bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-01-2024

B-log: 6 t/m 12 januari 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 20:14



Vrijdag 12 januari:
Kwart voor zes. Ontbijtje, dan aan het werk. Er is veel. Kwart voor negen wandel ik naar de tandarts. Alles oké, behalve een oude vulling die instort en opnieuw geplaatst moet. Niet nu. Thuis koffie met De Vrouw. Dan verder aan het werk. Meer koffie met De Vrouw. Er komt bericht dat we vanmiddag geen water uit het souterrain hoeven te hozen. Lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Nog anderhalf uur werken en dan is het om half vijf niet klaar, maar het is genoeg voor vandaag. Dinsdag verder. Krant. Ik maak avondeten: spaghetti met een goede saus van kastanjechampignon, ui, paprika, postelein en tomaat. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, radijs, rode kool, komkommer en blauwe bes. Voor De Vrouw warm ik het restant van gisteren op. De Zoon is er om kwart over zes. We eten alles – met uitzondering van de salade – op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de set Between The Silence (Travis & Fripp), Discretion (Travis & Fripp), Mothers Heaven (Texas), Motif – Volume 2 (Steve Howe), From Conception To Birth (Bill Bruford’s Earthworks), 11 Out Of 10 (allerlei), Live In Paris 28.05.1975 (Fripp & Eno)



Donderdag 11 januari:
Gebruikelijke tijd op de werkplek. Opnieuw een volle dag. Leuk vol, toch af en toe spanning of ik het allemaal ga redden. Goede planning is noodzakelijk. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Nog wat verder werken en om kwart over vijf ben ik thuis. De Vrouw serveert een schotel van mie, ui, erwt en boon, met het restant salade van gisteren ernaast. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Kranten. Ik doe een belrondje naar wat mensen die voicemail hebben ingesproken naar aanleiding van de uitnodiging voor het feest ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van Onze Vader. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Motif Volume 2 (Steve Howe), Afreaka! (Demon Fuzz)



Woensdag 10 januari:
Rond zes uur op. Koffie. Allerlei. Begin van de morgen loop ik naar de super. Koffie. Dan naar Gigant voor de generale repetitie van Theater Wirwar. Ha, er gaat nog wel wat mis, maar het ziet ernaar uit dat het maandag zeker gaat lukken. Na afloop spreken we de organisatie die Wirwar maandag heeft geboekt nog eens en we maken de laatste afspraken. Een uur thuis. Koffie. Lunch. Dan gaan we nog een keer het souterrain in en zuigen er zo’n duizend liter water weg. Wat na vieren zijn we terug. Even uitrusten en dan maak ik avondeten: een lasagne met ernaast een salade van bosui, koolrabi, radijs, rode kool, komkommer en kaki. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten de lasagne op; van de salade blijft over voor morgen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit Between The Silence (Travis & Fripp), Everyday Now (cd single) (Texas), Prayer For You (cd single) (Texas), Show Time (Ry Cooder), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)



Dinsdag 9 januari:
Zeer koud als ik om zes uur buiten ben. Niet erg. Op de werkplek ligt weer erg veel en ik doe erg veel. Tussen de middag wandel ik door bos. Half zes thuis. De Vrouw serveert pompoensoep en een goed gevulde omelet met ernaast een salade. Afwasje. Dan door de barre koude op de fiets naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. Zoals het ernaar uit gaat zien, voeren we het stuk een paar keer op in het weekend van 27, 28 en 29 september. Kwart over tien thuis. Even napraten.
Muziek vandaag: geen.



Maandag 8 januari:
Ik slaap nog redelijk ook. Zeer koud vanochtend. En lichte sneeuw. Ik ben ook vroeg op de werkplek. Volle dag. Veel overleg en geregel en gedoe en geen gelegenheid om tussen de middag naar buiten te gaan en niet erg. Ik mis de bus. Dan loop ik maar een stuk van de route. Kwart voor zes thuis. De Vrouw serveert een curryschotel van aardappel, pompoen en abrikoos met het restant salade van gisteren. Smakelijk. Natafelen. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Mothballs! (Steve Howe), Volume 2: Release (Afro Celt Sound System)



Zondag 7 januari:
Ik slaap tot kwart over zes. Dan op en een ronde hardlopen. Het is vrieskoud en ik heb eerst fiks wind tegen langs het kanaal, maar later is het aangenamer. Thuis nog terug in bed. We zijn pas om half tien op. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Om twaalf uur snel nog naar een super voor enkele vergeten zaken. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. We gaan naar het souterrain om daar nog eens dik negenhonderd liter water op te zuigen en af te voeren. Na twee uren zijn we rond vier uur weer terug, net op tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Anthony Phillips’ The Geese And The Ghost). Ik maak avondeten: een pompoenrisotto met ernaast een volle salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, rode kool en kaki. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten – met uitzondering van de salade – alles op. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Restant krant.
Muziek vandaag: Organism (promo cd single) (Jimi Tenor), Southside (Texas), Chicken Skin Music (Ry Cooder), Ex Tenebris (White Willow), I Don’t Want A Lover (cd single) (Texas), Thrill Has Gone (cd single) (Texas)



Zaterdag 6 januari:
Pas na kwart voor zeven op, maar goed geslapen. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan nogmaals het centrum in voor een andere super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en huishoudelijks. Dan wandel ik een rondje door park. Eind van de middag maak ik avondeten. Aardappel en later paprika, courgette, oesterzwam en rode ui in een braadslede in de oven. Voor De Vrouw bak ik kippendijfilet en naast dit alles zet ik het restant van de salade van gisteren. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Dream Box (Pat Metheny), Deceptive Bends (10cc), We’re Only In It For The Money (Frank Zappa), Bloody Tourists (10cc), Ten Seconds (Ten Seconds)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment