking Heads), The Seven Steps To Mercy (Iarla Ó Lionáird), Currents (Tame Impala)



Maandag 18 december:
Slapen gaat niet heel optimaal, maar het lukt. Zeer op tijd op de werkplek. Vandaag een volle dag met nauwelijks tijd om wat liggende werkzaamheden te doen. Wel een aardige kerstbijeenkomst met team/afdeling en verder een heleboel overleg. Geen gelegenheid om buiten te wandelen. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van knolselderij, aardappel, pompoen en boerenkool, met ernaast een salade van rode ui, peer, paprika, rode kool en komkommer. We eten er fiks van. Natafelen. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Dark Side Of The Moon Redux (Roger Waters), het derde plaatje uit de box The Broadsword And The Beast (40th Anniversary Monster Edition) (Jethro Tull),



Zondag 17 december:
Slapen lukt niet zo heel goed en om zes uur ben ik wakker en even op. Allerlei. Dan weer terug in bed. Pas om half tien zijn we op. Koffie. Uitnodigingen voor de negentigste verjaardag van Onze Vader regelen. Meer koffie. Nog meer klusjes, zoals De Vrouw helpen met het schrijven van de kerstkaarten. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en huishoudelijks. Ik wandel een klein rondje langs brievenbus en kanaal. Dan help ik De Vrouw verder met de kerstkaarten. Vier uur is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Echolyn). Erna maak ik pompoenrisotto met een salade van witlof, paprika en blauwe kaas. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten er fiks van; van de risotto blijft nogal wat over. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), het eerste en tweede plaatje uit de box Once In A Lifetime (Talking Heads), e (Adrian Belew), The Turning Year (Roger Eno)



Zaterdag 16 december:
Nog voor zeven uur start ik mijn ronde hardlopen door park en langs kanaal en die gaat verrassend goed. Begin van de ochtend maak ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie. Nogmaals het centrum in voor allerlei. Meer koffie. De Vrouw gaat de deur uit. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en huishoudelijks. Ik wandel een rondje en beland uiteindelijk in ACEC, alwaar Orkest De Ereprijs vier eigentijdse stukken speelt. Mooi werk wel. Peter-Jan leest ter afwisseling enkele teksten. Afwisselend. Nee, leuke aanvulling. Vier uur is het klaar en ga ik naar huis. Bijpraten met De Vrouw. Dan maak ik avondeten. Aardappel, kastanjechampignon, tomaat en rode ui uit de oven. Ernaast een salade van bosui, radijs, rode kool, komkommer en kaki. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Stop Making Sense (Talking Heads), Naked (Talking Heads), Absolutely Free (Frank Zappa), het tweede plaatje uit de set The Broadsword And The Beast (The 40th Anniversary Monster Edition) (Jethro Tull), the skies, they shift like chords (Roger Eno)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment