bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

12-01-2024

B-log: 13 t/m 19 januari 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 20:09



Vrijdag 19 januari:
Om kwart voor zes loop ik een ronde hard door park en langs kanaal. Aanvankelijk sneeuwt het nogal, maar halverwege stopt het. De wegen en paden zijn goed begaanbaar, ondanks de sneeuw. Zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Om tien uur is Auke er even. We leuten koffie en kletsen bij. En verder. Lunch. Afwasje. Ik wandel een kort rondje langs het kanaal en op de terugweg haal ik her en der kaarten voor evenementjes de komende week. Verder werken. Half vijf is het klaar. Even uitrusten. De Zoon is er kwart over zes en De Vrouw serveert wraps met een vulling van ui, tomaten, erwten en mais. Erbij een knoflooksaus en sla. We eten alles op. Afwas. Krant. Webstek. Acht uur loop ik naar Gigant. Daar speelt Mangrove. Tijdje niet gezien. Voor de pauze oud werk. Het geluid is nog niet goed, de band moet er duidelijk in komen, zanger niet goed bij stem, slappe openingsnummers, bij vlagen briljant en bij andere vlagen nogal rommelig. Oei. Na de pauze de gehele nieuwe plaat. Het geluid is nog steeds niet goed, maar het spel is soepel en gedreven, ik hoor nieuwe elementen, het is op sommige momenten complexer, jazzy, folky, experimenteler en freaky en dat vind ik lekker. Bij binnenkomst heb ik al het nieuwe album gekocht en daar krijg ik een dvd bij cadeau. Na dik tweeënhalf uur spelen ben ik om kwart voor twaalf thuis en rond middernacht lig ik in bed.
Muziek vandaag: The Equatorial Stars (Fripp & Eno), The Gates Of Paradise (Robert Fripp), Voices Of The Real World (allerlei), Live @ CityLounge (Threesome Jazz), You Make Me Young, etc. (Thumpermonkey), I/O (Dark Side Mix) (Peter Gabriel)



Donderdag 18 januari:
Even na zes wakker en op. Koffie. Om zeven uur ben ik aan het werk. Tien uur in Gigant voor een kort overleg over financiën en nieuwe aanmeldingen Wirwar. Koffie met De Vrouw. En weer verder. Late lunch. Afwasje. En voort. Half vijf is het klaar. Voor vandaag. Ik maak avondeten. Een curry van ui, kikkererwten, knoflook, amandel en tomaat uit de oven. Ernaast is nog een restant van de salade van gisteren en voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. Is de curry te heet? Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: At The End Of Time – Churchscapes – Live In England & Estonia, 2006 (Robert Fripp), Love Cannot Bear – Soundscapes – Live In The USA (Robert Fripp), Beyond Even (1992-2006) (Fripp & Eno), Voyagers (Steve Howe & Paul Sutin), Fragments (Trifecta), Third Impression (3.2)



Woensdag 17 januari:
Kwart voor zes op. Ik loop een ronde hard langs de oude vertrouwde route. Het is zeer koud, maar de weg is goed begaanbaar en lopen gaat uitstekend. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Geen actie, maar een terugblik op een mooie dag en voorstelling eergisteren. Meer koffie met De Vrouw. En lunch en huishoudelijks. We gaan naar het souterrain en hozen weer water. Even uitrusten. Dan maak ik avondeten. Ik zet het restant van de dis van gisteren in de oven om op te warmen. Vervolgens maak ik een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer en rozijn. Voor De Vrouw bak ik kippendijfilet. We eten alles op. Afwasje. Op de fiets door de koude naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. We vorderen goed; ik merk dat mijn (weinige) tekst langzaam begint in te slijpen, maar ik heb nog veel tijd nodig. Het komt goed. Half elf thuis. Even napraten en rond elf uur slapen.
Muziek vandaag: geen



Dinsdag 16 januari:
Op tijd weer op de werkplek. Daar zeer veel zinvol en zinloos werk. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en sneeuw. Kwart over vijf thuis. De Vrouw heeft het restant van de groenteschotel van gisteren verwerkt in groenekoolpakketjes. Er blijft weer van over. Het restant salade van gisteren eten we wel op. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Wild River (David Longdon), Bop Till You Drop (Ry Cooder)



Maandag 15 januari: Theater Wirwar speelt Ik pas! in het Kennemerland Theater in Beverwijk
Half zes ben ik wakker. Koffie en ontbijt. Dan bereid ik me voor op de dag die komen gaat. Kwart voor acht glibber ik door de sneeuw naar Gigant. Met Aad alle benodigde spullen naar buiten brengen. Peter-Jan is er met een taxibus. We halen een van de spelers op en gaan dan op weg. Onderweg vertraging door sneeuw, hagel, stortregenbui en file. Rond kwart voor elf zijn we in het Kennemer Theater in Beverwijk. We installeren ons en rond twaalf uur zijn de andere spelers er. Na een lunch doen we een heel korte soundcheck en om half twee is het publiek in de zaal. Het publiek bestaat uit leden van het hersenletselnetwerk in de regio. Bestuurders en zorgprofessionals dus. Eerst is er een korte inleiding door de voorzitter, daarna neemt Theater Wirwar het over. Mooi spel, bijna alles gaat vloeiend. We doen het gebruikelijke eindgesprek. Geen vragen, alleen complimenten. De zaal is bijzonder onder de indruk. We mengen ons nog kort in de foyer onder het pauzerende publiek en dan zoeken we alle spullen weer bijeen. Vier zijn we weer onderweg. We brengen twee spelers naar huis en half zeven hebben we alle spullen in Gigant weer op z’n plek. De Vrouw heeft koolpakketjes gemaakt, gevuld met het restant van haar schotel van gisteren, met het restant salade van gisteren ernaast. De salade gaat op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Slapen.
Muziek vandaag: Thread (Travis & Fripp), Not Necessarily Acoustic (Steve Howe), The Diary Of Robert Reverie (Needlepoint)



Zondag 14 januari:
Zes uur op. Wat mail, wat voorbereidingen voor morgen. Dan nog terug in bed. Koffie. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Dan weer even naar het souterrain om de gangen droog te maken. Het gaat dit keer snel; het grondwater lijkt te zakken. Vier uur is er de zondagmiddagluistersessie met Duitsche vrienden (Captain Beyond) en daarna maak ik avondeten. Risotto met daarin pompoen en boterboon. Ernaast monteer ik een salade van bosui, koolrabi, rode kool en komkommer. Voor De Vrouw bak ik Duitsche biefstuk. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Follow (Travis & Fripp), Live At Coventry Cathedral (Travis & Fripp), The Invitation (Thirteen Senses), Where You Wish You Were (Bill Laurance & Michael League), Captain Beyond (Captain Beyond), Jazz (Ry Cooder), The Rules Have Changed (3.2), The Wine Of Silence (Robert Fripp, Andrew Keeling, Metropole Orkest)



Zaterdag 13 januari:
Zes uur op. Geen internet. Geen paniek. Ik loop een ronde hard door park en langs kanaal. Die gaat soepel. Weer internet. Vandaar geen paniek. Begin van de ochtend wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Nogmaals het centrum in voor wat boodschappen. Meer koffie met De Vrouw. Even later lunch en afwas en huishoudelijks. Dan gaan we de kelder weer in en hozen water weg. Niet veel, vandaag valt het mee. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Aardappel, paprika, kastanjechampignon en rode ui uit de oven, met ernaast het restant salade van gisteren. Voor De Vrouw bak ik lamsfilet. We eten alles op. Afwas en afval. Lezen. Webstek. Mailwerk. Lezen.
Muziek vandaag: Why Believe In You (cd single) (Texas), In My Heart (cd single) (Texas), Cruising With Ruben And The Jets (Frank Zappa), de twee cd’s uit Ziggy Stardust And The Spiders From Mars – The Motion Picture – 50th Anniversary Edition (David Bowie), the skies, they shift like chords (Roger Eno)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment