bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-12-2023

B-log: 23 t/m 31 december 2023

Filed under: B-log 2023 — bazbo @ 20:53



Zondag 31 december:
Pas om half zeven wakker en op. Koffie. Lezen. Koffie met De Vrouw. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. We maken plannen voor de zomervakantie. Dan lunch. Afwasje en stofzuigen. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Lezen. Dan is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. We doen een oudejaarsavondversie waarin ieder vijftien minuten favoriete muziek mag laten horen. De Zoon is er om vijf uur. De Vrouw serveert een puike curry van pompoen en bimi. Er is nog een restant salade van gisteren. Nagerecht is er ook: ijs met fruit. Afwas. De Zoon en De Vrouw gaan tv kijken. Webstek. Ik zie de muziekdvd die ik een week geleden kreeg. Ondertussen heb ik het heel koud, ervaar ik spierpijn in mijn rug en benen, zijn er pijnlijke steken in de kop en voel ik me zeer angstig. Ik houd het vol tot twaalf uur. Gelukkig en gezond nieuwjaar. Een kwartier later lig ik rillend in bed.
Muziek vandaag: het vijfde plaatje uit de set The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), The Sinking Of The Titanic (Gavin Bryars), At First Light (Ralph Towner), The Turn Of The Wheel (Tempest), The 10th Anniversary Collection (Tempest), Boomer’s Story (Ry Cooder), de bluray Closure/Continuation – Live In Amsterdam (Porcupine Tree), 12 (Ryuichi Sakamoto)



Zaterdag 30 september:
Niet zo heel goed geslapen. Toch om zes uur op. Mijn ronde hardlopen gaat beter. Langs Grift en kanaal. Begin van de ochtend wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan lopen we opnieuw het centrum in en bezoeken nog een super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er half een voor lunch. Afwas en huishoudelijks. Ik wandel een rondje langs kanaal en door parken. Halverwege de middag is Zwager er met de twee Neven even. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik vul paprika’s met het restant van de curry van donderdagavond en portabello’s met bosui en kaas. Die gaan de oven in. Ernaast maak ik een almachtige salade van bosui, koolrabi, radijs, rode kool, komkommer en kaki. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. Nagerecht is er ook: een fruitsalade van ananas en mango. We eten alles op, met uitzondering van beide salades. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het vierde plaatje uit de set The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), We’re Only In It For The Money (Frank Zappa), 16 (Einar Solberg)



Vrijdag 29 december:
Zes uur wakker en op. Koffie. Om half acht ben ik aan het werk. Er is weinig urgents en ik handel wat af en half elf die ik de werklaptob voor de laatste keer dit jaar uit. Meer koffie met De Vrouw. Lezen. Lunchen. Afwas. Even geen energie om naar buiten te gaan. Ontspannen. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten voor mijzelve: een puike pasta pesto. Afwasje. Lezen. Webstek. Krant. Lezen.
Muziek vandaag: het derde plaatje in de set The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream), het eerste, tweede en derde plaatje uit de set The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), Mirror To The Sky (Yes), het vierde plaatje (het tweede concert) uit de doos Over-Nite Sensation (50th Anniversary Deluxe Edition) (Frank Zappa), Fire Fortellinger (Lars Fredrik Frøisli), Black Rock (Djivan Gasparyan & Michael Brook), Lotus Unfolding (Ozric Tentacles), Let The Power Fall (Robert Fripp)



Donderdag 28 december:
De wekker gaat op de gebruikelijke tijd. Ik loop een ronde hard langs de oude vertrouwde route. Half acht ben ik aan het werk. Er is ergens nog een klein overlegje en ik werk nogal wat uit en om half twaalf is het klaar. Tussendoor koffie met De Vrouw. Krant van gisteren. Later Lunch. Afwasje. We stappen op de fiets en rijden naar Paleis Het Loo. Daar wandelen we wat rond en zien een expositie of twee en drinken thee. Half zes weer thuis. Ik maak avondeten. Ui bakken, knoflook, courgette, aardappel en wortel erbij, dan wat vocht, laten pruttelen en uiteindelijk linzen erbij. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. Ik vul een portabello met bosui en grillkaas en die gaat de oven in. Met het restant van de salade van gisteren erbij eten we alles op. IJs toe. Afwas. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Auto Reconnaissance (The Tangent), het eerste en tweede plaatje uit de set The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream), Live & Outta Sight 3 (DeWolff)



Woensdag 27 december:
Wakker en op om kwart over zes. Drie kwartier later ben ik aan het werk. Rond negen uur wandel ik door regen naar de super. Koffie met De Vrouw. Wat een avonturen toch allemaal. Half elf zet ik de werklaptob uit. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwas en huishoudelijks. We wandelen het centrum in en schaffen een en ander aan. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer, miniromatomaat en kaki. Dan bak ik kippendijfilet voor De Vrouw en ondertussen warm ik het restant gnocchi-spruitenschotel van gisterenavond op. Die schotel gaat geheel op. Afwas. Lezen. Webstek. Toneeltekst repeteren.
Muziek vandaag: het zevende en achtste plaatje uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp), The Slow Rust Of Forgotten Machinery (Or ‘Where Do We Draw The Line Now?’) (The Tangent), Into The Purple Valley (Ry Cooder), ID.Entity (Riverside), het derde plaatje (het eerste concert) uit de doos Over-Nite Sensation (50th Anniversary Deluxe Edition) (Frank Zappa), Proxy (The Tangent)



Dinsdag 26 december: Tweede Kerstdag
Zes uur wakker en op. Mijn ronde hard gaat langs het kanaal en goed. Thuis nog terug in bed. Pas om kwart over negen zijn we op. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. We bestellen online een en ander. Dan lunch. Afwasje. Ik wandel een klein rondje buiten het centrum. Kleine voorbereiding voor het avondeten. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. De spruitjes had ik al gekookt. Ik bak sjalot en knoflook, voeg daar room, groene pesto en de spruiten aan toe. Ondertussen kook ik ook gnocchi en die gaat eveneens door de saus. Voor De Vrouw heb ik steak bavette gebakken en voor ons beiden bak ik feta. Het restant salade van gisteren zet ik erbij op tafel. We eten er fiks van. Toe is er nog ijs. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Christmas Portraits (Rick Wakeman), I/O (Dark Side Mix) (Peter Gabriel), The Journey (Maryam Mursal), de eerste twee plaatjes (het studiomateriaal) uit de doos Over-Nite Sensation (50th Anniversary Deluxe Edition) (Frank Zappa), The Dark Side Of The Moon Redux (Roger Waters), Zartir (The Gurdjieff Ensemble | Levon Eskenian)



Maandag 25 december: Eerste Kerstdag
Zeven uur wakker en op. Koffie. Allerlei. Lezen. Koffie met De Vrouw. Ik lees Ex-Roker (Herman Brusselmans) uit. Meer koffie met De Vrouw. Restje krant. Later uitgebreide kerstlunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door het park. Lezen. Eind van de middag maken we kerstdiner. De Zoon is er om vijf uur. Er zijn weer kanelbölle, vervolgens serveren we preirisotto met ernaast een carpaccio/salade van sinaasappel, biet, wortel en groene olijf en er is eendenborstfilet. Het nagerecht bestaat uit allerlei soorten ijs. Welja. We eten alles op. Ook welja. Of nee, een weinig salade blijft over. Tussendoor is er een gezamenlijke afwas. De Zoon is om half negen weer naar huis. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Seraphim (Paul Sutin & Steve Howe), The Christmas Album (Keith Emerson), Chris Squire’s Swiss Choir (Chris Squire), Basta Music presents: A Catchy Christmas (allerlei), The Jethro Tull Christmas Album (Jethro Tull), 3 Ships (Jon Anderson), Merry Christmas (cd single) (Big Big Train), All You Ask Yourself (cd single) (Kaprekar’s Constant), I Believe In Father Christmas EP (Emerson Lake & Palmer), Christmas Cover Up (allerlei), Christmas Around The World (allerlei), Live & Outta Sight 3 (DeWolff)



Zondag 24 december:
Redelijk goed geslapen. Dertien jaar vandaag. Om kwart voor zes op. Ik loop mijn ronde hard langs park en kanaal en door flinterdunne regen. Op de terugweg heb ik tegenwind en dan is het heel nat. Thuis nog terug in bed. Tegen negenen op. Koffie met De Vrouw. De eerste kerstplaat. Meer koffie met De Vrouw. We prepareren een kerstlunch voor ons beiden waar je u tegen zegt. Afwasje en stofzuigen. Dan wandel ik een klein rondje langs het kanaal en door de regen. Nog een super. Om vier uur een speciale zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden: we hebben allemaal een paar kerstsongs uitgekozen. Even na vijf is De Zoon er en bereiden we avondeten voor. De Vrouw heeft kanelbölle gemaakt, die als voorgerecht fungeren. Daarna is er aardappel uit de oven, witlof met kaas uit de oven, met bosui en grillkaas gevulde portabello uit de oven, uienchutney en voor De Vrouw en De Zoon bak ik hertenbiefstuk. Ernaast staat een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer en kaki. We eten alles op. Ten slotte is er ijs in allerlei varianten. Tussendoor wassen we af en zijn er kerstgeschenken. Om kwart over acht vertrekt De Zoon weer. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Christmas Variations (Rick Wakeman), A Christmas Album (California Guitar Trio), Ry Cooder (Ry Cooder), October Is Marigold (David Cross & Andrew Keeling)



Zaterdag 23 december:
Slapen lukt redelijk. Iets na zes uur op. Webstek. Lezen. Begin van de ochtend maak ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Door regen en wind. Koffie met De Vrouw. Dan nog een keer het centrum in naar de Syrische winkel voor brood. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om twaalf uur voor lunch. Afwas en ander huishoudelijks. Omdat het de hele ochtend regende, gaan we met de bus naar Onze Vader. Het is droog. Het gaat goed met Onze Vader; hij zit weer vol verhalen en we halen ook allerlei herinneringen op. Als we met de bus terug gaan naar huis, is het droog. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, rode kool en kaki. Dan een risotto met kastanjechampignon en groenten die op moeten: boerenkool en pompoen. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Natafelen. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het vijfde plaatje uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp), We’re Only In It For The Money / Lumpy Gravy (Frank Zappa), A Spark In The Aether (The Tangent), het zesde plaatje uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment